понеділок, 21 червня 2021 р.

Stewed Quails with Nut Sauce

Перепели тушковані під горіховою підливою
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Тушковані перепели під горіховим соусом є однією з тих можливостей, коли ви можете відчути себе справжнім майстром кулінарної справи, приготувавши страву з ніжним м’ясом, яку довершуватиме ароматна і витончена горіхова підлива...

Перепели – це можливість одночасно доторкнутись до мисливської кухні і до кухні творчої та вишуканої, тому що цього колись виключно мисливського птаха з ніжним м’ясом зараз розводять в багатьох сільських господарствах.

А особливість будь-якої страви з перепелів полягає в тому, що підрум’янена тушка птаха в тарілці, вже сама по собі, витворює образ високої кухні.

І якщо подати перепела з гарніром з молодих овочів, то ви отримаєте неймовірно делікатний букет смаків, ароматів та відчуттів.


При цьому, не зважаючи на трохи розтягнутий в часі процес приготування, сама страва готується легко, тому що все вже підготовлене Природою, а кухарю залишається лише зібрати різні інгредієнти до купи…

І головне, тут нема місця поспіху, адже ви готуєте страву вишукану, для романтичного обіду з келихом вина або чаркою гарної горілки, приємними розмовами і чудовим настроєм!..

Час маринування:
3-4 години
Час тушкування:
1 година
Час приготування горіхової підливи:
10 хвилин
Країна:
Україна
Час настоювання:
1 година
К-сть порцій:
5 порцій

■ Інгредієнти для приготування тушкованих перепелів під горіховою підливою



Для маринаду

Для горіхової підливи

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для маринування перепелів:
-
-
Апельсин
1
шт
Імбир свіжий
50
г
Бренді
50
мл
Олія оливкова екстра класу
50
мл
Сіль
1
ч.ложка
Для тушкування перепелів:
-
-
Перепели тушки
5
шт
Цибуля середнього розміру
2
шт
Корінь селери / петрушки
200
г
Часник
1
головка
Гриби сушені
20
г
Чорнослив копчений
10
шт
Материнка, чебрець, естрагон
1
букет
Перці горошком: червоний, чорний, сірий, зелений, духмяний…
1
ч.ложка
Лаврове листя
3-4
шт
Кріп насіння
1
кав.ложка
Кмин насіння
1
кав.ложка
Гвоздика
3
шт
Перець чорний мелений
-
до смаку
Перець червоний мелений
-
до смаку
Масло пряжене / Смалець / Олія для смаження
1
ст.ложка
Пиво
250
мл
Сіль
-
до смаку
Для горіхової підливи:
-
-
Горіхи волоські
1/2
склянки
Часник
1
головка
Бульйон після тушкування перепелів
-
за потреби
Зелень петрушки, кропу, кінзи…
1
букет

■ Порядок приготування

■ Маринування перепелів


Перепелині тушки невеликого розміру і їх м’ясо дуже ніжне, тому для маринування достатньо 3-4 годин, хоча, можна залишити птицю маринуватись і на цілу ніч.
1
Перепелині тушки натерти сіллю і покласти в каструлю, в яку щільно вміщалися б п’ять тушок.
2
Апельсин помити, розрізати навпіл і вичавити до перепелів сік. Добавити олію, бренді і злегка вимішати, слідкуючи, щоб частина маринаду потрапляла і всередину тушок.
3
Залишок апельсину та імбир нарізати соломкою або смужками і розкласти поміж перепелиними тушками.
4
Накрити кришкою і поставити на 3-4 години в холодильник для маринування.
5
Через половину часу маринування, тушки перевернути на инший бік.

■ Тушкування перепелів


- Оскільки перепели відносяться до мисливської кухні, то страва повинна мати легкий аромат диму. Тому найкраще, обсмажити тушки на грилі, але можна і на плиті, додавши до страви прикопчений чорнослив або прикопчену паприку. 
- М’ясо перепелів має ніжний, нейтральний смак, а весь смаковий і нюховий букети страви витворюють овочі та прянощі, тому, власне тушкування і створює її вишуканість та витонченість.
1
По завершенні маринування перепелів, селеру і цибулю почистити, нарізати соломкою, часник почистити, сухі гриби розтрощити в ступці або на дошці.
2
Промариновані тушки перепелів дістати з маринаду, акуратно, щоб не поруйнувати, витягнути з тушок потрухи і відкласти, висушити сереветкою вологу і зв’язати грубою бавовняною ниткою кінцівки стегенець.
3
Тушки підрум’янити протягом 1-1,5 хвилини на сильному вогні на грилі або в казанку в невеликій кількості жиру (найкраще – смалець або пряжене масло) до золотавої скоринки, але не до готовності м’яса.
4
Селеру і цибулю припустити до розм’якшення на сильному вогні в посуді, де обсмажувались перепели.
5
Викласти зверху овочів часник, розчавлені гриби, прянощі, чорнослив, маринад, потім, тушки перепелів, потрухи, скропити все пивом, і за потреби, добавити води, щоб рідина лише ледь покривала овочі. Тушки повинні бути зверху рідини і тушкуватись практично на пару. В сезон, можна добавити до овочів жорстку зелень часнику і цибулі, инших пряних трав.
6
Дати рідині закипіти і тушкувати під кришкою на легенькому вогні до готовності м’яса (~60 хвилин). Страва повинна не кипіти, а умлівати.
7
Стушкованих перепелів, обережно, щоб не поруйнувати, дістати широким шпателем або лопаткою з юшки і перекласти в инший посуд. Тримати під кришкою в теплі.

■ Приготування горіхової підливи


Оскільки бульйон готувався з прянощами і досить гострим, тому нема потреби добавляти в горіхову підливу ще прянощів. Хоча, якщо ви любите гостру кухню, то можна зробити підливу ще гострішою.
1
Юшку від тушкування перепелів зцідити крізь сито. Залити гущу невеликою кількістю окропу, щоб вода покривала гущу, довести до кипіння і проварити протягом 10-15 хвилин на легенькому вогні.
2
Зцідити юшку до попередньої процідженої юшки, довести до кипіння, скорегувати на сіль і перець (юшка повинна бути до смаку гострою), зняти з вогню і занурити в неї перепелів, поки готуватиметься горіхова підлива.
3
Волоські горіхи, порціями, розтерти качалкою на дошці, висипаючи кожну розтерту порцію в полумисок.
4
Часник почистити і вичавити на часничниці до горіхів.
5
Вимішуючи, залити горіхово-часникову суміш підготовленою гарячою юшкою до густуватої консистенції, скорегувати на сіль.
6
Дістати перепелів з юшки, занурити в горіхову підливу та дати настоятись в теплі від 15 хвилин до години і більше.
7
При подачі, поливати підливою і притрушувати подрібненою зеленню кропу, петрушки, кінзи, тощо...


N.B.
Як і для будь-якої м’ясної страви, для перепелів важить бульйон, який витворюється при тушкуванні, а також горіхова підлива. Детальніше про м’ясну підливу можна прочитати в статті «Підлива м’ясна пряна».
Більше про горіхово-часникову підливу можна прочитати в статті «Сациві або горіховий соус».
Гарніром до перепелів надзвичайно пасують салат з молодих овочів та молода картопля.
Потрухи можна подати разом з перепелами, а можна зготувати з них чудовий паштет. Рецепт паштету виставлю днями, тому, слідкуйте за блогом.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар