Омлет з сметаною і сиром
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Лише декілька ледь помітних мазків і, за десять хвилин, ви отримуєте нову страву з неймовірними смаковими відчуттями!..
Адже сметана і кисломолочний сир гармонійно доповнюють численне сімейство омлетів і майже незліченну гаму страв з яєць... |
Для цієї страви важливо, щоб сир не був кислим, оскільки кислота перебиватиме смак всієї страви!
Час підготовки:
|
3 хвилини
|
Розділ:
|
Страви з яєць; Омлети
|
Час збивання яєць:
|
2-3 хвилини
|
Необхідний посуд:
|
Сковорода з дном Ø ~15 см
|
Час запікання:
|
3-4 хвилини
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування омлету з сметаною і сиром
Свіже масло додасть ніжного смаку
| Пряжене масло привнесе до страви трохи пікантності
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Яйця середнього або великого розміру
|
2
|
шт
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Сметана
|
1
|
ст.ложка
|
Масло свіже / пряжене
|
1
|
ст.ложка
|
1
|
ст.ложка
| |
Перець чорний мелений / Мускатний горіх мелений
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування омлету
|
|
|
|
|
|
●
|
Перед тим, як почати готувати омлет, поставити дві мілкі порційні тарілки в тепле місце для підігрівання: наприклад, в розігріту до 40 °C і вимкнену духовку, або на теплу плиту.
|
1
|
Білки присолити і збити віничком або виделкою протягом 1-2 хвилин до невеликої піни.
|
2
|
Добавити до яєць сметану і збивати ще протягом 1-2 хвилин.
|
3
|
Сковороду розігріти на сильному вогні і розтопити в ній масло. Рівномірно вилити в розігріту сковорідку збиті з сметаною яйця і помішувати виделкою, вимальовуючи вісімки і кола, до легкого загущення, стишити вогонь до слабкого.
|
4
|
Сир розчавити виделкою і розкласти його на омлет. До смаку приправити чорним меленим перцем і мускатним горіхом.
|
5
|
Пройти омлет виделкою по периметру сковорідки, переконавшись, що страва відстала від стінок.
|
6
|
Сковорідку з омлетом перевернути на розігріту, теплу тарілку, щоб запечене дно опинилось згори…
|
●
|
Страва смакує гарячою, щойно з вогню! Чудовим гарніром до страви слугуватиме м’ячка або просто, свіжий домашній хліб!
|
N.B.
●
|
Найкращим гарніром до омлета підійде картопляне пюре або м’ячка, або ж просто – свіжий домашній хліб! Також, не забувайте про свіжі овочі, салати або соління, приправи, тощо…
|
●
|
Важливо: омлет повинен залишатись "живим", не загуслим, і його потрібно викладати на підігріті тарілки!
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар