вівторок, 10 листопада 2020 р.

Warm Pear Sponge Cake

Бісквітний грушевий гарячий пиріг
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Смакову та нюхову родзинку цього бісквіта формують три компоненти: солодкі й ароматні груші, запашна і духмяна кориця та ніжний і витончений на смак заварний крем. В результаті, вони утворюють нову приголомшливу якість, яку можна довершити хіба що збитими вершками.

А сам гарячий грушевий бісквіт – це ще одна нотка неймовірних смаків бісквітних пирогів…

Всі правила приготування бісквіту ті ж самі, що й для інших бісквітів «Бісквіт або Бісквітний пиріг». Тому:


Перед тим, як почати готувати бісквіт, підготуйте весь необхідний посуд, обладнання та продукти.
Посуд та обладнання: дві миски, сито, міксер, форма для запікання не менше 22х22х5 см.
Посуд для тіста повинен бути сухим, без слідів жиру.
Продукти з холодильника потрібно прогріти до кімнатної температури.
Борошно просіяти крізь сито, щоб воно наситилось киснем.

Бісквітне тісто в цьому рецепті готується за технологією бісквітного тіста, яка викладена в статті «Бісквітний пиріг – найпростіший рецепт».

Цей бісквіт печеться з соковитими грушами та заварним кремом і виходить мокрим, особливо на дні. І споживати його потрібно відразу ж, гарячим. Саме ця особливість і вирізняє грушевий гарячий бісквіт з-поміж інших бісквітних пирогів.

Оскільки і сам бісквіт, і заварний крем, і груші солодкі, тому до цього пирога смакує збита без цукру сметана, привносячи у страву приємну вершкову кислоту і свіжість…


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Торти і солодка випічка
Час замішування тіста:
25 хвилин
Час і температура випікання:
45 хв – 175 °C
Форма для випічки:
22х22х5 см
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування бісквітного грушевого пирога


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйце вагою ~ 60 г
4
шт
Цукор
2/3
склянки
Борошно
1
склянка
Ваніль/ванілін за рецептом виробника або
-
за смаком
Груші (3-4 шт, в залежності від розміру) або
~400
г
Кориця мелена з цукром (1 кав.ложка кориці х 4 ч.ложки цукру)
-
за смаком
Заварний крем
1
склянка
Масло для змащення форми
-
за потребою
Для вершкового крему:
-
-
Сметана (густа, домашня)
4
ст.ложки

■ Порядок приготування бісквітного грушевого пирога


Приготувати заварний крем за рецептурою статті Заварний крем. Крем поставити в прохолодне місце для охолодження, регулярно перемішуючи його, щоб не утворювалась кірка. Оскільки груші дають багато соку, а заварний крем при розігріванні також розплавиться, то краще крем зробити трохи загуслим.
1
Яйця вбити в 2-3-літрову миску.
2
Яйця почати збивати міксером на мінімальній швидкості, порційно добавляючи цукор протягом перших 2 хвилин, і кожні 3-4 хвилини збільшуючи швидкість міксера.
3
Останні хвилин 5-6 збивати на максимальній швидкості до отримання гладкої, білуватої маси і збільшення об’єму яйцево-цукрової суміші в 5-6 разів (час збивання до 20 хвилин).
Перед замішуванням тіста, духовку увімкнути розігріватись до 200 °C.
4
Добавити до яйцево-цукрової суміші ваніль і легенько перемішати.
5
Борошно перемішати з розпушувачем для тіста і, вимішуючи, порційно увести до яйцево-цукрової суміші.
6
Тісто перемішати до однорідної маси розміреними, неспішними, широкими рухами знизу вгору, обережно, не переминаючи, щоб не поруйнувати збиті яйця і тісто не впало.
7
Груші почистити від шкуринки, видалити насіннєву коробочку і нарізати тоненькими скибками.
8
Половину об’єму тіста обережно вилити в форму і розрівняти зверху ложкою або шпателем не притискуючи.
9
Зверху тіста викласти нарізані шматочки груш, трохи занурюючи їх в тісто. Притрусити груші меленою корицею перемішаною з цукром (1 кав.ложка кориці х 4 ч.ложки цукру).
10
Викласти на груші заварний крем, залити все залишком тіста і розрівняти поверхню ложкою або шпателем.
11
Форму з тістом поставити в розігріту до 200 °С духовку, стишити вогонь до 175 °С і випікати 45 хв. Протягом випікання, не можна відчиняти духовку, оскільки пиріг впаде.
12
Готовий пиріг дістати з духовки і поставити хвилин на 10 на теплу плиту, щоб пиріг дійшов.
За цей час, збити сметану без цукру до пінистого стану:
13
- Покласти 4 ст.ложки сметани у вузьку склянку (яка стандартно йде в комплекті з міксером) або в півлітрову чашку (щоб вінички вільно заходили в посудину).
- Збивати декілька секунд на найменшій швидкості, а потім, ще 1,5-2 хвилини на найбільшій швидкості.
- Слідкуйте, щоб не перезбити сметану, тому що вона перетвориться в масло. Ви побачите, як сметана, раптово, збільшиться в об’ємі. На цьому етапі припинити збивати сметану.
14
Пиріг смакує гарячим зі збитими вершками (але краще з сметаною) без цукру.


N.B.
Замість груш, в пиріг можна покласти яблука, сливи, при цьому, необхідно знімати шкуринку, щоб виріб виходив ніжним і розтавав у роті, а також полуницю та інші ягоди і фрукти з ніжною м’якоттю і без дрібних кісточок, але не занадто соковитою.
Бісквітне тісто боїться ударів і струсів, від чого воно падає, тому необхідно уникати ударів миски зі збитими яйцями і замішаним тістом, а також форми з тістом та з готовим виробом.
Спрощене збивання яєць дає іншу структуру готового пирога, але таку ж пухнасту і легку. Можна зготувати бісквіт, збиваючи окремо жовтки і білки, але приготування займає більше часу. Хоча, спробувати завжди можна, щоб пізнати різницю…
Час випікання бісквіту необхідно підлаштувати під параметри вашої духовки. Ви знатимете це вже після першої випічки. Головне, щоб верх пирога не підгорав, при цьому, пам’ятайте, що цей пиріг виходить мокрим і подається гарячим.
В бісквіті, надзвичайно відчувається якість яєць. З домашніх яєць, густим білком і насиченого кольору жовтком, виходить надзвичайно досконалий кондитерський виріб, з гарною структурою, гарним природнім кольором, чудовим смаком і ароматом. Такий бісквіт одночасно повітряно-легкий і дуже ситний.
Те ж саме стосується і ванілі або ваніліну. Варто взяти природну ваніль, її витяжку або ванілін гарного виробника, не псуючи бісквіт дешевим порошковим ваніліном.
Окрім якості продуктів, при приготуванні бісквітного тіста, багато значить потужність міксера. Потужній міксер з складною конфігурацією віничків завжди забезпечить легкий і якісний результат.
І головне, не поспішайте збивати яйця, тому що це певний процес, який прискорити неможливо: спочатку розбивається цукор на малих обертах, а потім, на великих обертах, яйця повністю розчиняють цукор і спінюються. Вада бісквіту – цукрова скоринка зверху пирога, що говорить про швидке і не повне збивання яєць з цукром.
І довершують смак бісквітного грушевого гарячого пирога збиті без цукру вершки, і зокрема – сметана. Сметана має приємний, легкий, кислуватий присмак, який якнайкраще доповнює смакову картину солодких бісквіту, груш і заварного крему, а також, вона вносить у смакові відчуття певну свіжість. Звичайно ж, можна взяти і збиті без цукру вершки, але звичайні вершки внесуть трохи пріснуватий присмак.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар