Грушевий гарячий бісквітний пиріг
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Смакову та нюхову родзинку цього бісквіта формують три компоненти: солодкі й ароматні груші, запашна і духмяна кориця та ніжний і витончений на смак заварний крем. В результаті, вони утворюють нову приголомшливу якість, яку можна довершити хіба що збитими вершками.
А сам гарячий грушевий бісквіт – це ще одна нотка неймовірних смаків бісквітних пирогів… |
Всі правила приготування бісквіту ті ж самі, що й для інших бісквітів «Бісквіт або Бісквітний пиріг». Тому:
|
• Перед тим, як почати готувати бісквіт, підготуйте весь необхідний посуд, обладнання та продукти.
• Посуд та обладнання: дві миски, сито, міксер, форма для запікання не менше 22х22х5 см.
• Посуд для тіста повинен бути сухим, без слідів жиру.
• Продукти з холодильника потрібно прогріти до кімнатної температури.
• Борошно просіяти крізь сито, щоб воно наситилось киснем.
|
Бісквітне тісто в цьому рецепті готується за технологією бісквітного тіста, яка викладена в статті «Бісквітний пиріг – найпростіший рецепт».
Цей бісквіт печеться з соковитими грушами та заварним кремом і виходить мокрим, особливо на дні. І споживати його потрібно відразу ж, гарячим. Саме ця особливість і вирізняє грушевий гарячий бісквіт з-поміж інших бісквітних пирогів.
Оскільки і сам бісквіт, і заварний крем, і груші солодкі, тому до цього пирога смакує збита без цукру сметана, привносячи у страву приємну вершкову кислоту і свіжість…
Цей бісквіт печеться з соковитими грушами та заварним кремом і виходить мокрим, особливо на дні. І споживати його потрібно відразу ж, гарячим. Саме ця особливість і вирізняє грушевий гарячий бісквіт з-поміж інших бісквітних пирогів.
Оскільки і сам бісквіт, і заварний крем, і груші солодкі, тому до цього пирога смакує збита без цукру сметана, привносячи у страву приємну вершкову кислоту і свіжість…
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Торти і солодка випічка
|
Час замішування тіста:
|
25 хвилин
|
Час і температура випікання:
|
45 хв – 175 °C
|
Форма для випічки:
|
22х22х5 см
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування бісквітного грушевого пирога
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Яйце вагою ~ 60 г
|
4
|
шт
|
Цукор
|
2/3
|
склянки
|
Борошно
|
1
|
склянка
|
Ваніль/ванілін за рецептом виробника або
|
-
|
за смаком
|
Груші (3-4 шт, в залежності від розміру) або
|
~400
|
г
|
Кориця мелена з цукром (1 кав.ложка кориці х 4 ч.ложки цукру)
|
-
|
за смаком
|
Заварний крем
|
1
|
склянка
|
Масло для змащення форми
|
-
|
за потребою
|
Для вершкового крему:
|
-
|
-
|
Сметана (густа, домашня)
|
4
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування бісквітного грушевого пирога
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Приготувати заварний крем за рецептурою статті Заварний крем. Крем поставити в прохолодне місце для охолодження, регулярно перемішуючи його, щоб не утворювалась кірка. Оскільки груші дають багато соку, а заварний крем при розігріванні також розплавиться, то краще крем зробити трохи загуслим.
|
1
|
Яйця вбити в 2-3-літрову миску.
|
2
|
Яйця почати збивати міксером на мінімальній швидкості, порційно добавляючи цукор протягом перших 2 хвилин, і кожні 3-4 хвилини збільшуючи швидкість міксера.
|
3
|
Останні хвилин 5-6 збивати на максимальній швидкості до отримання гладкої, білуватої маси і збільшення об’єму яйцево-цукрової суміші в 5-6 разів (час збивання до 20 хвилин).
|
●
|
Перед замішуванням тіста, духовку увімкнути розігріватись до 200 °C.
|
4
|
Добавити до яйцево-цукрової суміші ваніль і легенько перемішати.
|
5
|
Борошно перемішати з розпушувачем для тіста і, вимішуючи, порційно увести до яйцево-цукрової суміші.
|
6
|
Тісто перемішати до однорідної маси розміреними, неспішними, широкими рухами знизу вгору, обережно, не переминаючи, щоб не поруйнувати збиті яйця і тісто не впало.
|
7
|
Груші почистити від шкуринки, видалити насіннєву коробочку і нарізати тоненькими скибками.
|
8
|
Половину об’єму тіста обережно вилити в форму і розрівняти зверху ложкою або шпателем не притискуючи.
|
9
|
Зверху тіста викласти нарізані шматочки груш, трохи занурюючи їх в тісто. Притрусити груші меленою корицею перемішаною з цукром (1 кав.ложка кориці х 4 ч.ложки цукру).
|
10
|
Викласти на груші заварний крем, залити все залишком тіста і розрівняти поверхню ложкою або шпателем.
|
11
|
Форму з тістом поставити в розігріту до 200 °С духовку, стишити вогонь до 175 °С і випікати 45 хв. Протягом випікання, не можна відчиняти духовку, оскільки пиріг впаде.
|
12
|
Готовий пиріг дістати з духовки і поставити хвилин на 10 на теплу плиту, щоб пиріг дійшов.
|
●
|
За цей час, збити сметану без цукру до пінистого стану:
|
13
|
- Покласти 4 ст.ложки сметани у вузьку склянку (яка стандартно йде в комплекті з міксером) або в півлітрову чашку (щоб вінички вільно заходили в посудину).
- Збивати декілька секунд на найменшій швидкості, а потім, ще 1,5-2 хвилини на найбільшій швидкості. - Слідкуйте, щоб не перезбити сметану, тому що вона перетвориться в масло. Ви побачите, як сметана, раптово, збільшиться в об’ємі. На цьому етапі припинити збивати сметану. |
14
|
Пиріг смакує гарячим зі збитими вершками (але краще з сметаною) без цукру.
|
N.B.
●
|
Замість груш, в пиріг можна покласти яблука, сливи, при цьому, необхідно знімати шкуринку, щоб виріб виходив ніжним і розтавав у роті, а також полуницю та інші ягоди і фрукти з ніжною м’якоттю і без дрібних кісточок, але не занадто соковитою.
|
●
|
Бісквітне тісто боїться ударів і струсів, від чого воно падає, тому необхідно уникати ударів миски зі збитими яйцями і замішаним тістом, а також форми з тістом та з готовим виробом.
|
●
|
Спрощене збивання яєць дає іншу структуру готового пирога, але таку ж пухнасту і легку. Можна зготувати бісквіт, збиваючи окремо жовтки і білки, але приготування займає більше часу. Хоча, спробувати завжди можна, щоб пізнати різницю…
|
●
|
Час випікання бісквіту необхідно підлаштувати під параметри вашої духовки. Ви знатимете це вже після першої випічки. Головне, щоб верх пирога не підгорав, при цьому, пам’ятайте, що цей пиріг виходить мокрим і подається гарячим.
|
●
|
В бісквіті, надзвичайно відчувається якість яєць. З домашніх яєць, густим білком і насиченого кольору жовтком, виходить надзвичайно досконалий кондитерський виріб, з гарною структурою, гарним природнім кольором, чудовим смаком і ароматом. Такий бісквіт одночасно повітряно-легкий і дуже ситний.
|
●
|
Те ж саме стосується і ванілі або ваніліну. Варто взяти природну ваніль, її витяжку або ванілін гарного виробника, не псуючи бісквіт дешевим порошковим ваніліном.
|
●
|
Окрім якості продуктів, при приготуванні бісквітного тіста, багато значить потужність міксера. Потужній міксер з складною конфігурацією віничків завжди забезпечить легкий і якісний результат.
|
●
|
І головне, не поспішайте збивати яйця, тому що це певний процес, який прискорити неможливо: спочатку розбивається цукор на малих обертах, а потім, на великих обертах, яйця повністю розчиняють цукор і спінюються. Вада бісквіту – цукрова скоринка зверху пирога, що говорить про швидке і не повне збивання яєць з цукром.
|
●
|
І довершують смак бісквітного грушевого гарячого пирога збиті без цукру вершки, і зокрема – сметана. Сметана має приємний, легкий, кислуватий присмак, який якнайкраще доповнює смакову картину солодких бісквіту, груш і заварного крему, а також, вона вносить у смакові відчуття певну свіжість. Звичайно ж, можна взяти і збиті без цукру вершки, але звичайні вершки внесуть трохи пріснуватий присмак.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар