Перлова каша з копченостями
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Ця каша є одним з найсмачніших витворів, які можна зготувати з перлової крупи. І саме тому, вона здатна зайняти достойне місце на вашому як повсякденному, так і святковому столі в якості гарніру до м’ясних страв, до омлетів, сирів, тощо, а також може бути чудовою самостійною стравою...
|
З цією стравою може посперечатись хіба що середньоазійський плов. А також, це – ще один крок в світ кулінарного розмаїття, тому що покуштувавши її, ви зрозумієте, що в світі існує не лише рис!..
Вишуканість смаку страви завдячується певній методі приготування та набору її складових...
Найперше є те, що страва готується на овочевому узварі, тому першим кроком є приготування цього узвару, а далі, далі – то вже справа технології... |
|
|
Замість овочевого узвару, можна також взяти насичений росіл (м'яснй бульйон), знову ж таки, з овочами і прянощами, найкраще – курячий.
Саме овочевий узвар або м’ясний бульйон роблять з смачної перлової каші довершену страву.
Саме овочевий узвар або м’ясний бульйон роблять з смачної перлової каші довершену страву.
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Каші; Страви з круп
|
Час приготування узвару/росолу:
|
1 година
|
Країна:
|
Україна
|
Час приготування страви:
|
1 година
|
К-сть порцій:
|
6-8 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування перлової каші з копченостями
■ Інгредієнти для овочевого узвару
|
|
Чорнослив копчений (опційно)
| Паприка копчена (опційно)
|
■ Інгредієнти для перлової каші
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для овочевого узвару (як приклад):
|
-
|
-
|
Вода
|
1,5
|
л
|
Морква середнього розміру
|
1
|
шт
|
Селера, петрушка корінь
|
200
|
г
|
Капуста листя
|
2-3
|
шт
|
Цибуля середнього розміру
|
2
|
шт
|
Часник
|
1
|
головка
|
Гриби сушені (1 жменя)
|
10
|
г
|
Імбир корінь
|
50-100
|
г
|
Картопля середнього розміру
|
1
|
шт
|
Прянощі: перці, пряні трави, лавровий лист, гвоздика…
|
-
|
до смаку
|
Для перлової каші:
|
-
|
-
|
Крупа перлова
|
2
|
склянки
|
Пиво світле / Вино сухе біле / Яблучний оцет з водою
|
1
|
склянка
|
Соус соєвий
|
2
|
ст.ложки
|
Масло свіже / пряжене
|
100
|
г
|
Цибуля середнього розміру
|
1-2
|
шт
|
Шинка копчена / Інші копченості
|
150-200
|
г
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для подачі страви:
|
-
|
-
|
Зелень кропу, петрушки, коріандру, базиліку, тощо…
|
1
|
букет
|
Тертий сир типу Пармезан, Чеддар, тощо…
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування перлової каші з копченостями
■ Приготування овочевого узвару
|
|
|
|
●
|
Секрет гарного овочевого узвару полягає в його насиченості, а також у способі нарізки овочів: овочі нарізаються грубими кусками (чим грубіша нарізка, тим смачніший вийде узвар), а також потрібно заливати мінімально необхідну кількість води, в яких овочі варитимуться (вода повинна лише ледь-ледь покривати овочі).
|
1
|
Воду поставити закип’ячуватись..
|
2
|
Поки вода закипає, з 2 цибулин і часнику зняти забруднене верхнє лушпиння, зрізати можливі забруднені корінці (але не чистити) і помити. Цибулини розрізати на четвертини.
|
3
|
Корінь селери та петрушки, картоплину почистити і нарізати кусками середнього розміру.
|
4
|
Корінь імбиру помити і нарізати невеликими кусками.
|
5
|
З капустини зняти декілька листків або ж відрізати чималеньку скибку.
|
6
|
Підготовлені овочі покласти в кип’ячу воду, довести до кипіння, добавити прянощі, гриби і відварити на слабкому вогні протягом години до готовності (найкраще – до розваристого стану).
|
7
|
Готовий узвар процідити крізь сито.
|
●
|
Узвар не солити, оскільки солитиметься сама каша…
|
■ Приготування каші
|
|
|
|
●
|
Перед приготуванням каші, перлову крупу промити в декількох холодних водах до прозорої води.
|
1
|
Цибулину почистити, нашаткувати тонкою соломкою і припустити на маслі на сильному вогні до розм’якшення в каструлі, в якій готуватиметься перлова каша, але не пересмажувати.
|
2
|
Шинку або інші копченості нарізати соломкою, добавити до обсмаженої цибулі і просмажити все разом протягом 1-2 хвилин, не пересмажуючи.
|
3
|
Добавити до цибулі і шинки овочевий узвар, пиво, соєвий соус, довести до кипіння, до смаку посолити.
|
4
|
Висипати в узвар перлову крупу, довести помішуючи до кипіння, стишити вогонь, накрити кришкою і тушкувати на найслабшому вогні протягом 1 години. Каша не повинна кипіти, а умлівати. Бажано накрити кришку зверху грубим рушником, щоб краще зберігалась температура. Переконатись, що рушник не торкається вогню.
|
5
|
В кінці приготування, вимкнути вогонь і дати каші ще дійти протягом 15 хвилин. Після цього, розпушити кашу виделкою.
|
●
|
При подачі, притрушувати кашу подрібненою зеленню, тертим сиром.
|
N.B.
●
|
Замість овочевого узвару можна взяти росіл (м’ясний бульйон). Як приготувати гарний росіл ви можете подивитись в статтях: «Курка відварена з коренеплодами і спеціями» та в розділі «Холодець».
|
●
|
Поки страва доходить, до каші, як приклад, можна відварити напіврідкі яйця або підсмажити омлет з сметаною.
|
●
|
Також, каша слугує чудовим гарніром до м’ясних страв…
|
●
|
Кашу можна готувати і без копченостей, а з запеченим, смаженим, вареним м’ясом, бужениною, шинкою, ковбасою, тощо… Для копченого ж смаку, можна взяти копчений чорнослив або копчену паприку, які закладаються у овочевий узвар або росіл за 10-15 хвилин до його готовності.
|
|
|
Каша надзвичайно смакує з ніжним омлетом, особливо, омлетом зі сметаною і сиром:
|
|
|
|
До страви чудово пасує і смажене курча:
|
|
|
|
Напіврідке варене яйцее та сир з пліснявою утворюють з стравою неймовірний смаковий букет:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар