Салат з свіжою цвітною капустою
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Яскравий як на вигляд, так і на смак, салат з цвітною капустою характерний для середземноморських кухонь і успішно доповнює численну сім’ю літніх та осінніх салатів, привносячи до столу заманливу хрумку свіжість овочевої страви…
|
|
|
Розділ:
|
Салати, Страви з овочів
|
Час приготування:
| 15-20 хвилин
|
Час настоювання:
|
1-3+ години
|
Країна:
|
Середземноморські кухні
|
Необхідний посуд:
|
Салатниця
|
К-сть порцій:
|
6 порцій
|
■ Складники для приготування салату
Складники
|
К-сть
|
Од вим
|
Капуста цвітна, суцвіття (~⅔ від загального об’єму овочів)
|
500
|
г
|
Цибуля середнього розміру
|
1
|
цибулина
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень: петрушка, кріп, кінза, базилік…
|
1
|
пучок
|
Огірок середнього розміру (~10 см)
|
1
|
шт
|
Помідори середнього розміру
|
3-4
|
шт
|
Перець солодкий червоний, жовтий, помаранчовий…
|
1
|
перчина
|
Перець гіркий невеличкий (до смаку)
|
½-1
|
перчина
|
Лимонний сік (лимон 100 г) / Оцет ягідний (до смаку)
|
1
|
лимон
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Олія
|
50
|
мл
|
■ Порядок приготування салату
|
|
|
|
|
|
1
|
В миску, вичавити з лимона сік або налити 3-5 ст.ложок ягідного оцту, дадати олію, посолити, приперчити і перемішати, приготувавши заправку до салату.
|
2
|
Капусту розібрати на дрібні суцвіття, можна злегка подрібнити ножем, додати в миску до заправки і вимішати.
|
3
|
Цибулю почистити, подрібнити і додати до капусти.
|
4
|
Часник почистити, розплескати, посікти і додати до капусти.
|
5
|
Зелень посікти і додати до капусти.
|
6
|
Огірок при необхідності почистити, подрібнити і додати до капусти.
|
7
|
Солодкий та гіркий перець почистити, подрібнити і додати до капусти.
|
●
|
Салат вимішати, накрити покришкою і поставити на 1-3 і більше годин в холодильник для маринування.
|
8
|
Перед подачею салату, помідори подрібнити, додати до салату, скорегувати на олію, сіль, перець і вимішати.
|
●
|
Салат смакує самостійно з хлібом та сиром, є чудовим супроводом страв з картоплі, каш, м’ясних страв.
|
●
|
Салат варто спожити в день приготування. Зберігати в холодильнику 1-2 дні.
|
З скибкою домашнього хліба і бринзою салат стає чудовою перекускою:
|
|
А також, як і будь-який інший салат, він є необхідним супроводом обіду:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар