неділя, 26 травня 2019 р.

Potaje blanco - White Potage with Chickpea, White Beans, Rice and Potatos

Біле рагу з нутом, квасолею, рисом і картоплею
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Поєднання білих бобових, таких як нут, квасоля та рису з білими пряними овочами як картопля, селера, цибуля, гриби, витворює досить витончену, легку і вишукану на смак страву, особливо, якщо її зготувати на парі...

Біле рагу (Potaje blanco) – це страва з іспанської кухні, яку можна зготувати класичним способом, тобто – відварити, а можна зготувати і на парі.

На парі, біле рагу виходить дієтичнішим, з надзвичайно ніжним смаком, має повітряну легкість та вишуканість...

Власне, страви з бобових: нуту, квасолі, сочевиці надзвичайно популярні в іспанській та латиноамериканських кухнях й існує незліченна кількість способів їх приготування.

Якщо у вас немає відповідної каструлі з корзиною для приготування на пару, то це не біда, тому що цю страву можна зготувати і традиційним способом, у звичайній каструлі або казанку, подібно до плову, та все ж таки, довершеність її смаку завдячується саме парі.

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з квасолі, Бобові
Час приготування:
1 год 10 хв
Країна:
Іспанія
-
-
К-сть порцій:
6-8 порцій

■ Інгредієнти для приготування білого рагу




Інгредієнти
Кількість
Од вим
Нут
250
г
Квасоля біла
250
г
Рис круглий
250
г
Картопля середня
4
шт
Цибуля середня
2-3
шт
Селера, петрушка корінь (по об’єму картоплі)
300
г
Часник
2
головки
Сало свіже
100
г
Гриби свіжі або свіжоморожені
100
г
Лавровий лист
2
шт
Набір перців горошком: чорний, білий, зелений, червоний, духмяний
1
ч.ложка
Гвоздика
2
шт
Імбир, мускатний горіх, чорний перець мелені (в суміші до смаку)
1
кав.ложка
Вода
750
мл
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування білого рагу



Попередньо, замочити


нут і квасолю


1
Нут і білу квасолю замочити окремо на 15-20 годин у великій кількості води. Перед приготуванням страви, воду, що залишилась, злити.
2
Рис промити в холодній воді і залишити у воді замочуватись, поки підготовлюватимуться інші інгредієнти.
3
Цибулю, картоплю, селеру почистити і нарізати кубиками.
4
Часник почистити, зубки розпластати лезом ножа і злегка подрібнити.
5
Сало і гриби нарізати кубиками 1-1,5 см.
6
Набір перців горошком, гвоздику злегка розтерти в ступці або лезом широкого ножа.
7
Вилити в каструлю 750 мл окропу, викласти у воду шаром квасолю, на квасолю покласти нут, на нут – рис, на рис – прянощі, цибулю, часник, гриби, селеру, картоплю, сало.
8
Довести до кипіння, накрити кришкою, стишити до мінімуму вогонь і тушкувати протягом 1 години на легенькому вогні, щоб страва мліла під парою.
9
Через годину, висипати з парової корзини готову страву в каструлю до залишків юшки, якщо така залишилась, посолити, акуратно, не руйнуючи бобові і рис, перемішати за допомогою двох лопаток або великих ложок.
10
Накрити каструлю кришкою і дати страві промліти на легесенькому вогні протягом 10 хвилин, щоб вона просоліла і об’єдналась в один смаковий букет.
Страва готова!


N.B.
Для страви варто брати нут і квасолю невеликих розмірів, а також, краще взяти круглі квасолю та рис, тоді страва виходить більш гармонійною і соковитішою.
Нуту, квасолі і рису потрібно взяти в однаковій пропорції, а от картоплі, селери, кореня петрушки і особливо цибулі краще брати більшу кількість, тому що саме овочі, у поєднанні з шматочками сала та бобових, надають страві ніжності і збагачують її смак...
Біле рагу може слугувати у якості окремого гарніру, а можна також добавляти його в зелені борщі та салати.




Біле рагу в якості гарніру


з шинкою, солінням та яйцем


Біле рагу в якості добавки до борщу,


зокрема - зеленого

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар