неділю, 15 листопада 2020 р.

Fried Honey Fungus in Sour Cream

Опеньки смажені в сметані
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Можна довго бродити по лісі, а вже в кінці дня, наштовхнутись на цілий кущ опеньків, як винагороду за багатогодинне дихання лісовим повітрям.

Але кінцева винагорода – це смажені в сметані опеньки, просто неймовірна страва!..

Опеньок осінній справжній (Armillaria mellea, Armillariella mellea) – це один з найхарактерніших лісових грибів, зі своїм вишуканим смаком, який зачаровує. Цей гриб здатен також будь-яку страву перетворити на кулінарний шедевр: лише варто добавити смажених опеньків до картоплі, каші, пасти, і ви отримуєте вже окремий витвір, та ще ж і який смачний!

Саме тому, смажені в сметані опеньки (як до речі і рижики) – це довершена страва, яка більше не потребує жодної опції, лише гарного гарніру.

При приготуванні, опеньки дуже сильно втушковуються, тому, з кілограма грибів виходить лише півкіло, а то й менше.

Мити опеньки потрібно швидко занурюючи у велику кількість води, щоб змити з них можливе забруднення та пісок, а потім, варто промити гриби під проточною водою.

Для смажених опеньків, гриби відварювати не потрібно, а лише помити, скинути на друшляк, щоб стекла вода і починати смажити. Для солоних опеньків, гриби відварюють, щоб вони розм’якшились і гарно вкладались в посудину.


Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Страви з грибів
Час приготування:
15-20 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
3-4 порції

■ Інгредієнти для приготування смаженого опенька осіннього справжнього


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Опеньок осінній справжній
1
кг
Цибуля середнього або великого розміру
1-2
шт
Часник
2-3
зубки
Олія для смаження
2
ст.ложки
Перець чорний мелений
1/3
кав.ложки
Хмелі-сунелі або набір інших пряних трав
1
кав.ложка
Сметана
1
склянка
Сіль
-
за смаком

■ Порядок приготування смаженого опенька осіннього справжнього


1
Опеньки занурити і промити у великій кількості води в декількох водах, скинути на друшляк, щоб стекла вода.
2
Викласти гриби в широку сковорідку з високими бортами або в широку каструлю, поставити на сильний вогонь і перемішуючи, готувати майже до повного випаровування води.
3
Добавити до опеньків трохи олії і помішуючи, підсмажувати до повного випаровування води і до моменту, коли опеньки почнуть «пострілювати та полускувати». Це говорить про готовність опеньків.
4
Одночасно, цибулю нарізати соломкою і підсмажити на іншій сковорідці до ледь рум’яного забарвлення. Добавити до підсмажених грибів цибулю і просмажити ще 1-2 хвилини на сильному вогні.
5
Добавити до грибів сметану, спеції, сіль і помішуючи, протушкувати ще декілька хвилин до випарування вологи з сметани.
6
Гриби зняти з вогню, добавити подрібнений часник, вимішати і дати постояти хвилин 10 на теплій плиті.
7
Страва готова! Найкраще смакує гарячою.


N.B.
Коли опеньки на сковорідці почнуть пострілювати, полускувати і попискувати, це означає, що гриби готові. Не варто їх пересмажувати, тому що опеньки стають жорсткими.
Гарніром до опеньків смакуватимуть картопля, каша і будь-яка паста.
Просто обсмажені опеньки можна зберігати в олії, в холодильнику або іншому прохолодному місці.

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар