Опеньки смажені в сметані
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Можна довго бродити по лісі, а вже в кінці дня, наштовхнутись на цілий кущ опеньків, як винагороду за багатогодинне дихання лісовим повітрям.
Але кінцева винагорода – це смажені в сметані опеньки, просто неймовірна страва!.. |
Опеньок осінній справжній (Armillaria mellea, Armillariella mellea) – це один з найхарактерніших лісових грибів, зі своїм вишуканим смаком, який зачаровує. Цей гриб здатен також будь-яку страву перетворити на кулінарний шедевр: лише варто добавити смажених опеньків до картоплі, каші, пасти, і ви отримуєте вже окремий витвір, та ще ж і який смачний!
Саме тому, смажені в сметані опеньки (як до речі і рижики) – це довершена страва, яка більше не потребує жодної опції, лише гарного гарніру.
Саме тому, смажені в сметані опеньки (як до речі і рижики) – це довершена страва, яка більше не потребує жодної опції, лише гарного гарніру.
При приготуванні, опеньки дуже сильно втушковуються, тому, з кілограма грибів виходить лише півкіло, а то й менше.
Мити опеньки потрібно швидко занурюючи у велику кількість води, щоб змити з них можливе забруднення та пісок, а потім, варто промити гриби під проточною водою. |
|
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з грибів
|
Час приготування:
|
15-20 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
3-4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування смаженого опенька осіннього справжнього
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Опеньок осінній справжній
|
1
|
кг
|
Цибуля середнього або великого розміру
|
1-2
|
шт
|
Часник
|
2-3
|
зубки
|
Олія для смаження
|
2
|
ст.ложки
|
Перець чорний мелений
|
1/3
|
кав.ложки
|
Хмелі-сунелі або набір інших пряних трав
|
1
|
кав.ложка
|
Сметана
|
1
|
склянка
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
■ Порядок приготування смаженого опенька осіннього справжнього
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Опеньки занурити і промити у великій кількості води в декількох водах, скинути на друшляк, щоб стекла вода.
|
2
|
Викласти гриби в широку сковорідку з високими бортами або в широку каструлю, поставити на сильний вогонь і перемішуючи, готувати майже до повного випаровування води.
|
3
|
Добавити до опеньків трохи олії і помішуючи, підсмажувати до повного випаровування води і до моменту, коли опеньки почнуть «пострілювати та полускувати». Це говорить про готовність опеньків.
|
4
|
Одночасно, цибулю нарізати соломкою і підсмажити на іншій сковорідці до ледь рум’яного забарвлення. Добавити до підсмажених грибів цибулю і просмажити ще 1-2 хвилини на сильному вогні.
|
5
|
Добавити до грибів сметану, спеції, сіль і помішуючи, протушкувати ще декілька хвилин до випарування вологи з сметани.
|
6
|
Гриби зняти з вогню, добавити подрібнений часник, вимішати і дати постояти хвилин 10 на теплій плиті.
|
7
|
Страва готова! Найкраще смакує гарячою.
|
N.B.
●
|
Коли опеньки на сковорідці почнуть пострілювати, полускувати і попискувати, це означає, що гриби готові. Не варто їх пересмажувати, тому що опеньки стають жорсткими.
|
●
|
Гарніром до опеньків смакуватимуть картопля, каша і будь-яка паста.
|
●
|
Просто обсмажені опеньки можна зберігати в олії, в холодильнику або іншому прохолодному місці.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар