Смаженина з баклажанами і солодким перцем
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Смаженина з баклажанами і солодким перцем є однією з характерних осінніх страв, тому що найсмачнішою ця страва виходить з городніх або польових пізніх овочів, які мають яскравий і насичений смак.
А яскрава гама кольорів, звичайно ж, доповнює смакову і нюхову картину... |
Сам же смаковий секрет страви полягає у поєднанні обсмажених шматочків м’яса з баклажанами і солодким перцем.
Це, так би мовити – один з останніх осінніх букетів, які можуть подарувати нам літо і сонце, тому що в листопаді, вже починається інша кухня, інший харчовий сезон, який має свої особливі страви і смаки.
Це також страва швидкого приготування, яка, не зважаючи на чисельність інгредієнтів, готується легко і швидко. |
|
|
Час підготовки:
|
15 хв
|
Розділ:
|
Страви з овочів; Страви з м’яса
|
Час приготування:
|
20 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування смаженини
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Свинина м’якоть (вирізка або задня частина)
|
500
|
г
|
Цибуля середнього розміру
|
3
|
шт
|
Селера корінь (по об’єму цибулі)
|
250
|
г
|
Баклажани середнього розміру
|
2
|
шт
|
Перець солодкий (по об’єму цибулі)
|
2-3
|
шт
|
Перець гіркий
|
1-3
|
шт
|
Часник
|
1-2
|
головки
|
Зелень (петрушка, кінза, кріп, базилік...)
|
1
|
букет
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
Спеції і прянощі мелені: перець червоний гострий, хмелі сунелі...
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Смалець / Масло пряжене / Олія для смаження
|
1-2
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування смаженини
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
■
|
Приготування смаженини з баклажанами і солодким перцем:
|
●
|
Найкраще, страва готується в широкому казанку або глибокій і широкій сковорідці. Страву готувати на сильному вогні. Головне, не перетушковувати овочі, щоб зберігалась свіжість смаку. Овочі необхідно регулярно помішувати – вони не засмажуються, а радше, припускаються.
|
●
|
М’ясо потрібно брати м’якоть без грубих прожилок і плівок, добре, якщо воно буде з невеликими жировими прошарками, що надасть йому більлшої ніжності і смаку.
|
●
|
Страва готується досить швидко, тому потрібно підготувати всі її складові: - спочатку, помити і почистити овочі, - потім, нарізати овочі кубиками (~2-2,5 см) або грубою соломкою, - гіркий перець подрібнити - часник розчавити лезом широкого ножа і посікти.
|
1
|
М’ясо нарізати кубиками (~2-2,5 см) або тоненькою соломкою і обсмажити на сильному вогні протягом декількох хвилин до рум’яного стану, але не пересмажувати. М’ясо повинне залишатись соковитим.
|
2
|
Добавити до обсмаженого м’яса нарізані селеру і цибулю та обсмажити до злегка рум’яного стану.
|
3
|
Баклажани добавити до смаженини і обсмажити, регулярно помішуючи.
|
4
|
Перець добавити до смаженини і обсмажити протягом 2-3 хвилин, регулярно помішуючи, і зняти з вогню.
|
5
|
Смаженину посолити, поперчити, притрусити спеціями, добавити посічений часник і все перемішати.
|
6
|
Дати страві постояти декілька хвилин і подавати гарячою. Порційно, притрушувати посіченою зеленню.
|
N.B.
●
|
Страву найкраще готувати в широкій та глибокій, товстостінній сковорідці і на інтенсивному вогні, регулярно помішуючи. Тоді овочі не розквашуються і не перетушковуються.
|
●
|
Смаженину можна готувати на будь-якому жирі: на смальці, на пряженому маслі або на олії. Варто спробувати зготувати на кожному з цих жирів, тому що ви завжди отримуєте нову смакову ноту. Рецепти приготування пряженого масла та смальцю ви можете знайти в блозі Cookery Travel.
|
●
|
Приправи, сіль, зелень і часник закладаються в страву в кінці приготування, після того, як смаженина зніметься з вогню: страву перемішати і дати постояти протягом декількох хвилин на теплій плиті. В такому разі, зберігається овочево-м’ясний смаковий букет і страва виходить легкою і ніжною.
|
●
|
Також, важливо не пересолювати страву! Солити потрібно вже в кінці, разом з приправленням часником, меленими перцем та іншими спеціями, тоді овочі залишаться цілими і матимуть кожен свій смак, утворюючи чудовий букет.
|
●
|
Цибулі, селери, баклажанів та перцю, необхідно брати у рівній кількості.
|
●
|
Гіркого перцю беріть за вашим вподобанням, але найкраще смаженина смакує, коли відчувається перцева гострота.
|
●
|
В тарілці, смаженину можна притрусити посіченою зеленню, яка надасть страві ще більшої свіжості.
|
Страва з овочами, нашаткованими соломкою, також має надзвичайно привабливий вигляд і чудовий смак
Немає коментарів:
Дописати коментар