пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Caffè Espresso

Кава еспресо
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Кава еспресо готується надзвичайно просто, та не в кожній кав’ярні вдається покуштувати гарне еспресо. Хоча, необхідно дотримуватись всього-на-всього правил приготування такої кави і все вийде як найсмачніше...




Придбання апарату для заварювання кави еспресо удома є не найгіршим триньканням грошей, а от придбання гарного апарату – це вже навіть є непоганою інвестицією. Є багато торгових марок побутових кавових апаратів, які готують чудову каву, але після випробовування упродовж років різних апаратів, мене просто вразили можливості кавового апарату торгової марки KRUPS, а зокрема - XP 4020. Поєднання передових технологій з гарною кавою дає чудові результати у приготуванні кави, в чому ви зможете пересвідчитись, особисто, якщо вас зацікавлять рецепти кави в апараті еспресо.

Отже, як такого рецепту для приготування кави еспресо нема, оскільки все робить апарат, а от правила заварювання такої кави існують!


N.B.
Передумова! Необхідно купити гарну каву для апаратів еспресо! А далі вже йде техніка приготування.
По-перше, необхідно завчасно розігріти апарат протягом 20-30 хвилин, вставивши в нього картридж з ситечком, щоб прогрівались також і вони, оскільки холодними, вони забиратимуть на себе тепло.
Якщо ви міняєте ситечко, то обов’язково прогрійте його, пропустивши через нього трохи гарячої води з апарату, перед тим, як закладати в нього каву.
По-друге, завжди починайте заварювати каву, за будь-яким рецептом, з закип’ячування необхідної кількості води для прогрівання кавової філіжанки / кавових філіжанок, а також кавових ложечок. І перед тим, як закладати в ситечко каву, налийте в кавову чашку окропу, покладіть туди також кавову ложечку для цукру щоб чашечка і ложечка прогрівались, поки ви заправляєте в картридж порцію кави.
Обов’язково трохи ущільнюйте каву в ситечку спеціальною порційною ложкою, якщо така йде в комплекті, або просто ложечкою, якою ви насипаєте каву. Наскільки щільно необхідно притискати вам підкаже досвід, оскільки це залежить від потужності апарату, а також і від ступеню помелу кави: крупніший помел необхідно ущільнювати сильніше, мілкіший – слабше.
Після того, як ви вставили заправлений картридж в апарат, злийте з чашечки воду і можете заварювати каву. Якщо ви п’єте каву з цукром, то цукор необхідно класти перед заварюванням кави, і заварювати каву на цукор, від чого кава буде лише ароматнішою і смачнішою.
Якщо ви п’єте каву з молоком, то, спочатку, в чашечку налийте гарячого молока, і на молоко заварюйте каву.
Оце і всі премудрості, яких необхідно неухильно дотримуватись, щоб отримати божественний напій.
І ще один секретик смачної кави від «майстра»: крапніть в чашку на цукор (зверніть увагу на слово «крапніть», а не влийте!) декілька крапель бренді або віскі. Ви лише покращите смак напою. При наливанні кави, спирти від високої температури різко випаровуються і вивільняють ароматичні олії з кави. Як кажуть італійці: «Mi raccomando!» – наполегливо раджу!





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар