пʼятницю, 6 травня 2022 р.

Pearl Barley Porridge

Перлова каша
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Перлова каша створює в роті дивовижне відчуття чогось гладенького, приємного, з пружньою текстурою, легким смаком і ароматом, пережовуючи яку, ви занурюєтесь у захоплюючу смакову гру, тому що перлова каша і є радше грою, а ніж серйозним обідом...

Щодо перлової каші існує певне упередження, навіть, трохи зневажливе ставлення, що вже є величезною помилкою, тому що гарно зварена, вона може слугувати просто гарніром, або ж гармонійно входити до багатьох страв, особливо юшок та зелених борщів, а також, до молочних і тушкованих страв...

Перлова каша готується не складніше за інші каші, просто замість 30 хвилин, на її приготування йде 1 година, і готуєте кашу не ви, а плита, що дозволяє вам потинятись протягом цієї години десь в хащах Інтернету. Деякі ж секрети приготування гарної каші можна піддивитися у статті «Каша - секрети приготування»...


Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Каші; Страви з круп
Час приготування:
1 година
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Казанок або каструля з товстим дном
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування перлової каші


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Крупа перлова
1
склянка
Вода
2
склянки
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування перлової каші


Варити кашу найкраще на традиційній електричній плиті, коли конфорка має інерційне тепло. Якщо ж ви готуєте кашу на газу (на відкритому вогні), то під каструлю необхідно поставити розсікач полум’я, щоб уникнути дотику з прямим вогнем і убезпечити кашу від пригорання та пересушування.
1
Перлову крупу промити в декількох холодних водах, поки вода не стане прозорою. Скинути крупу на сито, щоб стекла вода.
2
Воду для варіння каші довести до кипіння, висипати в неї промиту перлову крупу, до смаку посолити, помішуючи довести до кипіння.
3
Стишити вогонь до мінімуму (каша не повинна кипіти, а умлівати), накрити кришкою, а зверху, грубим рушником, прослідкувавши, щоб рушник не торкався жару або полум’я.
4
Залишити кашу умліватись на 1 годину. По завершенні приготування, вимкнути вогонь і дати каші дійти протягом 10-15 хвилин.
Подібним чином зварена перлова каша може слугувати гарніром, а також йти добавкою в юшки, зокрема, в зелені борщі, тушковані та молочні страви.
В якості добавки до страви, таку кашу можна класти безпосередньо в тарілку з юшкою або з молоком, або ж проварити в юшці або молоці протягом 1-3 хвилин.


N.B.
Зі смакової точки зору, перлова крупа є досить ніжною, тому важливо її не переварити, не розварити. Каша повинна виходити готовою, трохи пружньою, але не розвареною. Саме такою вона смакує і розкривається якнайкраще.
Перлова каша чудово гармоніює з білими юшками, зеленими і холодними борщами. Також, вона дуже смакує в молочних стравах.



Перлова каша є гарним гарніром, наприклад,




Перлова каша надзвичайно смакує 


добавкою до зелених борщів

Відварену перлову кашу можна залити гарячим молоком, до смаку підсолодити й отримати легку молочну страву:


А можна залити гарячим молоком, до смаку підсолодити, проварити 2-3 хвилини на легенькому вогні, отримавши іншу молочну страву – насиченішу і суттєвішу:


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар