пʼятниця, 31 травня 2024 р.

Herring Butter

Оселедцеве масло
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Оселедцеве масло може бути як делікатесом, так і гарною закускою, тому що це завжди смачно і успішно, як для втамування апетиту, так і для прикраси столу…

При цьому, варто зазначити, що для масла можна взяти не лише солоного оселедця, а й скумбрію, салаку, тюльку, тобто, будь-яку подібну солону рибу.

Головне – швидко і без напруження почистити солоного оселедця, отримавши смаковите філе, а далі страва вже майже готова!..

Як швидко і легко почистити оселедця дивіться в статті Як почистити оселедця.


Насиченість же страви залежить від співвідношення риби і масла. Пропорція може бути один до одного (0,5:0,5, як в рецепті печені з рябчика: один рябчик на одного коня), і аж до 0,25:0,75 (тобто, менше риби, більше масла).


■ Інгредієнти для приготування оселедцевого масла



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Філе двох оселедців
±400
г
Масло
400
г
Сир з пліснявою (за бажанням замість частини масла)
100
г
Гірчиця
1-2
ст.ложки
Прянощі мелені
-
до смаку

■ Порядок приготування оселедцевого масла



1
Масло, за бажанням – і сир, дістати з холодильника і прогріти при кімнатній температурі до розм’якшення.
2
Поки прогрівається масло, почистити і розібрати на філе оселедця. В страву можуть йти також молочко та ікра.
3
Філе оселедця подрібнити через м’ясорубку, додати розм’якшене масло, за бажанням – сир, прянощі та гірчицю і вимішати кописткою або за допомогою ручного міксера до однорідної пухкої маси.
4
Масло розкласти в порційний посуд і охолодити в холодильнику. Страва готова!
Закуска смакує у вигляді канапок…
Страва зберігається в холодильнику протягом тижня. Для довшого зберігання страву можна заморозити. Дістати за добу до використання з морозилки і залишити розморожуватись в холодильнику.



Масло може смакувати не лише на канапках з хліба, а й на відвареній у лушпинні картоплі:



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар