М’ячка з цвітної капусти
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
М’ячка з цвітної капусти ніжна на дотик, легка, низькокалорійна, справжня знахідка для тих, хто переймається зайвими кілограмами, і при цьому витончена та вишукана на смак, і може бути самостійною стравою, а також чудовим супроводом до м’яса, риби, грибів…
|
Готується так же просто, як і картопляна м’ячка, з низкою довершень та доповнень, переходячи від простої овочевої страви до досконалого вершкового мусу, залишаючись на кожному своєму етапі перетворення тією ж смаковитою м’ячкою, якою вона і повинна бути.
|
|
|
■ Невеличка порада
Щоразу, відварюючи картоплю, капусту, інші овочі, не проминіть нагоди отримати гарний овочевий відвар, який збагатить смак самих варених овочів, стане смачним і корисним напоєм, або ж підійде для приготування інших страв. Для цього в каструлю варто покласти до смаку прянощів, цілу цибулину, часничину, корінь петрушки, селери, тощо…
При цьому, цибулю і часник для відвару чистити не потрібно, а лише помити, видалити забруднення, цибулину надрізати навхрест знизу.
При цьому, цибулю і часник для відвару чистити не потрібно, а лише помити, видалити забруднення, цибулину надрізати навхрест знизу.
|
|
|
■ Складники для приготування м’ячки з цвітної капусти
|
|
|
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Для м’ячки:
| ||
Капуста цвітна
|
1,4
|
кг
|
Картопля
|
1
|
кг
|
Сметана / Масло
|
3
|
ст.ложки
|
Мускатний горіх мелений
|
1
|
дрібка
|
Перець чорний мелений
|
1
|
дрібка
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для овочевого відвару (бажано):
| ||
Прянощі цілі: перці, лавр, гвоздика, гриби сушені…
|
-
|
до смаку
|
Цибуля
|
1
|
цибулина
|
Часник
|
1
|
головка
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування страви
|
|
|
1
|
Прянощі для овочевого відвару покласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і проварити 5 хвилин.
|
2
|
Поки закипає вода і проварюються прянощі, картоплю почистити, розрізати на четвертинки, покласти до прянощів, долити при необхідності води, щоб рідина ледь покривала картоплю, посолити, довести до кипіння і варити майже до готовності (~15 хв).
|
3
|
Поки вариться картопля, цвітну капусту розібрати на невеликі суцтвіття, великі суцвіття розрізати уздовж на полопиники-четвертинки.
|
4
|
Підготволену капусту додати до майже готової картоплі, долити при необхідності окропу, щоб рідина ледь покривала капусту, і варити до готовності (розм’якшення капусти і розваристості картоплі ~15 хв).
|
5
|
Дістати капусту і картоплю з відвару, додати масло або сметану, приправити по дрібці мускатного горіху та чорного перцю, скорегувати на сіль, розтовкти і трохи збити віничком.
|
●
|
Страва готова і може споживатись. При цьому, м’ячку можна збити міксером до пухкого стану, або ж протерти крізь сито, отримавши однорідну консистенцію, ніжну на дотик.
|
●
|
Страва смакує гарячою до м’яса, риби, грибів, тощо…
|
●
|
При подачі, тарілки варто підігрівати.
|
●
|
Холодну капустяну м’ячку варто розігрівати в мікрохвильовці, або ж на сковороді на легенькому вогні під покришкою.
|
Капустяна м'ячка з печенею:
|
|
|
Капустяна м'ячка з кров'яною бабкою і квашеною капустою:
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!


















Немає коментарів:
Дописати коментар