неділя, 5 травня 2019 р.

Rozsolnyk – Meat or Fish Soup with Pickled Cucumbers

Розсольник
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Розсольник – це юшка, зварена з солоними огірками та з додаванням огіркового розсолу. Ця страва досить різка, але водночас вона може мати легкий овочевий смак. А також, розсольник може бути чудовою перехідною стравою від зимових борщів, до борщів зелених і літніх, саме в цей весняний період...

Смак розсольнику може варіюватись в залежності від інгредієнтів, наприклад, зовсім традиційний розсольник готується з нирками, але він також чудово виходить і з пісною яловичиною, баликом, птицею, пісними копченостями, тощо...

Весною ж, свіжа зелень петрушки, зеленої цибулі, часнику, кропиви, тощо, надасть страві легкого весняного забарвлення.

А ще, на його смак впливає крупа, тому що він може бути з перловкою або з рисом, і навіть – з гречкою. Але солоні огірки та огірковий розсіл завжди надаватимуть страві своєї приємної різкої родзинки...


Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Перші страви, Супи і Юшки
Час приготування:
25-30 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 літри

■ Інгредієнти для приготування розсольника


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Огірки
4-6
шт
Цибуля велика
1
шт
Рис
1/3
склянки
Морква велика
1
шт
Картопля
2
шт
Корінь селери
100
г
М’ясо яловичини / свинини / птиці (нежирне, прикопчене)
200
г
Гриби солоні
4
шт
Зелень петрушки, цибулі, кропу, часнику, тощо...
1
пучок
Оцет яблучний або розсіл з огірків
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Сметана на кожну порцію страви
1-2
ст.ложки

■ Порядок приготування розсольника


1
Цибулю почистити, порізати кубиками, покласти в миску.
2
Огірки порізати кубиками, добавити до цибулі, приправити за смаком оцтом або розсолом з огірків (≈30 мл), і все перемішати.
3
Рис промити і відварити окремо майже до готовності, але щоб він залишався трохи твердим (на 1 об’єм рису – 1 об’єм води).
4
Поки готується рис, поставити закип’ячуватись 2,5 л води, овочі почистити і покришити на невеличкі, але не дрібні кубики.
5
Гриби та м’ясо також покришити на невеличкі, але не дрібні кубики.
6
В киплячу воду покласти гриби, селеру, моркву і довести до кипіння.
7
Добавити до овочів картоплю, розчавлені перці, лавровий лист, довести до кипіння і проварити все на невеличкому вогні протягом 10 хвилин.
8
Покласти в каструлю м’ясо, рис, спеції, довести до кипіння, добавити цибулю з огірками, знову довести до кипіння і проварити 5 хвилин.
9
Страву посолити до смаку та скоригувати на кислоту і різкість за допомогою яблучного оцту або розсолу з огірків.
9
Покласти в каструлю дрібно покришену зелень, дати кипнути, зняти з вогню і залишити настоюватись на 15-20 хвилин.
9
В кожну тарілку з розсольником класти 1-2 столові ложки сметани.


N.B.
Розсольник чудово смакує з сухариками, які можна швидко підсмажити під грилем, поки страва настоюватиметься декілька хвилин.
Якщо покласти до розсольнику пісне, зготовлене на грилі м’ясо, то розсольник отримає просто божественний смак і аромат.
Розсольник – це одночасно різка і легка, майже пісна страва, яку варто приготувати хоча б раз на рік, тому що вона завжди додасть до вашого харчового раціону свої незвичні смакові враження.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар