Біле рагу з нутом, квасолею, рисом і картоплею
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Поєднання білих бобових, таких як нут, квасоля та рису з білими пряними овочами як картопля, селера, цибуля, гриби, витворює досить витончену, легку і вишукану на смак страву, особливо, якщо її зготувати на парі...
|
Біле рагу (Potaje blanco) – це страва з іспанської кухні, яку можна зготувати класичним способом, тобто – відварити, а можна зготувати і на парі.
На парі, біле рагу виходить дієтичнішим, з надзвичайно ніжним смаком, має повітряну легкість та вишуканість...
На парі, біле рагу виходить дієтичнішим, з надзвичайно ніжним смаком, має повітряну легкість та вишуканість...
Власне, страви з бобових: нуту, квасолі, сочевиці надзвичайно популярні в іспанській та латиноамериканських кухнях й існує незліченна кількість способів їх приготування.
|
Якщо у вас немає відповідної каструлі з корзиною для приготування на пару, то це не біда, тому що цю страву можна зготувати і традиційним способом, у звичайній каструлі або казанку, подібно до плову, та все ж таки, довершеність її смаку завдячується саме парі.
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з квасолі, Бобові
|
Час приготування:
|
1 год 10 хв
|
Країна:
|
Іспанія
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
6-8 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування білого рагу
| |
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Нут
|
250
|
г
|
Квасоля біла
|
250
|
г
|
Рис круглий
|
250
|
г
|
Картопля середня
|
4
|
шт
|
Цибуля середня
|
2-3
|
шт
|
Селера, петрушка корінь (по об’єму картоплі)
|
300
|
г
|
Часник
|
2
|
головки
|
Сало свіже
|
100
|
г
|
Гриби свіжі або свіжоморожені
|
100
|
г
|
Лавровий лист
|
2
|
шт
|
Набір перців горошком: чорний, білий, зелений, червоний, духмяний
|
1
|
ч.ложка
|
Гвоздика
|
2
|
шт
|
Імбир, мускатний горіх, чорний перець мелені (в суміші до смаку)
|
1
|
кав.ложка
|
Вода
|
750
|
мл
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування білого рагу
Попередньо, замочити | нут і квасолю |
|
|
|
|
1
|
Нут і білу квасолю замочити окремо на 15-20 годин у великій кількості води. Перед приготуванням страви, воду, що залишилась, злити.
|
2
|
Рис промити в холодній воді і залишити у воді замочуватись, поки підготовлюватимуться інші інгредієнти.
|
3
|
Цибулю, картоплю, селеру почистити і нарізати кубиками.
|
4
|
Часник почистити, зубки розпластати лезом ножа і злегка подрібнити.
|
5
|
Сало і гриби нарізати кубиками 1-1,5 см.
|
6
|
Набір перців горошком, гвоздику злегка розтерти в ступці або лезом широкого ножа.
|
7
|
Вилити в каструлю 750 мл окропу, викласти у воду шаром квасолю, на квасолю покласти нут, на нут – рис, на рис – прянощі, цибулю, часник, гриби, селеру, картоплю, сало.
|
8
|
Довести до кипіння, накрити кришкою, стишити до мінімуму вогонь і тушкувати протягом 1 години на легенькому вогні, щоб страва мліла під парою.
|
9
|
Через годину, висипати з парової корзини готову страву в каструлю до залишків юшки, якщо така залишилась, посолити, акуратно, не руйнуючи бобові і рис, перемішати за допомогою двох лопаток або великих ложок.
|
10
|
Накрити каструлю кришкою і дати страві промліти на легесенькому вогні протягом 10 хвилин, щоб вона просоліла і об’єдналась в один смаковий букет.
|
●
|
Страва готова!
|
N.B.
●
|
Для страви варто брати нут і квасолю невеликих розмірів, а також, краще взяти круглі квасолю та рис, тоді страва виходить більш гармонійною і соковитішою.
|
●
|
Нуту, квасолі і рису потрібно взяти в однаковій пропорції, а от картоплі, селери, кореня петрушки і особливо цибулі краще брати більшу кількість, тому що саме овочі, у поєднанні з шматочками сала та бобових, надають страві ніжності і збагачують її смак...
|
●
|
Біле рагу може слугувати у якості окремого гарніру, а можна також добавляти його в зелені борщі та салати.
|
|
|
Біле рагу в якості гарніру
|
|
Біле рагу в якості добавки до борщу,
|
зокрема - зеленого
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар