Паштет з пташиної печінки з овочами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
В цій страві гармонійно поєднуються м’ясний смак ніжної пташиної печінки, овочева свіжість коренеплодів і легка, приємна кислуватість сметани, яка обгортає всі складові м’якою вершковою довершеністю…
|
Саме тому, лише вдихнувши запах цієї страви, ви відчуваєте, як рот наповнюється слиною, і посилюється відчуття голоду, а потім, потім вас приємно вражає її вишуканий смак…
І не дивно, адже цей паштет – це всього лише один з шедеврів високої української кухні, що є беззаперечним фактом…
І не дивно, адже цей паштет – це всього лише один з шедеврів високої української кухні, що є беззаперечним фактом…
Цю страву можна смакувати в канапках, можна з якимось гарніром, але найвитонченіший смак вона отримує в корзинці з пісочного тіста, коли в роті розчиняється все – і основа, і начинка, залишаючи після себе присмак насолоди.
|
|
|
■ Інгредієнти для приготування страви
|
|
|
|
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Печінка гусяча / качина / куряча
|
500
|
г
|
Серце гусяче / качине / куряче
|
200
|
г
|
Коренеплоди: морква, петрушка, селера
|
400
|
г
|
Цибуля (1-2 шт)
|
200
|
г
|
Часник
|
1
|
головка
|
Імбир свіжий
|
20-30
|
г
|
Масло
|
100-125
|
г
|
Сметана
|
0,5
|
л
|
Пиво темне
|
150
|
мл
|
Прянощі мелені: перці, трави, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Мускатний горіх мелений
|
1
|
дрібка
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Желатин (для поливки)
|
2
|
ст.ложки
|
Росіл (для поливки)
|
0,5
|
л
|
Зелень для прикраси: кріп, петрушка, кінза, цибуля, часник, тощо…
|
-
|
за потреби
|
■ Порядок приготування страви
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Коренеплоди, цибулю почистити і нашаткувати.
|
2
|
Печінку, серце подрібнити.
|
3
|
Коренеплоди і цибулю обсмажити на маслі до розм’якшення, додати подрібнену печінку і злегка обсмажити протягом декількох хвилин.
|
4
|
Часник та імбир почистити, подрібнити, додати до смаженини і помішуючи протушкувати протягом декількох секунд.
|
5
|
Додати до смаженини сметану, пиво, до смаку приправити прянощами, посолити і протушкувати до легкого випаровування вологи з сметани і пива.
|
6
|
Смаженину подрібнити в блендері до консистенції пюре (в залежності від потужності блендера – за один-декілька разів). Можна пропустити крізь м’ясорубку.
|
7
|
Отриману суміш протерти крізь сито.
|
8
|
Паштетну масу викласти товщиною в палець у порційні форми або в широкі посудини і охолодити в холодильнику.
|
9
|
Желатин розчинити в 0,5 л гарячого м’ясного росолу за інструкцією виробника. Желатин повинен повністю розчинитись, не утворюючи грудочок. Росіл охолодити до кімнатної температури, періодично помішуючи, щоб не утворювалась плівка і росіл не застигав на стінках каструлі.
|
10
|
Форми з паштетом залити охолодженим росолом з желатином і охолодити до застигання росолу.
|
●
|
Паштет можна прикрасити листочками та шматочками зелені, відварених моркви, буряка, дрібними цукатами, вкрапленнями хрону, тощо…
|
●
|
Для основи можна взяти несолодкі корзинки з пісочного тіста або викласти на канапки з хліба, або подати з холодним овочевим гарніром…
|
|
|
N.B.
●
|
Купуючи протягом року тушки птиці, кролів, я складаю в морозилці в окремий пакет печінку та серце і протягом півроку-року накопичується достатня кількість для паштету. За звичай, роблю паштет з цього рецепту або Паштет з пташиної печінки на Різдво або на Великдень, або на Новий рік, або до якогось іншого свята, щоб почастувати гостей цією вишуканою стравою.
|
●
|
Паштет смакує у вигляді закуски на канапках з хлібом, але цікавий букет виходить з пісочними корзинками. У цьому випадку в роті розчиняється як основа (пісочна випічка з її вершковим смаком), так і начинка (паштет, що теж має вершковий присмак).
|
●
|
Особливу роль у страві відіграє росіл, який довершує і ще більше пом’якшує паштет, витворюючи вже комплексну страву. Як приготувати гарний росіл дивіться в розділі Росіл, а також в статті Росіл – секрети приготування м’ясного відвару.
|
|
|
Трохи хрону привнесе до страви приємну гостроту, а у оформленні, ви маєте нагоду проявити всю свою творчу наснагу…
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар