понеділок, 9 серпня 2021 р.

Fried Cauliflower with Eggs, Garlic and Dill

Цвітна капуста під яйцем з часником і кропом
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Цвітна капуста має настільки ніжний і особливий смак, що до неї дуже важко підібрати прянощі, але поєднання смаженої в яйці цвітної капусти з часником і кропом є надзвичайно вдалим.


І хоча страва є надзвичайно простою, але готуючи її потрібно бути досить пильним, щоб не переварити або перетушкувати цвітну капусту, тому що вона любить залишатись на межі готової, тому що саме в такому стані, смаковий букет цвітної капусти розкривається як найкраще.


Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з овочів; Капуста
Час приготування:
15-20 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування цвітної капусти


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Цвітна капуста
1-1,2
кг
Яйця
4
шт
Кріп
1
пучок
Часник
1
головка
Перець чорний мелений
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Масло для смаження
100
г

■ Порядок приготування цвітної капусти



- Рання цвітна капуста є дуже ніжною, тому її достатньо залити окропом і дати постояти до 10 хвилин під кришкою в теплому місці.
- Зимові сорти є досить твердими, тому їх потрібно відварити протягом 1-2 хвилин до невеликого розм’якшення, але не переварювати.
1
Цвітну капусту помити і розрізати на суцвіття.
2
Покласти розрізану на суцвіття капусту в каструлю, залити підсоленим окропом, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин. Або ж проварити в підсоленій воді протягом 1-2 хвилин, не переварюючи. Капуста повинна залишатись на межі відвареної.
3
Сковорідку розігріти на середньому вогні, розпустити в ній масло, капусту дістати з води, дати воді стекти і висипати на сковорідку в один шар.
4
Капусту підрум’янити з усіх боків.
5
За цей час, часник почистити, розчавити лезом ножа і подрібнити. Кріп помити і подрібнити разом з часником.
6
Яйця до смаку посолити і злегка збити виделкою.
7
Обсмажені суцвіття капусти залити збитими яйцями, і весь час перемішуючи, щоб кожне суцвіття окремо покрилось яєчним льєзоном, підрум’янити.
8
Страву зняти з вогню, засипати подрібненими часником з кропом, приперчити, вимішати і дати постояти в теплі декілька хвилин.
Страва чудово смакує з сметаною!


N.B.
Гарніром до смаженої цвітної капусти чудово підійде відварена картопля, м’ячка, рис або паста.
Ще раз наголошую, що секрет смачної цвітної капусти є досить простим: вона не повинна бути перевареною, а на межі готовності.
Замість масла можна взяти смалець або олію, але на маслі страва – особлива!



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар