Корейка начинена сиром і грибами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Ця досить проста страва здатна надати особливого настрою будь-якому обіду. Адже що може бути смачніше і вишуканіше за запечений в печі або на вогні гарний, соковитий кусок м’яса, а коли те м’ясо ще й начинене грибами або сиром, то на тарілку лягає вже справжній кулінарний шедевр!..
|
Для цієї страви потрібно взяти саме корейку – тобто, вирізку з кісточкою. І найкраще – свіжину.
Гарна корейка окутана тоненькою (близько 5 мм) жировою поволокою, що важливо, оскільки вирізка є найпіснішою частиною туші, то саме жирова оболонка зберігає соковитість м’яса, надаючи йому насиченого смаку.
Гарна корейка окутана тоненькою (близько 5 мм) жировою поволокою, що важливо, оскільки вирізка є найпіснішою частиною туші, то саме жирова оболонка зберігає соковитість м’яса, надаючи йому насиченого смаку.
Детальніше, як найпростіше і найсмачніше підсмажити вирізку, можна прочитати в рецепті Свиняча відбивна.
При цьому, всі викладені в тому рецепті ідеї та правила відносяться і до корейки... |
Подібна корейка - ідеальна для начинювання
| Гриби смажені з сметаною
|
Начинкою до корейки можуть слугувати як сир та гриби, так й інші продукти, наприклад, копчений чорнослив, часник, цибуля, зелень, тощо...
І ще одна важлива порада: якщо у вас на жаровні є вільне місце, то покладіть разом з м’ясом овочі по сезону, як то картоплю, цибулю, моркву, баклажан, кабачок, гарбуз, тощо, тому що разом з м’ясною стравою ви отримаєте чудовий, запечений овочевий гарнір (детальніше про такий гарнір в рецепті Овочі запечені в духовці).
І ще одна важлива порада: якщо у вас на жаровні є вільне місце, то покладіть разом з м’ясом овочі по сезону, як то картоплю, цибулю, моркву, баклажан, кабачок, гарбуз, тощо, тому що разом з м’ясною стравою ви отримаєте чудовий, запечений овочевий гарнір (детальніше про такий гарнір в рецепті Овочі запечені в духовці).
Час підготовки:
|
5-10 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з м’яса; Свинина
|
Час
і температура запікання: |
50-60 хвилин
200 °C |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Жаровня, груба бавовняна нитка
|
К-сть порцій:
|
1 корейка на порцію
|
■ Інгредієнти для приготування начиненої корейки
Для начинки:
|
|
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
|
-
|
-
|
Корейка з кісточкою товщиною 4-5 см
|
1
|
шт
|
Для начинки з сиру (на 1 порцію):
|
-
|
-
|
Сир кисломолочний / будь-який інший сир
|
50
|
г
|
Аджика / Прянощі (гіркий перець, інші перці, пряні трави, тощо…)
|
-
|
до смаку
|
Зелень петрушки, кропу, базиліку, коріандру…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для начинки з грибів (на 1 порцію):
|
-
|
-
|
Гриби свіжі або морожені
|
30-50
|
г
|
Цибуля невеликого розміру
|
1
|
шт
|
Сметана
|
1
|
ст.ложка
|
Часник
|
1-2
|
зубки
|
Прянощі (перці, трави, тощо…)
|
-
|
до смаку
|
Масло свіже / пряжене для смаження
|
1
|
ст.ложка
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування страви
■ Приготування начинки
|
|
|
|
●
|
Перед тим, як розробляти м’ясо, необхідно приготувати начинку, а також підготувати овочі на гарнір (почистити, за необхідності розрізати…), якщо ви їх запікатимете разом з корейкою.
|
●
|
Також, щоб легше було розробляти м’ясо, його необхідно охолодити або трохи підморозити.
|
1
|
Для начинки з сиру: сир розім’яти виделкою, заправити аджикою або меленими прянощами, посіченою зеленню, до смаку посолити і все вимішати. Якщо ви берете твердий сир, то натерти його на дрібній або середній тертці.
|
2
|
Для начинки з грибів: цибулю почистити, нашаткувати тоненькою соломкою. Гриби нарізати кубиками і посікти ножем. Часник розплескати лезом ножа і подрібнити.
|
3
|
Цибулю припустити в маслі на сильному вогні до розм’якшення, добавити подрібнені гриби і обсмажити помішуючи протягом 1-2 хвилин, але не пересмажувати.
|
4
|
Добавити сметану і помішуючи, протушкувати ще протягом 1-2 хвилин до випаровування вологи з сметани.
|
5
|
Засмажку зняти з вогню, добавити подрібнений часник, до смаку прянощі, посолити і охолодити поки розроблятиметься м’ясо.
|
●
|
Замість грибів, до цибулі можна покласти подрібнений чорнослив.
|
■ Формування і запікання корейки
|
|
|
|
●
|
Охолоджене або злегка підморожене м’ясо розробляти легше і акуратніше.
|
●
|
Перед розробкою м’яса, увімкнути духовку розігріватись до 250 °C.
|
1
|
Корейку нарізати на необхідну кількість порцій. Розрізати потрібно між кісточками, щоб утворювалась котлета з кісточкою товщиною 4-5 см.
|
2
|
Прорізати гострим ножем з боку жирової поволоки кишеньку, уникаючи наскрізних прорізів.
|
3
|
Покласти всередину столову ложку начинки і зашити грубою бавовняною ниткою. Таким чином начинити інші корейки.
|
4
|
Сформовані корейки обсмажити на сковороді без жиру на сильному вогні протягом хвилини-двох з обох сторін до рум’яної скоринки. Викласти обсмажені корейки на жаровню.
|
5
|
Поставити жаровню з корейками на середню поличку розігрітої до 250 °C духовки. Стишити вогонь до 200 °C. Випікати 50-60 хвилин. За 15 хвилин до кінця випічки, перевернути корейки на інший бік. З готової страви вийняти нитку!
|
●
|
Якщо на жаровні залишається вільне місце, то варто запекти разом з м’ясом і овочі на ваш вибір.
|
●
|
Страва смакує щойно з вогню, гарячою. І не забудьте разом з м’ясом подати гострий соус, наприклад, аджику, сливовий соус ткемалі, горіховий соус сациві, тощо…
|
N.B.
●
|
Страву можна запекти і на грилі. На відкритому жару, страва виходить соковитішою, з ароматом диму. Особливий смак і аромат має корейка, запечена в коптильні.
|
|
|
Корейка начинена грибами:
|
|
|
|
Корейка начинена гострим сиром з зеленню:
Немає коментарів:
Дописати коментар