Грушева гаряча бабка
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Смакову та нюхову родзинку цього пирога, окрім самої бабки, формують три складові: солодкі й ароматні груші, запашна і духмяна кориця та ніжний і витончений на смак заварний крем. В результаті, вони утворюють нову приголомшливу якість, яку можна довершити хіба що збитими вершками.
А сам гарячий грушевий пиріг – це ще одна нотка неймовірних смаків солодких бабок… |
Правила приготування цього пирога ті ж самі, що й для інших бабок, як у статті «Бісквітний пиріг». Тому:
|
• Перед тим, як почати готувати пиріг, підготуйте все необхідне начиння, обладнання та продукти.
• Начиння та обладнання: дві миски, сито, віничок/міксер, форма для запікання не менше 22х22х5 см.
• Начиння для тіста повинне бути сухим, без слідів жиру.
• Продукти з холодильника потрібно прогріти до кімнатної температури.
• Борошно просіяти крізь сито для насичення киснем.
|
Тісто в цьому рецепті готується за технологією бісквітного тіста, яка викладена в статті «Бабка – найпростіший рецепт».
Це печиво готується з соковитими грушами та заварним кремом і виходить вологим, особливо на дні, тому споживати його потрібно відразу ж з печі, гарячим. Саме ця особливість і вирізняє грушеву гарячу бабку з-поміж інших подібних пирогів.
Оскільки і сам пиріг, і заварний крем, і груші солодкі, тому до цього пирога смакує збита без цукру сметана, привносячи у страву приємну вершкову кислоту і свіжість…
Це печиво готується з соковитими грушами та заварним кремом і виходить вологим, особливо на дні, тому споживати його потрібно відразу ж з печі, гарячим. Саме ця особливість і вирізняє грушеву гарячу бабку з-поміж інших подібних пирогів.
Оскільки і сам пиріг, і заварний крем, і груші солодкі, тому до цього пирога смакує збита без цукру сметана, привносячи у страву приємну вершкову кислоту і свіжість…
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Торти і солодка випічка
|
Час замішування тіста:
|
25 хвилин
| Температура і
Час випікання:
| 175 °C 45 хвилин
|
Форма для випічки:
|
22х22х5 см
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Складники для приготування грушевої бабки
Складники
|
Кількість
|
Од вим
|
Яйце вагою ~ 60 г
|
4
|
шт
|
Цукор
|
2/3
|
склянки
|
Борошно
|
1
|
склянка
|
Сода харчова / Розпушувач для тіста
|
¼
|
ч.ложки
|
Оцет ягідний / Сік з лимона (для погашення соди)
|
1
|
ст.ложка
|
Ваніль/ванілін (за рецептом виробника)
|
-
|
до смаку
|
Груші (3-4 шт, в залежності від розміру)
|
~400
|
г
|
Кориця мелена з цукром (1 кав.ложка кориці х 4 ч.ложки цукру)
|
-
| до смаку
|
1
|
склянка
| |
Масло для змащення форми
|
-
|
за потребою
|
Для вершкового крему:
|
-
|
-
|
Сметана (густа, домашня)
|
4
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування грушевої бабки
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Приготувати заварний крем за рецептурою статті Заварний крем. Крем поставити в прохолодне місце для охолодження, регулярно перемішуючи його, щоб не утворювалась скорина. Оскільки груші дають багато соку, а заварний крем при розігріванні також розплавиться, то краще крем зробити трохи густішим.
|
1
|
Яйця збити з цукром і ваніллю в піну в 3-літровій мисці до повного розчинення цукру (10-15 хвилин).
|
●
|
Піч увімкнути розігріватись до 200 °C.
|
2
|
Соду погасити ягідним оцтом або лимонним соком, додати до борошна, перемішати і вимішуючи, порційно увести до збитих яєць.
|
3
|
Тісто перемішувати до однорідної маси розміреними, неспішними, широкими рухами знизу вгору, обережно, не переминаючи, щоб не поруйнувати збиті яйця і тісто не впало.
|
4
|
Груші почистити від шкуринки, видалити насіннєву коробочку і нарізати тоненькими скибками.
|
5
|
Половину об’єму тіста обережно вилити в форму.
|
6
|
Зверху тіста викласти шматочки груш, трохи занурюючи їх в тісто, до смаку притрусити меленою корицею перемішаною з цукром (1 кав.ложка кориці х 4 ч.ложки цукру).
|
7
|
Викласти на груші заварний крем, залити все залишком тіста і розрівняти поверхню ложкою або лопаткою.
|
8
|
Форму з тістом поставити в розігріту до 200 °С духовку, стишити вогонь до 175 °С і випікати 45 хв.
|
9
|
Готовий пиріг дістати з духовки і поставити хвилин на 10 на теплу плиту, щоб пиріг дійшов.
|
●
|
За цей час, збити сметану до пінистого стану. Сметану занадто не збивати, щоб вона не перетворилась в масло.
|
●
|
При подачі, приправляти пиріг збитою без цукру сметаною. Пиріг смакує гарячим.
|
N.B.
●
|
Замість груш, в пиріг можна покласти яблука, сливи, при цьому, необхідно зчищати шкуринку, щоб печиво виходило ніжним і розтавало у роті. Також в пиріг чудово іде полуниця та інші ягоди, фрукти з ніжною м’якоттю і без дрібних кісточок, бажано, не занадто соковитою.
|
●
|
Довершує смак грушевої гарячої бабки збита без цукру сметана. Сметана має приємний, легкий, природній кислуватий присмак, який якнайкраще доповнює смакову картину солодких його складових, оскільки привносить у смакові відчуття певну свіжість. Звичайно ж, можна взяти і збиті без цукру вершки, але звичайні вершки внесуть трохи пріснуватий присмак.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар