Перлова каша
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Перлова каша створює в роті дивовижне відчуття чогось гладенького, приємного, з пружньою текстурою, легким смаком і ароматом, пережовуючи яку, ви занурюєтесь у захоплюючу смакову гру, тому що перлова каша і є радше грою, а ніж серйозним обідом...
|
Щодо перлової каші існує певне упередження, навіть, трохи зневажливе ставлення, що вже є величезною помилкою, тому що гарно зварена, вона може слугувати просто гарніром, або ж гармонійно входити до багатьох страв, особливо юшок та зелених борщів, а також, до молочних і тушкованих страв...
Перлова каша готується не складніше за інші каші, просто замість 30 хвилин, на її приготування йде 1 година, і готуєте кашу не ви, а плита, що дозволяє вам потинятись протягом цієї години десь в хащах Інтернету. Деякі ж секрети приготування гарної каші можна піддивитися у статті «Каша - секрети приготування»...
|
|
|
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Каші; Страви з круп
|
Час приготування:
|
1 година
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Казанок або каструля з товстим дном
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування перлової каші
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Крупа перлова
|
1
|
склянка
|
Вода
|
2
|
склянки
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування перлової каші
|
|
|
|
●
|
Варити кашу найкраще на традиційній електричній плиті, коли конфорка має інерційне тепло. Якщо ж ви готуєте кашу на газу (на відкритому вогні), то під каструлю необхідно поставити розсікач полум’я, щоб уникнути дотику з прямим вогнем і убезпечити кашу від пригорання та пересушування.
|
1
|
Перлову крупу промити в декількох холодних водах, поки вода не стане прозорою. Скинути крупу на сито, щоб стекла вода.
|
2
|
Воду для варіння каші довести до кипіння, висипати в неї промиту перлову крупу, до смаку посолити, помішуючи довести до кипіння.
|
3
|
Стишити вогонь до мінімуму (каша не повинна кипіти, а умлівати), накрити кришкою, а зверху, грубим рушником, прослідкувавши, щоб рушник не торкався жару або полум’я.
|
4
|
Залишити кашу умліватись на 1 годину. По завершенні приготування, вимкнути вогонь і дати каші дійти протягом 10-15 хвилин.
|
●
|
Подібним чином зварена перлова каша може слугувати гарніром, а також йти добавкою в юшки, зокрема, в зелені борщі, тушковані та молочні страви.
|
●
|
В якості добавки до страви, таку кашу можна класти безпосередньо в тарілку з юшкою або з молоком, або ж проварити в юшці або молоці протягом 1-3 хвилин.
|
N.B.
●
|
Зі смакової точки зору, перлова крупа є досить ніжною, тому важливо її не переварити, не розварити. Каша повинна виходити готовою, трохи пружньою, але не розвареною. Саме такою вона смакує і розкривається якнайкраще.
|
●
|
Перлова каша є гарним гарніром, наприклад,
|
|
Перлова каша надзвичайно смакує
|
добавкою до зелених борщів
|
Відварену перлову кашу можна залити гарячим молоком, до смаку підсолодити й отримати легку молочну страву:
|
|
А можна залити гарячим молоком, до смаку підсолодити, проварити 2-3 хвилини на легенькому вогні, отримавши іншу молочну страву – насиченішу і суттєвішу:
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар