неділю, 13 січня 2019 р.

Stuffed Pancakes

Налисники
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Якщо на тоненький млинець покласти начинку і загорнути його, то вийде налисник.

А якщо той налисник ще трохи обсмажити на маслі до золотавої, хрусткої шкуринки і полити зверху розтопленим маслом або приготовленою відповідною підливою, або просто сметаною, то його апетитний вигляд, разом з ароматом розігрітої начинки, здатні зламати будь-який опір спокусі покуштувати цю страву. І... – прощавай дієто!..


Сам процес випікання млинців та начинювання налисників дуже простий і не затратний по часу. Більше сил та творчих зусиль вимагає саме начинка, якщо ви хочете отримати вишукану страву, яка вразить кожного, хто її куштуватиме.

Тому, якщо підійти технологічно, то протягом однієї години можна наскладати близько 50 налисників, читаючи при цьому якийсь віршик або наспівуючи пісеньку, які не мають ні початку, ні кінця (заради такої нагоди, можна пошукати в дитячих книжечках), тому що саме на такий віршик схожий процес начинювання налисників. 


Тобто, все робиться досить технологічно, а відповідно – дуже швидко. Зазвичай, їх готують у два етапи: годину смажать налисники, думаючи в очікуванні випікання про життя, а потім – годину загортають у них фарш, вже зітхаючи про свою жіночу долю... Але якщо обидва процеси об’єднати, то ні про життя, ні про долю думати ніколи, а в кінці – вас радує гора готових налисників і година вільного часу!

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Страви з борошна
Час приготування:
25-30 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
20-22 налисники


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для налисників:
-
-
Борошно
2
склянки
Молоко
3
склянки
Яйце
2-3
шт
Сіль
-
за смаком
Олія
-
за потребою
Для начинки на 1 налисник:
-
-
М’ясний фарш або
1
ст.ложка
-
Картопля товчена або
-
-
Гриби смажені, тощо...
-


Приготування налисників:
Перед тим, як почати готувати налисники, тобто, смажити млинці, необхідно приготувати і охолодити начинку.
Начинкою для налисників може бути товчена картопля, смажена капуста, фарш з відвареного м’яса, сир, овочевий салат, тощо...
Деякі рецепти начинки, які постійно оновлюватимуться, ви зможете знайти в блозі, перейшовши за посиланням.
Для отримання однорідної суміші на млинці, без грудочок, краще замішувати тісто в декілька етапів.
1
В миску вбити яйця, додати 1 ст.ложку олії з розрахунку на 1 яйце, сіль, третину рідини і все розмішати.
2
Додати до розчину половину борошна і замісити не зовсім густе тісто.
3
Додати до тіста ще третину рідини, розмішати до рідкого стану, висипати рештки борошна і ще раз гарно все вимісити до однорідного тіста.
5
Добавляти до замісу залишок рідини до отримання рівномірного тіста густини рідкої сметани. Тісто повинне розтікатись по сковорідці.
6
Розігріту на сильному вогні сковорідку протерти намащеним в олії віхтиком або нахромленим на виделку шматочком сала. Стишити вогонь до помірного.
7
Взяти сковороду за ручку, а іншою рукою вилити на неї порцію тіста і круговим рухом обертати сковорідку так, щоб тісто рівномірно розтеклось по всій поверхні. З першого боку, налисник випікається близько 40 секунд.
8
Перевернути налисник на інший бік. З іншого боку, налисник випікається близько 30 секунд.
9
Перевернути сковорідку з готовим млинцем на тарілку виклавши готовий млинець, або ж проробити це лопаткою.
10
Налити на сковорідку наступну порцію тіста і поставити випікатись.
11
Поки смажиться наступний млинець, набрати ложкою начинку, покласти її на готовий млинець і сформувати налисник, загорнувши його конвертиком (дивіться фото).
12
Готовий фарширований налисник покласти на окрему, широку тарілку загорненим кінцем знизу, щоб не розгортався.
13
Повторити всі попередні операції: розмішуєте ополоником тісто, наливаєте тісто на сковорідку і ставите смажитись наступний млинець, поки смажиться млинець, формуєте налисник, викладаєте його на окрему тарілку...
14
Готові налисники готові до вживання! Їх можна полити сметаною, розтопленим маслом або спеціально приготовленою підливою, а можна підсмажити на сковорідці до утворення хрусткої, золотавої шкуринки; можна покласти порцію налисників в холодильник, морозильник, а потім, за потреби, розігрівати їх на сковорідці або в мікрохвильці.


N.B.
В українській кухні, млинці на налисники, традиційно, готувались на молоці і з додаванням яєць. Саме тому, вони мають такий апетитний вигляд: золотаву і хрустку шкуринку.
Можна готувати млинці на налисники і на воді, але то вже буде інша страва. Скажемо так – абсолютно дієтична!..
Є ще інший рецепт здобних, солодких налисників з сиром, рецепт яких я планую виставити трохи згодом.
Будь-яку начинку на налисники потрібно готувати соковитою, не сухою. Тоді страва виходитиме надзвичайно смачною.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар