вівторок, 10 листопада 2020 р.

Warm Pear Sponge Cake

Грушева гаряча бабка
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Смакову та нюхову родзинку цього пирога, окрім самої бабки, формують три складові: солодкі й ароматні груші, запашна і духмяна кориця та ніжний і витончений на смак заварний крем. В результаті, вони утворюють нову приголомшливу якість, яку можна довершити хіба що збитими вершками.

А сам гарячий грушевий пиріг – це ще одна нотка неймовірних смаків солодких бабок…

Правила приготування цього пирога ті ж самі, що й для інших бабок, як у статті «Бісквітний пиріг». Тому:


Перед тим, як почати готувати пиріг, підготуйте все необхідне начиння, обладнання та продукти.
Начиння та обладнання: дві миски, сито, віничок/міксер, форма для запікання не менше 22х22х5 см.
Начиння для тіста повинне бути сухим, без слідів жиру.
Продукти з холодильника потрібно прогріти до кімнатної температури.
Борошно просіяти крізь сито для насичення киснем.

Тісто в цьому рецепті готується за технологією бісквітного тіста, яка викладена в статті «Бабка – найпростіший рецепт».

Це печиво готується з соковитими грушами та заварним кремом і виходить вологим, особливо на дні, тому споживати його потрібно відразу ж з печі, гарячим. Саме ця особливість і вирізняє грушеву гарячу бабку з-поміж інших подібних пирогів.

Оскільки і сам пиріг, і заварний крем, і груші солодкі, тому до цього пирога смакує збита без цукру сметана, привносячи у страву приємну вершкову кислоту і свіжість…


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Торти і солодка випічка
Час замішування тіста:
25 хвилин
Температура і
Час випікання:
175 °C
45 хвилин
Форма для випічки:
22х22х5 см
К-сть порцій:
4 порції

■ Складники для приготування грушевої бабки


Складники
Кількість
Од вим
Яйце вагою ~ 60 г
4
шт
Цукор
2/3
склянки
Борошно
1
склянка
Сода харчова / Розпушувач для тіста
¼
ч.ложки
Оцет ягідний / Сік з лимона (для погашення соди)
1
ст.ложка
Ваніль/ванілін (за рецептом виробника)
-
до смаку
Груші (3-4 шт, в залежності від розміру)
~400
г
Кориця мелена з цукром (1 кав.ложка кориці х 4 ч.ложки цукру)
-
до смаку
1
склянка
Масло для змащення форми
-
за потребою
Для вершкового крему:
-
-
Сметана (густа, домашня)
4
ст.ложки

■ Порядок приготування грушевої бабки


Приготувати заварний крем за рецептурою статті Заварний крем. Крем поставити в прохолодне місце для охолодження, регулярно перемішуючи його, щоб не утворювалась скорина. Оскільки груші дають багато соку, а заварний крем при розігріванні також розплавиться, то краще крем зробити трохи густішим.
1
Яйця збити з цукром і ваніллю в піну в 3-літровій мисці до повного розчинення цукру (10-15 хвилин).
Піч увімкнути розігріватись до 200 °C.
2
Соду погасити ягідним оцтом або лимонним соком, додати до борошна, перемішати і вимішуючи, порційно увести до збитих яєць.
3
Тісто перемішувати до однорідної маси розміреними, неспішними, широкими рухами знизу вгору, обережно, не переминаючи, щоб не поруйнувати збиті яйця і тісто не впало.
4
Груші почистити від шкуринки, видалити насіннєву коробочку і нарізати тоненькими скибками.
5
Половину об’єму тіста обережно вилити в форму.
6
Зверху тіста викласти шматочки груш, трохи занурюючи їх в тісто, до смаку притрусити меленою корицею перемішаною з цукром (1 кав.ложка кориці х 4 ч.ложки цукру).
7
Викласти на груші заварний крем, залити все залишком тіста і розрівняти поверхню ложкою або лопаткою.
8
Форму з тістом поставити в розігріту до 200 °С духовку, стишити вогонь до 175 °С і випікати 45 хв.
9
Готовий пиріг дістати з духовки і поставити хвилин на 10 на теплу плиту, щоб пиріг дійшов.
За цей час, збити сметану до пінистого стану. Сметану занадто не збивати, щоб вона не перетворилась в масло. 
При подачі, приправляти пиріг збитою без цукру сметаною. Пиріг смакує гарячим.


N.B.
Замість груш, в пиріг можна покласти яблука, сливи, при цьому, необхідно зчищати шкуринку, щоб печиво виходило ніжним і розтавало у роті. Також в пиріг чудово іде полуниця та інші ягоди, фрукти з ніжною м’якоттю і без дрібних кісточок, бажано, не занадто соковитою.
Довершує смак грушевої гарячої бабки збита без цукру сметана. Сметана має приємний, легкий, природній кислуватий присмак, який якнайкраще доповнює смакову картину солодких його складових, оскільки привносить у смакові відчуття певну свіжість. Звичайно ж, можна взяти і збиті без цукру вершки, але звичайні вершки внесуть трохи пріснуватий присмак.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар