неділя, 8 травня 2022 р.

Omelet with sour cream and cheese

Омлет з сметаною і сиром
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Лише декілька ледь помітних мазків і, за десять хвилин, ви отримуєте нову страву з неймовірними смаковими відчуттями!..

Адже сметана і кисломолочний сир гармонійно доповнюють численне сімейство омлетів і майже незліченну гаму страв з яєць...

Для цієї страви важливо, щоб сир не був кислим, оскільки кислота перебиватиме смак всієї страви!

Час підготовки:
3 хвилини
Розділ:
Страви з яєць; Омлети
Час збивання яєць:
2-3 хвилини
Необхідний посуд:
Сковорода з дном Ø ~15 см
Час запікання:
3-4 хвилини
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування омлету з сметаною і сиром



Свіже масло додасть ніжного смаку

Пряжене масло привнесе до страви трохи пікантності

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйця середнього або великого розміру
2
шт
Сіль
-
до смаку
Сметана
1
ст.ложка
Масло свіже / пряжене
1
ст.ложка
1
ст.ложка
Перець чорний мелений / Мускатний горіх мелений
-
до смаку

■ Порядок приготування омлету


Перед тим, як почати готувати омлет, поставити дві мілкі порційні тарілки в тепле місце для підігрівання: наприклад, в розігріту до 40 °C і вимкнену духовку, або на теплу плиту.
1
Білки присолити і збити віничком або виделкою протягом 1-2 хвилин до невеликої піни.
2
Добавити до яєць сметану і збивати ще протягом 1-2 хвилин.
3
Сковороду розігріти на сильному вогні і розтопити в ній масло. Рівномірно вилити в розігріту сковорідку збиті з сметаною яйця і помішувати виделкою, вимальовуючи вісімки і кола, до легкого загущення, стишити вогонь до слабкого.
4
Сир розчавити виделкою і розкласти його на омлет. До смаку приправити чорним меленим перцем і мускатним горіхом.
5
Пройти омлет виделкою по периметру сковорідки, переконавшись, що страва відстала від стінок.
6
Сковорідку з омлетом перевернути на розігріту, теплу тарілку, щоб запечене дно опинилось згори…
Страва смакує гарячою, щойно з вогню! Чудовим гарніром до страви слугуватиме м’ячка або просто, свіжий домашній хліб!


N.B.
Найкращим гарніром до омлета підійде картопляне пюре або м’ячка, або ж просто – свіжий домашній хліб! Також, не забувайте про свіжі овочі, салати або соління, приправи, тощо…
Важливо: омлет повинен залишатись "живим", не загуслим, і його потрібно викладати на підігріті тарілки!




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар