неділю, 18 лютого 2018 р.

How to Clean Herring Fish

Як почистити оселедець?
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Оселедець присутній в кухнях від Аляски, через континенти, і аж до Японії. 

А витонченість смакового букету невеличкої канапки з оселедцем, маслом і цибулею спричиняє неймовірне слиновиділення, аж до відчуття голоду...

Власне, людство смакує оселедець вже не одну тисячу років: солить його, коптить, смажить, сушить і навіть їсть сирим. 

Наприклад, говорять, що Амстердам збудований на оселедцевих кістках, та й взагалі, він був одним з чинників Золотого Віку Нідерландів...

Поїдання ж копченого оселедця в фільмі голландського режисера Алекса Ван Вармердама "Абель" (Abel – 1986) – надзвичайно мальовниче і веселе...
 

Але, щоб сповна насолодитись оселедцем, потрібно навчитись його чистити.

Звичайно ж, існує декілька способів чищення оселедця, але запропонований у цій статті спосіб буде найпростішим навіть для першого разу.

1

Застелити кухонну дошку поліетиленовим пакетом або чистим аркушем паперу і покласти на неї оселедця.
2

Зробити надріз зі спинки між головою і тулубом (не до кінця!).
3

Обережно потягнувши за голову, відірвати її від решти тулуба, витягнувши з тушки нутрощі. Вийняти, якщо є, ікру або молочко.
4

Розрізати ножем пузце на всю його довжину, трохи збоку, відступивши від низу 1-1,5 см (нижня частина пузця з дрібною і міцною лускою).
5


Вийняти, якщо не вийнялись, ікру або молочко. Вичистити ножем середину від залишків нутрощів, ретельно видаляючи тоненьку плівку, яка окрім гіркоти, може спричинювати алергічну реакцію.
6
Зробити надріз зсередини на всю довжину пузця, відступвши на 1-1,5 см з іншого боку (нижня частина пузця з дрібною і міцною лускою). Надріз необхідно робити акуратно, щоб не розрізати шкуру оселедця.
7
Зачепити у місці надрізу, від голови, шкуру оселедця, утримуючи її за надрізану нижню частину пузця, і зняти її з рибини у напрямку від голови до хвоста, захоплюючи при цьому верхні плавники.
8

Відрізати хвіст. Зняти можливі залишки шкури та вийняти пальцем можливі залишки кісточок від верхнього плавника.
9

Перевернути тушку на спинку і розділити її пальцем уздовж хребта у напрямку від животика до хвоста, видаляючи кісточки з нижнього плавника.
10

Трохи розгорнути рибу у сторони в області животика, слідкуючи, щоб не відірвати черевні кісточки від хребта.
11

Нігтем великого пальця піддіти черевні кісточки у напрямку від хвоста до голови, відділяючи їх від тушки.
12

Дістати з тушки хребет, видалити можливі залишки черевних та інших кісточок. Можна за допомогою пінцету.
13

Сполоснути філе оселедця під холодною водою, висушити вологу серветкою.
14

Оселедець почищений і можна переходити до приготування інших страв, в які йдуть філе оселедця: канапки, шубу, форшмак, тощо...

N.B.

Для чищення оселедця підходить довгий неширокий ніж. Головне, щоб він був гострим.
Після декількох оселедців, процес чищення проходитиме вже на автоматизмі.
Звичайно ж, способів чищення оселедця є декілька, але запропонований у цій статті спосіб буде найпростішим навіть для першого разу.









Канаппки з оселедцем

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар