Омлет Пухка хмаринка
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Вже сама назва цієї страви заворожує, викликаючи в уяві щось легке, обволікаюче, магічне, і перед нами зринають хмари, що пропливають над головою в теплий літній день, або ж безкраїй пухкий простір під крилом літака...
І це й не дивно, адже страва, насправді, такою і є!.. |
Адже ця страва відноситься до світу омлетів, які завжди заворожують незліченною гамою ніжних і вишуканих своїх смаків!
Що в свою чергу, завдячується магії самого яйця, з якого можна зготувати ще незліченнішу кількість страв, тому що омлети складають лише частину цих страв.
Що в свою чергу, завдячується магії самого яйця, з якого можна зготувати ще незліченнішу кількість страв, тому що омлети складають лише частину цих страв.
Сам по собі, білок має досить нейтральний смак, тому важливо внести до страви трохи особливих ноток, які й допоможуть їй заграти, розкрившись в образі ще одного шедевру зі страв з яйцем, і зокрема, омлетів.
|
Омлет з копченою паприкою
| Омлет з куркумою
|
Отже, серед необхідних барв, які перетворять просте яйце у вишукану страву, це – масло! Омлети люблять багато масла, яке надає їм м’якості та вершкової ніжності!
Можна взяти свіже масло, але накраще підійде масло пряжене, тому що не підгоратиме і омлет отримає приємну рум’яну скоринку.
Але довершить страву пряжене масло з прянощами, спосіб приготування якого ви знайдете за посилкою в рецепті Масло пряжене з прянощами.
Якщо ж ви готуєте омлет на простому свіжому або пряженому маслі, то потрібно притрусити жовток прянощами під час його обсмажування.
З прянощів підійдуть будь-які, на ваш смак, а з найпростіших – це мелені мускатний горіх та чорний і гострий перці.
Також, омлет повинен бути в міру солоним, не прісним. Тому, до смаку омлет присоливши та приправивши прянощами, ви отримаєте не просто омлет, а пухку хмаринаку!..
Можна взяти свіже масло, але накраще підійде масло пряжене, тому що не підгоратиме і омлет отримає приємну рум’яну скоринку.
Але довершить страву пряжене масло з прянощами, спосіб приготування якого ви знайдете за посилкою в рецепті Масло пряжене з прянощами.
Якщо ж ви готуєте омлет на простому свіжому або пряженому маслі, то потрібно притрусити жовток прянощами під час його обсмажування.
З прянощів підійдуть будь-які, на ваш смак, а з найпростіших – це мелені мускатний горіх та чорний і гострий перці.
Також, омлет повинен бути в міру солоним, не прісним. Тому, до смаку омлет присоливши та приправивши прянощами, ви отримаєте не просто омлет, а пухку хмаринаку!..
Час підготовки:
|
5 хвилни
|
Розділ:
| |
Час збивання яєць:
|
10 хвилин
|
Необхідний посуд:
|
Глибока сковорода з кришкою Ø ~22 см
|
Час запікання:
|
10 хвилин
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування омлету Пухка хмаринка
Масло пряжене з прянощами
| Прянощі мелені: паприка, імбир, гриби, пряні трави...
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Яйця середнього або великого розміру
|
4
|
шт
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
1-2
|
ст.ложки
| |
Мелені прянощі: Перець чорний / Мускатний горіх / Паприка / Куркума / Набір перців / Пряні трави / Гриби сушені…
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування омлету Пухка хмаринка
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
●
|
Важливо встановити належний тепловий режим, щоб страва запікалась, але не підгорала, тому, розігрівати сковорідку потрібно на помірному вогні, а запікати омлет – на легенькому. Досвід підкаже.
|
●
|
Омлет виходить досить високим: збиті білки вже самі по собі мають певний об’єм, а під час запікання, вони ще більше піднімаються, навіть припіднімаючи кришку. Тому, важливо взяти глибоку сковороду з антипригарним покриттям.
|
●
|
Збивати жовтки та білки варто віничком: для жовтків можна взяти віничок меншого розміру або просто виделку. Жоден міксер не дає такої структури збитих білків, як збивання рукою з віничком. При цьому, часу на збивання вручну йде утричі-вп’ятеро менше, ніж збивання міксером.
|
●
|
Перед тим, як почати готувати омлет, поставити дві тарілки в тепле місце для підігрівання: наприклад, в розігріту до 40 °C і вимкнену духовку, або на теплу плиту.
|
1
|
Жовтки відділити від білків, присолити і збити віничком до побіління (до 3 хв).
|
2
|
Білки присолити і збити віничком до стійкої піни (1-3 хв).
|
3
|
Сковороду розігріти на помірному вогні і розтопити в ній масло. Рівномірно вилити в розігріту сковорідку жовтки, трохи помішати виделкою до легкого загущення і стишити вогонь до слабкого. Притрусити жовтки до смаку меленими прянощами.
|
4
|
Викласти на жовтки збиті білки, злегка розрівняти ложкою або шпателем, накрити кришкою і запікати на слабкому вогні протягом 8-10 хвилин.
|
5
|
Запечений омлет розрізати гострим ножем (краще пилочкою) навпіл і за допомогою шпателя, накрити одну половину іншою білок до білка. Страва готова!
|
6
|
Готову страву розрізати порційно і акуратно, щоб не порушити структури, викласти на підігріті тарілки. Притрусити зверху меленим перцем або іншими прянощами. Можна присипати засмажкою з цибулі, грибів, м’яса, тощо…
|
●
|
Страва смакує гарячою, щойно з вогню!
|
N.B.
●
|
Найкращим гарніром до омлета підійде картопляне пюре або м’ячка! А також, не забувайте про свіжі овочі, салати, соління, приправи і соуси, тощо…
|
●
|
Якщо ви готуєте пухку хмаринку з сушеною паприкою або з куркумою, то в якості гарніру надзвичайно гармоніює злегка припущений на сковорідці, в невеликій кількості масла, солодкий перець, а також підморожений солодкий перець. Для цього, перець нарізати смужками і припустити до розм’якшення протягом хвилини в маслі на сильному вогні. Або ж, нарізаний перець заморозити, а потім, безпосередньо перед приготуванням омлету, розморозити і подати свіжим.
|
●
|
Важливо, викладати пухку хмаринку, як і будь-який омлет, на підігріті тарілки, що убезпечує страву від осідання.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
ФБ:
Текст
Немає коментарів:
Дописати коментар