понеділок, 1 вересня 2025 р.

Raw Cauliflower Salad

Салат з свіжою цвітною капустою
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Яскравий як на вигляд, так і на смак, салат з цвітною капустою характерний для середземноморських кухонь і успішно доповнює численну сім’ю літніх та осінніх салатів, привносячи до столу заманливу хрумку свіжість овочевої страви…


Розділ:
Салати, Страви з овочів
Час приготування:
15-20 хвилин
Час настоювання:
1-3+ години
Країна:
Середземноморські кухні
Необхідний посуд:
Салатниця
К-сть порцій:
6 порцій

■ Складники для приготування салату


Складники
К-сть
Од вим
Капуста цвітна, суцвіття (~⅔ від загального об’єму овочів)
500
г
Цибуля середнього розміру
1
цибулина
Часник
1
головка
Зелень: петрушка, кріп, кінза, базилік…
1
пучок
Огірок середнього розміру (~10 см)
1
шт
Помідори середнього розміру
3-4
шт
Перець солодкий червоний, жовтий, помаранчовий…
1
перчина
Перець гіркий невеличкий (до смаку)
½-1
перчина
Лимонний сік (лимон 100 г) / Оцет ягідний (до смаку)
1
лимон
Сіль
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
Олія
50
мл

■ Порядок приготування салату


1
В миску, вичавити з лимона сік або налити 3-5 ст.ложок ягідного оцту, дадати олію, посолити, приперчити і перемішати, приготувавши заправку до салату.
2
Капусту розібрати на дрібні суцвіття, можна злегка подрібнити ножем, додати в миску до заправки і вимішати.
3
Цибулю почистити, подрібнити і додати до капусти.
4
Часник почистити, розплескати, посікти і додати до капусти.
5
Зелень посікти і додати до капусти.
6
Огірок при необхідності почистити, подрібнити і додати до капусти.
7
Солодкий та гіркий перець почистити, подрібнити і додати до капусти.
Салат вимішати, накрити покришкою і поставити на 1-3 і більше годин в холодильник для маринування.
8
Перед подачею салату, помідори подрібнити, додати до салату, скорегувати на олію, сіль, перець і вимішати.
Салат смакує самостійно з хлібом та сиром, є чудовим супроводом страв з картоплі, каш, м’ясних страв.
Салат варто спожити в день приготування. Зберігати в холодильнику 1-2 дні.


З скибкою домашнього хліба і бринзою салат стає чудовою перекускою:


А також, як і будь-який інший салат, він є необхідним супроводом обіду:



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар