понеділок, 3 січня 2022 р.

Bean Soup

Квасоляна юшка
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Квасоляна юшка – це ще одна з безлічі розкішних страв, які нам може подарувати квасоля.

Заправлена олією, з грибами, пісна страва, чудово підійде до постувань, а скоромна юшка на бульйоні, приправлена м'ясними делікатесами, копченостями, домашньою ковбасою, досягає смакової вершини кухарського мистецтва...

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Квасоля; Юшки
Час приготування:
45 хвилин
Країна:
Україна
Час іншої операції:
Час
К-сть порцій:
4 літри

■ Інгредієнти для приготування квасоляної юшки


Можна взяти свіжі або консервовані у власному соку






Гриби, м'ясні делікатеси та копченості лише розширять гармонію квасоляної юшки:







Копчена підчеревина

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Квасоля
500
г
Цибуля середнього розміру
3-4
шт
Корінь селери
100
г
Корінь петрушки
100
г
Морква середнього розміру
1
шт
Картопля середнього розміру
2
шт
Гриби свіжі / морожені / сушені (за бажанням)
100
г
Копченості: свинина, птиця, тощо… (за бажанням)
100
г
Помідори чищені / Приправа Чортополох
4-5
ст.ложки
Прянощі мелені: набір перців, пряні трави, тощо…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Часник
1
головка
Зелень петрушки, кропу, коріандру, базиліку, тощо…
1
букет
Сметана (на кожну порцію)
1
ст.ложка

■ Порядок приготування квасоляної юшки


В залежності від сорту, квасоля готується 20-30 хвилин, що і складає загальний час приготування юшки. Якщо ви берете суху квасолю, то напередодні, її необхідно замочити в холодній воді.
Важливо, при приготуванні юшки, не переварювати ні квасолі, ні овочів: овочі повинні бути на межі готовності, але не переварені, тому, спочатку, варто підготувати, почистити всі інгредієнти, а потім, нарізати і закладати по ходу приготування.
1
Замочену квасолю покласти в каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння, знімаючи можливу піну, стишити вогонь і проварити протягом 10 хвилин.
2
Поки закипає та проварюється квасоля, овочі помити, почистити.
3
Гриби подрібнити і добавити до квасолі.
4
Моркву, селеру, петрушку, цибулю нарізати невеликими кубиками (1-1,5 см) і добавити до квасолі після 10 хвилин проварювання квасолі. Страву довести до кипіння і проварювати на помірному вогні ще 10 хвилин.
5
Обчищені від шкуринки помідори нарізати дрібними кубиками або можна посікти ножем, але не дуже дрібнити. Замість помідорів можна взяти до смаку томатно-перцево-часникову приправу Чортополох.
6
Якщо ви використовуєте копченості, то копченості нарізати невеликими кубиками (до 1 см).
7
Коли квасоля і овочі будуть на межі готовності, добавити копченості, мелені прянощі, подрібнені помідори (або Чортополох), довести до кипіння, до смаку посолити і проварити при помірному кипінні 3-5 хвилин та зняти з вогню.
8
Часник почистити, подрібнити разом з зеленню і заправити ними юшку. Дати юшці настоятись протягом 5-10 хвилин в теплому місці.
9
При подачі, класти в кожну тарілку по 1 столовій ложці сметани.
Страва смакує гарячою!


Приправлена сметаною юшка - це завжди смачно!..




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар