Квасоляна юшка
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Квасоляна юшка – це ще одна з безлічі розкішних страв, які нам може подарувати квасоля.
Заправлена олією, з грибами, пісна страва, чудово підійде до постувань, а скоромна юшка на бульйоні, приправлена м'ясними делікатесами, копченостями, домашньою ковбасою, досягає смакової вершини кухарського мистецтва... |
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Квасоля; Юшки
|
Час приготування:
|
45 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Час іншої операції:
|
Час
|
К-сть порцій:
|
4 літри
|
■ Інгредієнти для приготування квасоляної юшки
|
|
Можна взяти свіжі або консервовані у власному соку | помідори або томатно-перцево-часникову приправу |
|
|
Гриби, м'ясні делікатеси та копченості лише розширять гармонію квасоляної юшки:
Копчена підчеревина
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Квасоля
|
500
|
г
|
Цибуля середнього розміру
|
3-4
|
шт
|
Корінь селери
|
100
|
г
|
Корінь петрушки
|
100
|
г
|
Морква середнього розміру
|
1
|
шт
|
Картопля середнього розміру
|
2
|
шт
|
Гриби свіжі / морожені / сушені (за бажанням)
|
100
|
г
|
Копченості: свинина, птиця, тощо… (за бажанням)
|
100
|
г
|
Помідори чищені / Приправа Чортополох
|
4-5
|
ст.ложки
|
Прянощі мелені: набір перців, пряні трави, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень петрушки, кропу, коріандру, базиліку, тощо…
|
1
|
букет
|
Сметана (на кожну порцію)
|
1
|
ст.ложка
|
■ Порядок приготування квасоляної юшки
|
|
|
|
|
|
●
|
В залежності від сорту, квасоля готується 20-30 хвилин, що і складає загальний час приготування юшки. Якщо ви берете суху квасолю, то напередодні, її необхідно замочити в холодній воді.
|
●
|
Важливо, при приготуванні юшки, не переварювати ні квасолі, ні овочів: овочі повинні бути на межі готовності, але не переварені, тому, спочатку, варто підготувати, почистити всі інгредієнти, а потім, нарізати і закладати по ходу приготування.
|
1
|
Замочену квасолю покласти в каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння, знімаючи можливу піну, стишити вогонь і проварити протягом 10 хвилин.
|
2
|
Поки закипає та проварюється квасоля, овочі помити, почистити.
|
3
|
Гриби подрібнити і добавити до квасолі.
|
4
|
Моркву, селеру, петрушку, цибулю нарізати невеликими кубиками (1-1,5 см) і добавити до квасолі після 10 хвилин проварювання квасолі. Страву довести до кипіння і проварювати на помірному вогні ще 10 хвилин.
|
5
|
Обчищені від шкуринки помідори нарізати дрібними кубиками або можна посікти ножем, але не дуже дрібнити. Замість помідорів можна взяти до смаку томатно-перцево-часникову приправу Чортополох.
|
6
|
Якщо ви використовуєте копченості, то копченості нарізати невеликими кубиками (до 1 см).
|
7
|
Коли квасоля і овочі будуть на межі готовності, добавити копченості, мелені прянощі, подрібнені помідори (або Чортополох), довести до кипіння, до смаку посолити і проварити при помірному кипінні 3-5 хвилин та зняти з вогню.
|
8
|
Часник почистити, подрібнити разом з зеленню і заправити ними юшку. Дати юшці настоятись протягом 5-10 хвилин в теплому місці.
|
9
|
При подачі, класти в кожну тарілку по 1 столовій ложці сметани.
|
●
|
Страва смакує гарячою!
|
Приправлена сметаною юшка - це завжди смачно!..
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар