Цвітна капуста під яйцем з часником і кропом
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Цвітна капуста має настільки ніжний і особливий смак, що до неї дуже важко підібрати прянощі, але поєднання смаженої в яйці цвітної капусти з часником і кропом є надзвичайно вдалим.
|
І хоча страва є надзвичайно простою, але готуючи її потрібно бути досить пильним, щоб не переварити або перетушкувати цвітну капусту, тому що вона любить залишатись на межі готової, тому що саме в такому стані, смаковий букет цвітної капусти розкривається як найкраще.
|
|
|
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Страви з овочів; Капуста
|
Час приготування:
|
15-20 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування цвітної капусти
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Цвітна капуста
|
1-1,2
|
кг
|
Яйця
|
4
|
шт
|
Кріп
|
1
|
пучок
|
Часник
|
1
|
головка
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Масло для смаження
|
100
|
г
|
■ Порядок приготування цвітної капусти
|
|
●
|
- Рання цвітна капуста є дуже ніжною, тому її достатньо залити окропом і дати постояти до 10 хвилин під кришкою в теплому місці. - Зимові сорти є досить твердими, тому їх потрібно відварити протягом 1-2 хвилин до невеликого розм’якшення, але не переварювати.
|
1
|
Цвітну капусту помити і розрізати на суцвіття.
|
2
|
Покласти розрізану на суцвіття капусту в каструлю, залити підсоленим окропом, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин. Або ж проварити в підсоленій воді протягом 1-2 хвилин, не переварюючи. Капуста повинна залишатись на межі відвареної.
|
3
|
Сковорідку розігріти на середньому вогні, розпустити в ній масло, капусту дістати з води, дати воді стекти і висипати на сковорідку в один шар.
|
4
|
Капусту підрум’янити з усіх боків.
|
5
|
За цей час, часник почистити, розчавити лезом ножа і подрібнити. Кріп помити і подрібнити разом з часником.
|
6
|
Яйця до смаку посолити і злегка збити виделкою.
|
7
|
Обсмажені суцвіття капусти залити збитими яйцями, і весь час перемішуючи, щоб кожне суцвіття окремо покрилось яєчним льєзоном, підрум’янити.
|
8
|
Страву зняти з вогню, засипати подрібненими часником з кропом, приперчити, вимішати і дати постояти в теплі декілька хвилин.
|
●
|
Страва чудово смакує з сметаною!
|
N.B.
●
|
Гарніром до смаженої цвітної капусти чудово підійде відварена картопля, м’ячка, рис або паста.
|
●
|
Ще раз наголошую, що секрет смачної цвітної капусти є досить простим: вона не повинна бути перевареною, а на межі готовності.
|
●
|
Замість масла можна взяти смалець або олію, але на маслі страва – особлива!
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар