Як почистити оселедця?
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Оселедець присутній в кухнях від Аляски, через континенти, і аж до Японії. А витонченість смакового букету невеличкої канапки з оселедцем, маслом і цибулею спричиняє неймовірне слиновиділення, аж до нестерпного відчуття голоду...
|
Власне, людство смакує оселедець вже не одну тисячу років: солить його, коптить, смажить, сушить і навіть їсть сирим.
Наприклад, говорять, що Амстердам збудований на оселедцевих кістках, та й взагалі, він був одним з чинників Золотого Віку Нідерландів...
Поїдання ж копченого оселедця в фільмі голландського режисера Алекса Ван Вармердама "Абель" (Abel – 1986) – надзвичайно мальовниче і веселе...
Звичайно ж, існує декілька способів чищення оселедця, але запропонований у цій статті спосіб буде найпростішим навіть для першого разу.
1
|
Застелити кухонну дошку поліетиленовим пакетом або чистим аркушем паперу і покласти на неї оселедця.
| |
2
|
Зробити надріз зі спинки між головою і тулубом (не до кінця!).
| |
3
|
Обережно потягнувши за голову, відірвати її від решти тулуба, витягнувши з тушки нутрощі. Вийняти, якщо є, ікру або молочко.
| |
4
|
Розрізати ножем пузце на всю його довжину, трохи збоку, відступивши від низу 1-1,5 см (нижня частина пузця з дрібною і міцною лускою).
| |
5
|
Вийняти, якщо не вийнялись, ікру або молочко. Вичистити ножем середину від залишків нутрощів, ретельно видаляючи тоненьку плівку, яка окрім гіркоти, може спричинювати алергічну реакцію.
| |
6
|
Зробити надріз зсередини на всю довжину пузця, відступвши на 1-1,5 см з іншого боку (нижня частина пузця з дрібною і міцною лускою). Надріз необхідно робити акуратно, щоб не розрізати шкуру оселедця.
| |
7
|
Зачепити у місці надрізу, від голови, шкуру оселедця, утримуючи її за надрізану нижню частину пузця, і зняти її з рибини у напрямку від голови до хвоста, захоплюючи при цьому верхні плавники.
| |
8
|
Відрізати хвіст. Зняти можливі залишки шкури та вийняти пальцем можливі залишки кісточок від верхнього плавника.
| |
9
|
Перевернути тушку на спинку і розділити її пальцем уздовж хребта у напрямку від животика до хвоста, видаляючи кісточки з нижнього плавника.
| |
10
|
Трохи розгорнути рибу у сторони в області животика, слідкуючи, щоб не відірвати черевні кісточки від хребта.
| |
11
|
Нігтем великого пальця піддіти черевні кісточки у напрямку від хвоста до голови, відділяючи їх від тушки.
| |
12
|
Дістати з тушки хребет, видалити можливі залишки черевних та інших кісточок. Можна за допомогою пінцету.
| |
13
|
Сполоснути філе оселедця під холодною водою, висушити вологу серветкою.
| |
14
|
N.B.
●
|
Для чищення оселедця підходить довгий неширокий ніж. Головне, щоб він був гострим.
|
●
|
Після декількох оселедців, процес чищення проходитиме вже на автоматизмі.
|
●
|
Звичайно ж, способів чищення оселедця є декілька, але запропонований у цій статті спосіб буде найпростішим навіть для першого разу.
|
|
|
|
|
Канаппки з оселедцем
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар