Цукати імбирні
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Бурштиновий колір імбирних цукатів завдячує тому, що в них ховається сонце, яке може бути пекучим і лагідним водночас.
Саме тому, імбир – пекучий, пряний на смак та з характерним свіжим ароматом. І відкусивши від імбирного цуката крихітний шматочок, ви смакуєте його з кавою або чаєм, розуміючи, що день вийшов вдалим... |
Імбир навіює легкий аромат і присмак теплих країв Сходу до будь-якої вашої страви.
І особисто мені надзвичайно подобається ця пряність, яку ви зустрінете в багатьох рецептах Cookery Travel, тому що імбир завжди вносить неповторний смак в м’ясні, рибні, овочеві страви. Як на мене, то він ніколи не зайвий…
І особисто мені надзвичайно подобається ця пряність, яку ви зустрінете в багатьох рецептах Cookery Travel, тому що імбир завжди вносить неповторний смак в м’ясні, рибні, овочеві страви. Як на мене, то він ніколи не зайвий…
|
|
Час підготовки:
|
15 хв
|
Розділ:
|
Варення; Солодкі страви
|
Час приготування:
|
45-60 хвилин
|
Країна:
|
Південно-східна Азія
|
Час підсихання:
|
1-2 години
|
К-сть порцій:
|
Достатня, щоб смакувати довгий час
|
■ Інгредієнти для приготування імбирних цукатів
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Імбир
|
500
|
г
|
Цукор
|
500
|
г
|
Вода
|
500
|
мл
|
■ Порядок приготування імбирних цукатів
|
|
|
|
1
|
Імбир помити та зішкрябати або зчистити з нього шкуринку, видалити ушкоджені місця.
|
2
|
Нарізати імбир тонесенькими пластиночками.
|
3
|
Налити в широку каструлю воду, висипати у воду цукор, поставити на легенький вогонь і помішуючи, довести до кипіння та повного розчинення цукру.
|
4
|
Покласти в цукровий сироп нарізаний імбир і уварювати весь час помішуючи на легесенькому вогні протягом 45-60 хвилин до повного випаровування соку.
|
5
|
Застелити жаровню пекарським папером і розкласти на ньому імбир в один шар.
|
6
|
Імбир поставити підсушуватись в привідчинену духовку при температурі 50 °С на 1-2 години або залишити його підсихати при кімнатній температурі в сухому приміщенні на довший час.
|
7
|
Зберігати цукати в герметичній металевій банці.
|
8
|
Застиглий сироп, який залишається в каструлі після випаровування з імбиру вологи, залити невеликою кількістю води, достатньої для того, щоб обполоснути каструлю, дати кипнути і вилити в баночку. Отриманий сироп можна добавляти в чай, коктейлі, тощо...
|
N.B.
●
|
В багатьох рецептах імбирних цукатів пропонується замочування імбиру в декількох холодних водах протягом 1-3 діб, щоб з імбиру пішла пекучість. Але в такому випадку ви отримуєте солоденьку цукерку з ледь відчутним імбирним присмаком та запахом. В країнах, де його вирощують, це – пекучі, пряні, з характерним імбирним запахом і смаком солодощі.
|
●
|
З давніх давен (здається ще з античності), імбир був однією з найшанованіших спецій і прянощів, а також вважався чудовим зіллям від багатьох хвороб. Він збуджує апетит, сприяє травленню, має антисептичні, жарознижуючі та болетамувальні властивості, є гарним тонізуючим та стимулюючим засобом.
|
●
|
Імбир входить до чисельних алкогольних і безалкогольних напоїв: імбирне бренді, імбирне пиво, ямайський імбирний екстракт, безалкогольний газований імбирний напій, тощо...
|
●
|
А ось в Гвінеї та в Сенегалі, щоб пробудити в своїх чоловіків притихлі почуття, жінки підперезуються пасками, виготовленими з кореня імбира.
|
●
|
А ще, коням присипають імбирним порошком під хвостом, щоб коні задирали хвоста, що свідчить про міцність та породу коня, що поціновується серед вболівальників кінного спорту.
|
●
|
Ось такі можуть вийти з імбиру цікаві цукати!..
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар