понеділок, 2 листопада 2020 р.

Roast with eggplants and sweet peppers

Смаженина з баклажанами і солодким перцем
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Смаженина з баклажанами і солодким перцем є однією з характерних осінніх страв, тому що найсмачнішою ця страва виходить з городніх або польових пізніх овочів, які мають яскравий і насичений смак.

А яскрава гама кольорів, звичайно ж, доповнює смакову і нюхову картину...

Сам же смаковий секрет страви полягає у поєднанні обсмажених шматочків м’яса з баклажанами і солодким перцем.

Це, так би мовити – один з останніх осінніх букетів, які можуть подарувати нам літо і сонце, тому що в листопаді, вже починається інша кухня, інший харчовий сезон, який має свої особливі страви і смаки.

Це також страва швидкого приготування, яка, не зважаючи на чисельність інгредієнтів, готується легко і швидко.


Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Страви з овочів; Страви з м’яса
Час приготування:
20 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування смаженини


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Свинина м’якоть (вирізка або задня частина)
500
г
Цибуля середнього розміру
3
шт
Селера корінь (по об’єму цибулі)
250
г
Баклажани середнього розміру
2
шт
Перець солодкий (по об’єму цибулі)
2-3
шт
Перець гіркий
1-3
шт
Часник
1-2
головки
Зелень (петрушка, кінза, кріп, базилік...)
1
букет
Перець чорний мелений
-
за смаком
Спеції і прянощі мелені: перець червоний гострий, хмелі сунелі...
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Смалець / Масло пряжене / Олія для смаження
1-2
ст.ложки

■ Порядок приготування смаженини

Приготування смаженини з баклажанами і солодким перцем:
Найкраще, страва готується в широкому казанку або глибокій і широкій сковорідці. Страву готувати на сильному вогні. Головне, не перетушковувати овочі, щоб зберігалась свіжість смаку. Овочі необхідно регулярно помішувати – вони не засмажуються, а радше, припускаються.
М’ясо потрібно брати м’якоть без грубих прожилок і плівок, добре, якщо воно буде з невеликими жировими прошарками, що надасть йому більлшої ніжності і смаку.
Страва готується досить швидко, тому потрібно підготувати всі її складові: 
 - спочатку, помити і почистити овочі, 
 - потім, нарізати овочі кубиками (~2-2,5 см) або грубою соломкою, 
 - гіркий перець подрібнити 
- часник розчавити лезом широкого ножа і посікти.
1
М’ясо нарізати кубиками (~2-2,5 см) або тоненькою соломкою і обсмажити на сильному вогні протягом декількох хвилин до рум’яного стану, але не пересмажувати. М’ясо повинне залишатись соковитим.
2
Добавити до обсмаженого м’яса нарізані селеру і цибулю та обсмажити до злегка рум’яного стану.
3
Баклажани добавити до смаженини і обсмажити, регулярно помішуючи.
4
Перець добавити до смаженини і обсмажити протягом 2-3 хвилин, регулярно помішуючи, і зняти з вогню.
5
Смаженину посолити, поперчити, притрусити спеціями, добавити посічений часник і все перемішати.
6
Дати страві постояти декілька хвилин і подавати гарячою. Порційно, притрушувати посіченою зеленню.


N.B.
Страву найкраще готувати в широкій та глибокій, товстостінній сковорідці і на інтенсивному вогні, регулярно помішуючи. Тоді овочі не розквашуються і не перетушковуються.
Смаженину можна готувати на будь-якому жирі: на смальці, на пряженому маслі або на олії. Варто спробувати зготувати на кожному з цих жирів, тому що ви завжди отримуєте нову смакову ноту. Рецепти приготування пряженого масла та смальцю ви можете знайти в блозі Cookery Travel.
Приправи, сіль, зелень і часник закладаються в страву в кінці приготування, після того, як смаженина зніметься з вогню: страву перемішати і дати постояти протягом декількох хвилин на теплій плиті. В такому разі, зберігається овочево-м’ясний смаковий букет і страва виходить легкою і ніжною.
Також, важливо не пересолювати страву! Солити потрібно вже в кінці, разом з приправленням часником, меленими перцем та іншими спеціями, тоді овочі залишаться цілими і матимуть кожен свій смак, утворюючи чудовий букет.
Цибулі, селери, баклажанів та перцю, необхідно брати у рівній кількості.
Гіркого перцю беріть за вашим вподобанням, але найкраще смаженина смакує, коли відчувається перцева гострота.
В тарілці, смаженину можна притрусити посіченою зеленню, яка надасть страві ще більшої свіжості.


Страва з овочами, нашаткованими соломкою, також має надзвичайно привабливий вигляд і чудовий смак
 

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар