неділя, 18 лютого 2018 р.

How to Clean Herring Fish

Як почистити оселедця?
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Оселедець присутній в кухнях від Аляски, через континенти, і аж до Японії. 

А витонченість смакового букету невеличкої канапки з оселедцем, маслом і цибулею спричиняє неймовірне слиновиділення, аж до нестерпного відчуття голоду...

Власне, людство смакує оселедець вже не одну тисячу років: солить його, коптить, смажить, сушить і навіть їсть сирим. 

Наприклад, говорять, що Амстердам збудований на оселедцевих кістках, та й взагалі, він був одним з чинників Золотого Віку Нідерландів...

Поїдання ж копченого оселедця в фільмі голландського режисера Алекса Ван Вармердама "Абель" (Abel – 1986) – надзвичайно мальовниче і веселе...
 

Але, щоб сповна насолодитись оселедцем, потрібно навчитись його чистити.

Звичайно ж, існує декілька способів чищення оселедця, але запропонований у цій статті спосіб буде найпростішим навіть для першого разу.

1

Застелити кухонну дошку поліетиленовим пакетом або чистим аркушем паперу і покласти на неї оселедця.
2

Зробити надріз зі спинки між головою і тулубом (не до кінця!).
3

Обережно потягнувши за голову, відірвати її від решти тулуба, витягнувши з тушки нутрощі. Вийняти, якщо є, ікру або молочко.
4

Розрізати ножем пузце на всю його довжину, трохи збоку, відступивши від низу 1-1,5 см (нижня частина пузця з дрібною і міцною лускою).
5


Вийняти, якщо не вийнялись, ікру або молочко. Вичистити ножем середину від залишків нутрощів, ретельно видаляючи тоненьку плівку, яка окрім гіркоти, може спричинювати алергічну реакцію.
6
Зробити надріз зсередини на всю довжину пузця, відступвши на 1-1,5 см з іншого боку (нижня частина пузця з дрібною і міцною лускою). Надріз необхідно робити акуратно, щоб не розрізати шкуру оселедця.
7
Зачепити у місці надрізу, від голови, шкуру оселедця, утримуючи її за надрізану нижню частину пузця, і зняти її з рибини у напрямку від голови до хвоста, захоплюючи при цьому верхні плавники.
8

Відрізати хвіст. Зняти можливі залишки шкури та вийняти пальцем можливі залишки кісточок від верхнього плавника.
9

Перевернути тушку на спинку і розділити її пальцем уздовж хребта у напрямку від животика до хвоста, видаляючи кісточки з нижнього плавника.
10

Трохи розгорнути рибу у сторони в області животика, слідкуючи, щоб не відірвати черевні кісточки від хребта.
11

Нігтем великого пальця піддіти черевні кісточки у напрямку від хвоста до голови, відділяючи їх від тушки.
12

Дістати з тушки хребет, видалити можливі залишки черевних та інших кісточок. Можна за допомогою пінцету.
13

Сполоснути філе оселедця під холодною водою, висушити вологу серветкою.
14

Оселедець почищений і можна переходити до приготування інших страв, в які йдуть філе оселедця: канапки, оселедцеве маслошуба, форшмак, тощо...

N.B.
Для чищення оселедця підходить довгий неширокий ніж. Головне, щоб він був гострим.
Після декількох оселедців, процес чищення проходитиме вже на автоматизмі.
Звичайно ж, способів чищення оселедця є декілька, але запропонований у цій статті спосіб буде найпростішим навіть для першого разу.









Канаппки з оселедцем

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар