понеділок, 10 листопада 2025 р.

Mashed Cauliflower

М’ячка з цвітної капусти
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

М’ячка з цвітної капусти ніжна на дотик, легка, низькокалорійна, справжня знахідка для тих, хто переймається зайвими кілограмами, і при цьому витончена та вишукана на смак, і може бути самостійною стравою, а також чудовим супроводом до м’яса, риби, грибів…

Готується так же просто, як і картопляна м’ячка, з низкою довершень та доповнень, переходячи від простої овочевої страви до досконалого вершкового мусу, залишаючись на кожному своєму етапі перетворення тією ж смаковитою м’ячкою, якою вона і повинна бути.


■ Невеличка порада

Щоразу, відварюючи картоплю, капусту, інші овочі, не проминіть нагоди отримати гарний овочевий відвар, який збагатить смак самих варених овочів, стане смачним і корисним напоєм, або ж підійде для приготування інших страв. Для цього в каструлю варто покласти до смаку прянощів, цілу цибулину, часничину, корінь петрушки, селери, тощо…

При цьому, цибулю і часник для відвару чистити не потрібно, а лише помити, видалити забруднення, цибулину надрізати навхрест знизу.


■ Складники для приготування м’ячки з цвітної капусти



Складник
Кількість
Од вим
Для м’ячки:
Капуста цвітна
1,4
кг
Картопля
1
кг
Сметана / Масло
3
ст.ложки
Мускатний горіх мелений
1
дрібка
Перець чорний мелений
1
дрібка
Сіль
-
до смаку
Для овочевого відвару (бажано):
Прянощі цілі: перці, лавр, гвоздика, гриби сушені…
-
до смаку
Цибуля
1
цибулина
Часник
1
головка
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування страви



1
Прянощі для овочевого відвару покласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і проварити 5 хвилин.
2
Поки закипає вода і проварюються прянощі, картоплю почистити, розрізати на четвертинки, покласти до прянощів, долити при необхідності води, щоб рідина ледь покривала картоплю, посолити, довести до кипіння і варити майже до готовності (~15 хв).
3
Поки вариться картопля, цвітну капусту розібрати на невеликі суцтвіття, великі суцвіття розрізати уздовж на полопиники-четвертинки.
4
Підготволену капусту додати до майже готової картоплі, долити при необхідності окропу, щоб рідина ледь покривала капусту, і варити до готовності (розм’якшення капусти і розваристості картоплі ~15 хв).
5
Дістати капусту і картоплю з відвару, додати масло або сметану, приправити по дрібці мускатного горіху та чорного перцю, скорегувати на сіль, розтовкти і трохи збити віничком.
Страва готова і може споживатись. При цьому, м’ячку можна збити міксером до пухкого стану, або ж протерти крізь сито, отримавши однорідну консистенцію, ніжну на дотик.
Страва смакує гарячою до м’яса, риби, грибів, тощо…
При подачі, тарілки варто підігрівати.
Холодну капустяну м’ячку варто розігрівати в мікрохвильовці, або ж на сковороді на легенькому вогні під покришкою.

Капустяна м'ячка з печенею:





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар