Оселедцеве масло
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Оселедцеве масло може бути як делікатесом, так і гарною закускою, тому що це завжди смачно і успішно, як для втамування апетиту, так і для прикраси столу…
|
При цьому, варто зазначити, що для масла можна взяти не лише солоного оселедця, а й скумбрію, салаку, тюльку, тобто, будь-яку подібну солону рибу.
Головне – швидко і без напруження почистити солоного оселедця, отримавши смаковите філе, а далі страва вже майже готова!..
Як швидко і легко почистити оселедця дивіться в статті Як почистити оселедця. |
|
|
Насиченість же страви залежить від співвідношення риби і масла. Пропорція може бути один до одного (0,5:0,5, як в рецепті печені з рябчика: один рябчик на одного коня), і аж до 0,25:0,75 (тобто, менше риби, більше масла).
|
|
■ Інгредієнти для приготування оселедцевого масла
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Філе двох оселедців
|
±400
|
г
|
Масло
|
400
|
г
|
Сир з пліснявою (за бажанням замість частини масла)
|
100
|
г
|
Гірчиця
|
1-2
|
ст.ложки
|
Прянощі мелені
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування оселедцевого масла
|
|
●
| |
1
|
Масло, за бажанням – і сир, дістати з холодильника і прогріти при кімнатній температурі до розм’якшення.
|
2
|
Поки прогрівається масло, почистити і розібрати на філе оселедця. В страву можуть йти також молочко та ікра.
|
3
|
Філе оселедця подрібнити через м’ясорубку, додати розм’якшене масло, за бажанням – сир, прянощі та гірчицю і вимішати кописткою або за допомогою ручного міксера до однорідної пухкої маси.
|
4
|
Масло розкласти в порційний посуд і охолодити в холодильнику. Страва готова!
|
●
|
Закуска смакує у вигляді канапок…
|
●
|
Страва зберігається в холодильнику протягом тижня. Для довшого зберігання страву можна заморозити. Дістати за добу до використання з морозилки і залишити розморожуватись в холодильнику.
|
|
|
|
|
Масло може смакувати не лише на канапках з хліба, а й на відвареній у лушпинні картоплі:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар