понеділок, 16 травня 2022 р.

Pearl Barley Porridge with Smoked Ham

Перлова каша з копченостями
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця каша є одним з найсмачніших витворів, які можна зготувати з перлової крупи. І саме тому, вона здатна зайняти достойне місце на вашому як повсякденному, так і святковому столі в якості гарніру до м’ясних страв, до омлетів, сирів, тощо, а також може бути чудовою самостійною стравою...

З цією стравою може посперечатись хіба що середньоазійський плов. А також, це – ще один крок в світ кулінарного розмаїття, тому що покуштувавши її, ви зрозумієте, що в світі існує не лише рис!..

Вишуканість смаку страви завдячується певній методі приготування та набору її складових...

Найперше є те, що страва готується на овочевому узварі, тому першим кроком є приготування цього узвару, а далі, далі – то вже справа технології...


Замість овочевого узвару, можна також взяти насичений росіл (м'яснй бульйон), знову ж таки, з овочами і прянощами, найкраще – курячий.

Саме овочевий узвар або м’ясний бульйон роблять з смачної перлової каші довершену страву.

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Каші; Страви з круп
Час приготування узвару/росолу:
1 година
Країна:
Україна
Час приготування страви:
1 година
К-сть порцій:
6-8 порцій

■ Інгредієнти для приготування перлової каші з копченостями

■ Інгредієнти для овочевого узвару


Чорнослив копчений (опційно)

Паприка копчена (опційно)

■ Інгредієнти для перлової каші



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для овочевого узвару (як приклад):
-
-
Вода
1,5
л
Морква середнього розміру
1
шт
Селера, петрушка корінь
200
г
Капуста листя
2-3
шт
Цибуля середнього розміру
2
шт
Часник
1
головка
Гриби сушені (1 жменя)
10
г
Імбир корінь
50-100
г
Картопля середнього розміру
1
шт
Прянощі: перці, пряні трави, лавровий лист, гвоздика…
-
до смаку
Для перлової каші:
-
-
Крупа перлова
2
склянки
Пиво світле / Вино сухе біле / Яблучний оцет з водою
1
склянка
Соус соєвий
2
ст.ложки
Масло свіже / пряжене
100
г
Цибуля середнього розміру
1-2
шт
Шинка копчена / Інші копченості
150-200
г
Сіль
-
до смаку
Для подачі страви:
-
-
Зелень кропу, петрушки, коріандру, базиліку, тощо…
1
букет
Тертий сир типу Пармезан, Чеддар, тощо…
-
до смаку

■ Порядок приготування перлової каші з копченостями

■ Приготування овочевого узвару


Секрет гарного овочевого узвару полягає в його насиченості, а також у способі нарізки овочів: овочі нарізаються грубими кусками (чим грубіша нарізка, тим смачніший вийде узвар), а також потрібно заливати мінімально необхідну кількість води, в яких овочі варитимуться (вода повинна лише ледь-ледь покривати овочі).
1
Воду поставити закип’ячуватись..
2
Поки вода закипає, з 2 цибулин і часнику зняти забруднене верхнє лушпиння, зрізати можливі забруднені корінці (але не чистити) і помити. Цибулини розрізати на четвертини.
3
Корінь селери та петрушки, картоплину почистити і нарізати кусками середнього розміру.
4
Корінь імбиру помити і нарізати невеликими кусками.
5
З капустини зняти декілька листків або ж відрізати чималеньку скибку.
6
Підготовлені овочі покласти в кип’ячу воду, довести до кипіння, добавити прянощі, гриби і відварити на слабкому вогні протягом години до готовності (найкраще – до розваристого стану).
7
Готовий узвар процідити крізь сито.
Узвар не солити, оскільки солитиметься сама каша…

■ Приготування каші


Перед приготуванням каші, перлову крупу промити в декількох холодних водах до прозорої води.
1
Цибулину почистити, нашаткувати тонкою соломкою і припустити на маслі на сильному вогні до розм’якшення в каструлі, в якій готуватиметься перлова каша, але не пересмажувати.
2
Шинку або інші копченості нарізати соломкою, добавити до обсмаженої цибулі і просмажити все разом протягом 1-2 хвилин, не пересмажуючи.
3
Добавити до цибулі і шинки овочевий узвар, пиво, соєвий соус, довести до кипіння, до смаку посолити.
4
Висипати в узвар перлову крупу, довести помішуючи до кипіння, стишити вогонь, накрити кришкою і тушкувати на найслабшому вогні протягом 1 години. Каша не повинна кипіти, а умлівати. Бажано накрити кришку зверху грубим рушником, щоб краще зберігалась температура. Переконатись, що рушник не торкається вогню.
5
В кінці приготування, вимкнути вогонь і дати каші ще дійти протягом 15 хвилин. Після цього, розпушити кашу виделкою.
При подачі, притрушувати кашу подрібненою зеленню, тертим сиром.


N.B.
Замість овочевого узвару можна взяти росіл (м’ясний бульйон). Як приготувати гарний росіл ви можете подивитись в статтях: «Курка відварена з коренеплодами і спеціями» та в розділі «Холодець».
Поки страва доходить, до каші, як приклад, можна відварити напіврідкі яйця або підсмажити омлет з сметаною.
Також, каша слугує чудовим гарніром до м’ясних страв…
Кашу можна готувати і без копченостей, а з запеченим, смаженим, вареним м’ясом, бужениною, шинкою, ковбасою, тощо… Для копченого ж смаку, можна взяти копчений чорнослив або копчену паприку, які закладаються у овочевий узвар або росіл за 10-15 хвилин до його готовності.



Каша надзвичайно смакує з ніжним омлетом, особливо, омлетом зі сметаною і сиром:


До страви чудово пасує і смажене курча:


Напіврідке варене яйцее та сир з пліснявою утворюють з стравою неймовірний смаковий букет:



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар