неділя, 20 лютого 2022 р.

Cheese and Mushroom Stuffed Pork Tenderloin

Корейка начинена сиром і грибами
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця досить проста страва здатна надати особливого настрою будь-якому обіду. Адже що може бути смачніше і вишуканіше за запечений в печі або на вогні гарний, соковитий кусок м’яса, а коли те м’ясо ще й начинене грибами або сиром, то на тарілку лягає вже справжній кулінарний шедевр!..

Для цієї страви потрібно взяти саме корейку – тобто, вирізку з кісточкою. І найкраще – свіжину.

Гарна корейка окутана тоненькою (близько 5 мм) жировою поволокою, що важливо, оскільки вирізка є найпіснішою частиною туші, то саме жирова оболонка зберігає соковитість м’яса, надаючи йому насиченого смаку.

Детальніше, як найпростіше і найсмачніше підсмажити вирізку, можна прочитати в рецепті Свиняча відбивна.

При цьому, всі викладені в тому рецепті ідеї та правила відносяться і до корейки...


Подібна корейка - ідеальна для начинювання

Гриби смажені з сметаною

Начинкою до корейки можуть слугувати як сир та гриби, так й інші продукти, наприклад, копчений чорнослив, часник, цибуля, зелень, тощо...

І ще одна важлива порада: якщо у вас на жаровні є вільне місце, то покладіть разом з м’ясом овочі по сезону, як то картоплю, цибулю, моркву, баклажан, кабачок, гарбуз, тощо, тому що разом з м’ясною стравою ви отримаєте чудовий, запечений овочевий гарнір (детальніше про такий гарнір в рецепті Овочі запечені в духовці).

Час підготовки:
5-10 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса; Свинина
Час
і температура запікання:
50-60 хвилин
200 °C
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Жаровня, груба бавовняна нитка
К-сть порцій:
1 корейка на порцію

■ Інгредієнти для приготування начиненої корейки


Для начинки:



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
-
-
Корейка з кісточкою товщиною 4-5 см
1
шт
Для начинки з сиру (на 1 порцію):
-
-
Сир кисломолочний / будь-який інший сир
50
г
Аджика / Прянощі (гіркий перець, інші перці, пряні трави, тощо…)
-
до смаку
Зелень петрушки, кропу, базиліку, коріандру…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Для начинки з грибів (на 1 порцію):
-
-
Гриби свіжі або морожені
30-50
г
Цибуля невеликого розміру
1
шт
Сметана
1
ст.ложка
Часник
1-2
зубки
Прянощі (перці, трави, тощо…)
-
до смаку
Масло свіже / пряжене для смаження
1
ст.ложка
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування страви

■ Приготування начинки


Перед тим, як розробляти м’ясо, необхідно приготувати начинку, а також підготувати овочі на гарнір (почистити, за необхідності розрізати…), якщо ви їх запікатимете разом з корейкою.
Також, щоб легше було розробляти м’ясо, його необхідно охолодити або трохи підморозити.
1
Для начинки з сиру: сир розім’яти виделкою, заправити аджикою або меленими прянощами, посіченою зеленню, до смаку посолити і все вимішати. Якщо ви берете твердий сир, то натерти його на дрібній або середній тертці.
2
Для начинки з грибів: цибулю почистити, нашаткувати тоненькою соломкою. Гриби нарізати кубиками і посікти ножем. Часник розплескати лезом ножа і подрібнити.
3
Цибулю припустити в маслі на сильному вогні до розм’якшення, добавити подрібнені гриби і обсмажити помішуючи протягом 1-2 хвилин, але не пересмажувати.
4
Добавити сметану і помішуючи, протушкувати ще протягом 1-2 хвилин до випаровування вологи з сметани.
5
Засмажку зняти з вогню, добавити подрібнений часник, до смаку прянощі, посолити і охолодити поки розроблятиметься м’ясо.
Замість грибів, до цибулі можна покласти подрібнений чорнослив.

■ Формування і запікання корейки


Охолоджене або злегка підморожене м’ясо розробляти легше і акуратніше.
Перед розробкою м’яса, увімкнути духовку розігріватись до 250 °C.
1
Корейку нарізати на необхідну кількість порцій. Розрізати потрібно між кісточками, щоб утворювалась котлета з кісточкою товщиною 4-5 см.
2
Прорізати гострим ножем з боку жирової поволоки кишеньку, уникаючи наскрізних прорізів.
3
Покласти всередину столову ложку начинки і зашити грубою бавовняною ниткою. Таким чином начинити інші корейки.
4
Сформовані корейки обсмажити на сковороді без жиру на сильному вогні протягом хвилини-двох з обох сторін до рум’яної скоринки. Викласти обсмажені корейки на жаровню.
5
Поставити жаровню з корейками на середню поличку розігрітої до 250 °C духовки. Стишити вогонь до 200 °C. Випікати 50-60 хвилин. За 15 хвилин до кінця випічки, перевернути корейки на інший бік. З готової страви вийняти нитку!
Якщо на жаровні залишається вільне місце, то варто запекти разом з м’ясом і овочі на ваш вибір.
Страва смакує щойно з вогню, гарячою. І не забудьте разом з м’ясом подати гострий соус, наприклад, аджику, сливовий соус ткемалі, горіховий соус сациві, тощо…


N.B.
Страву можна запекти і на грилі. На відкритому жару, страва виходить соковитішою, з ароматом диму. Особливий смак і аромат має корейка, запечена в коптильні.



Корейка начинена грибами:


Корейка начинена гострим сиром з зеленню:




Копчена корейка начинена сиром:


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар