четвер, 29 жовтня 2020 р.

Candied Ginger or Crystallized Ginger

Цукати імбирні
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Бурштиновий колір імбирних цукатів завдячує тому, що в них ховається сонце, яке може бути пекучим і лагідним водночас.

Саме тому, імбир – пекучий, пряний на смак та з характерним свіжим ароматом. І відкусивши від імбирного цуката крихітний шматочок, ви смакуєте його з кавою або чаєм, розуміючи, що день вийшов вдалим...

Імбир навіює легкий аромат і присмак теплих країв Сходу до будь-якої вашої страви.

І особисто мені надзвичайно подобається ця пряність, яку ви зустрінете в багатьох рецептах Cookery Travel, тому що імбир завжди вносить неповторний смак в м’ясні, рибні, овочеві страви. Як на мене, то він ніколи не зайвий…


Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Варення; Солодкі страви
Час приготування:
45-60 хвилин
Країна:
Південно-східна Азія
Час підсихання:
1-2 години
К-сть порцій:
Достатня, щоб смакувати довгий час

■ Інгредієнти для приготування імбирних цукатів

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Імбир
500
г
Цукор
500
г
Вода
500
мл

■ Порядок приготування імбирних цукатів


1
Імбир помити та зішкрябати або зчистити з нього шкуринку, видалити ушкоджені місця.
2
Нарізати імбир тонесенькими пластиночками.
3
Налити в широку каструлю воду, висипати у воду цукор, поставити на легенький вогонь і помішуючи, довести до кипіння та повного розчинення цукру.
4
Покласти в цукровий сироп нарізаний імбир і уварювати весь час помішуючи на легесенькому вогні протягом 45-60 хвилин до повного випаровування соку.
5
Застелити жаровню пекарським папером і розкласти на ньому імбир в один шар.
6
Імбир поставити підсушуватись в привідчинену духовку при температурі 50 °С на 1-2 години або залишити його підсихати при кімнатній температурі в сухому приміщенні на довший час.
7
Зберігати цукати в герметичній металевій банці.
8
Застиглий сироп, який залишається в каструлі після випаровування з імбиру вологи, залити невеликою кількістю води, достатньої для того, щоб обполоснути каструлю, дати кипнути і вилити в баночку. Отриманий сироп можна добавляти в чай, коктейлі, тощо...


N.B.
В багатьох рецептах імбирних цукатів пропонується замочування імбиру в декількох холодних водах протягом 1-3 діб, щоб з імбиру пішла пекучість. Але в такому випадку ви отримуєте солоденьку цукерку з ледь відчутним імбирним присмаком та запахом. В країнах, де його вирощують, це – пекучі, пряні, з характерним імбирним запахом і смаком солодощі.
З давніх давен (здається ще з античності), імбир був однією з найшанованіших спецій і прянощів, а також вважався чудовим зіллям від багатьох хвороб. Він збуджує апетит, сприяє травленню, має антисептичні, жарознижуючі та болетамувальні властивості, є гарним тонізуючим та стимулюючим засобом.
Імбир входить до чисельних алкогольних і безалкогольних напоїв: імбирне бренді, імбирне пиво, ямайський імбирний екстракт, безалкогольний газований імбирний напій, тощо...
А ось в Гвінеї та в Сенегалі, щоб пробудити в своїх чоловіків притихлі почуття, жінки підперезуються пасками, виготовленими з кореня імбира.
А ще, коням присипають імбирним порошком під хвостом, щоб коні задирали хвоста, що свідчить про міцність та породу коня, що поціновується серед вболівальників кінного спорту.
Ось такі можуть вийти з імбиру цікаві цукати!..


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар