неділя, 6 лютого 2022 р.

Fluffy Cloud Omelet

Омлет Пухка хмаринка
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Вже сама назва цієї страви заворожує, викликаючи в уяві щось легке, обволікаюче, магічне, і перед нами зринають хмари, що пропливають над головою в теплий літній день, або ж безкраїй пухкий простір під крилом літака...

І це й не дивно, адже страва, насправді, такою і є!..

Адже ця страва відноситься до світу омлетів, які завжди заворожують незліченною гамою ніжних і вишуканих своїх смаків!

Що в свою чергу, завдячується магії самого яйця, з якого можна зготувати ще незліченнішу кількість страв, тому що омлети складають лише частину цих страв.


Омлет з засмажкою з цибулі і грибів
Сам по собі, білок має досить нейтральний смак, тому важливо внести до страви трохи особливих ноток, які й допоможуть їй заграти, розкрившись в образі ще одного шедевру зі страв з яйцем, і зокрема, омлетів.


Омлет з копченою паприкою

Омлет з куркумою

Отже, серед необхідних барв, які перетворять просте яйце у вишукану страву, це – масло! Омлети люблять багато масла, яке надає їм м’якості та вершкової ніжності!

Можна взяти свіже масло, але накраще підійде масло пряжене, тому що не підгоратиме і омлет отримає приємну рум’яну скоринку.

Але довершить страву пряжене масло з прянощами, спосіб приготування якого ви знайдете за посилкою в рецепті Масло пряжене з прянощами.

Якщо ж ви готуєте омлет на простому свіжому або пряженому маслі, то потрібно притрусити жовток прянощами під час його обсмажування.

З прянощів підійдуть будь-які, на ваш смак, а з найпростіших – це мелені мускатний горіх та чорний і гострий перці.

Також, омлет повинен бути в міру солоним, не прісним. Тому, до смаку омлет присоливши та приправивши прянощами, ви отримаєте не просто омлет, а пухку хмаринаку!..

Час підготовки:
5 хвилни
Розділ:
Час збивання яєць:
10 хвилин
Необхідний посуд:
Глибока сковорода з кришкою Ø ~22 см
Час запікання:
10 хвилин
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування омлету Пухка хмаринка


Масло пряжене з прянощами

Прянощі мелені: паприка, імбир, гриби, пряні трави...

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйця середнього або великого розміру
4
шт
Сіль
-
до смаку
1-2
ст.ложки
Мелені прянощі: Перець чорний / Мускатний горіх / Паприка / 
Куркума / Набір перців / Пряні трави / Гриби сушені…
-
до смаку

■ Порядок приготування омлету Пухка хмаринка



Важливо встановити належний тепловий режим, щоб страва запікалась, але не підгорала, тому, розігрівати сковорідку потрібно на помірному вогні, а запікати омлет – на легенькому. Досвід підкаже.
Омлет виходить досить високим: збиті білки вже самі по собі мають певний об’єм, а під час запікання, вони ще більше піднімаються, навіть припіднімаючи кришку. Тому, важливо взяти глибоку сковороду з антипригарним покриттям.
Збивати жовтки та білки варто віничком: для жовтків можна взяти віничок меншого розміру або просто виделку. Жоден міксер не дає такої структури збитих білків, як збивання рукою з віничком. При цьому, часу на збивання вручну йде утричі-вп’ятеро менше, ніж збивання міксером.
Перед тим, як почати готувати омлет, поставити дві тарілки в тепле місце для підігрівання: наприклад, в розігріту до 40 °C і вимкнену духовку, або на теплу плиту.
1
Жовтки відділити від білків, присолити і збити віничком до побіління (до 3 хв).
2
Білки присолити і збити віничком до стійкої піни (1-3 хв).
3
Сковороду розігріти на помірному вогні і розтопити в ній масло. Рівномірно вилити в розігріту сковорідку жовтки, трохи помішати виделкою до легкого загущення і стишити вогонь до слабкого. Притрусити жовтки до смаку меленими прянощами.
4
Викласти на жовтки збиті білки, злегка розрівняти ложкою або шпателем, накрити кришкою і запікати на слабкому вогні протягом 8-10 хвилин.
5
Запечений омлет розрізати гострим ножем (краще пилочкою) навпіл і за допомогою шпателя, накрити одну половину іншою білок до білка. Страва готова!
6
Готову страву розрізати порційно і акуратно, щоб не порушити структури, викласти на підігріті тарілки. Притрусити зверху меленим перцем або іншими прянощами. Можна присипати засмажкою з цибулі, грибів, м’яса, тощо…
Страва смакує гарячою, щойно з вогню!


N.B.
Найкращим гарніром до омлета підійде картопляне пюре або м’ячка! А також, не забувайте про свіжі овочі, салатисоління, приправи і соуси, тощо…
Якщо ви готуєте пухку хмаринку з сушеною паприкою або з куркумою, то в якості гарніру надзвичайно гармоніює злегка припущений на сковорідці, в невеликій кількості масла, солодкий перець, а також підморожений солодкий перець. Для цього, перець нарізати смужками і припустити до розм’якшення протягом хвилини в маслі на сильному вогні. Або ж, нарізаний перець заморозити, а потім, безпосередньо перед приготуванням омлету, розморозити і подати свіжим.
Важливо, викладати пухку хмаринку, як і будь-який омлет, на підігріті тарілки, що убезпечує страву від осідання.








Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
ФБ: Текст

Немає коментарів:

Дописати коментар