Розсольник
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Розсольник – це юшка, зварена з солоними огірками та з додаванням огіркового розсолу. Ця страва досить різка, але водночас вона може мати легкий овочевий смак. А також, розсольник може бути чудовою перехідною стравою від зимових борщів, до борщів зелених і літніх, саме в цей весняний період...
|
Смак розсольнику може варіюватись в залежності від інгредієнтів, наприклад, зовсім традиційний розсольник готується з нирками, але він також чудово виходить і з пісною яловичиною, баликом, птицею, пісними копченостями, тощо...
Весною ж, свіжа зелень петрушки, зеленої цибулі, часнику, кропиви, тощо, надасть страві легкого весняного забарвлення.
А ще, на його смак впливає крупа, тому що він може бути з перловкою або з рисом, і навіть – з гречкою. Але солоні огірки та огірковий розсіл завжди надаватимуть страві своєї приємної різкої родзинки... |
Час підготовки:
|
15 хв
|
Розділ:
|
Перші страви, Супи і Юшки
|
Час приготування:
|
25-30 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 літри
|
■ Інгредієнти для приготування розсольника
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Огірки
|
4-6
|
шт
|
Цибуля велика
|
1
|
шт
|
Рис
|
1/3
|
склянки
|
Морква велика
|
1
|
шт
|
Картопля
|
2
|
шт
|
Корінь селери
|
100
|
г
|
М’ясо яловичини / свинини / птиці (нежирне, прикопчене)
|
200
|
г
|
Гриби солоні
|
4
|
шт
|
Зелень петрушки, цибулі, кропу, часнику, тощо...
|
1
|
пучок
|
Оцет яблучний або розсіл з огірків
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Сметана на кожну порцію страви
|
1-2
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування розсольника
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Цибулю почистити, порізати кубиками, покласти в миску.
|
2
|
Огірки порізати кубиками, добавити до цибулі, приправити за смаком оцтом або розсолом з огірків (≈30 мл), і все перемішати.
|
3
|
Рис промити і відварити окремо майже до готовності, але щоб він залишався трохи твердим (на 1 об’єм рису – 1 об’єм води).
|
4
|
Поки готується рис, поставити закип’ячуватись 2,5 л води, овочі почистити і покришити на невеличкі, але не дрібні кубики.
|
5
|
Гриби та м’ясо також покришити на невеличкі, але не дрібні кубики.
|
6
|
В киплячу воду покласти гриби, селеру, моркву і довести до кипіння.
|
7
|
Добавити до овочів картоплю, розчавлені перці, лавровий лист, довести до кипіння і проварити все на невеличкому вогні протягом 10 хвилин.
|
8
|
Покласти в каструлю м’ясо, рис, спеції, довести до кипіння, добавити цибулю з огірками, знову довести до кипіння і проварити 5 хвилин.
|
9
|
Страву посолити до смаку та скоригувати на кислоту і різкість за допомогою яблучного оцту або розсолу з огірків.
|
9
|
Покласти в каструлю дрібно покришену зелень, дати кипнути, зняти з вогню і залишити настоюватись на 15-20 хвилин.
|
9
|
В кожну тарілку з розсольником класти 1-2 столові ложки сметани.
|
N.B.
●
|
Розсольник чудово смакує з сухариками, які можна швидко підсмажити під грилем, поки страва настоюватиметься декілька хвилин.
|
●
|
Якщо покласти до розсольнику пісне, зготовлене на грилі м’ясо, то розсольник отримає просто божественний смак і аромат.
|
●
|
Розсольник – це одночасно різка і легка, майже пісна страва, яку варто приготувати хоча б раз на рік, тому що вона завжди додасть до вашого харчового раціону свої незвичні смакові враження.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар