неділя, 31 грудня 2023 р.

Pumpkin Mousse Pie

Пінник з гарбузом
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Можна з упевненістю сказати, що в піннику гарбуз розкривається якнайкраще: в ньому є і ніжність дотику, і приємна солодкість, і гармонія аромату та смаку, і беззупинне зростання апетиту, який штовхає вас на ще одну, і ще одну… порцію цього неймовірного десерту…

І не дивно, адже ця гаряча солодка страва є достойним представником пінникової спільноти, оскільки поєднує в собі всі принади пухких і ніжних пінників, створюючи свій, неповторний, гарбузовий смак, а також відкриває ще одну сторінку страв з зимової ягоди – власне, самого гарбуза…

Чудовим доповненням до страви буде кориця, яка гармонійно вписується в смаковий і нюховий букет гарбуза.

І здається, для страви не потрібно жодної іншої приправи, тому що вона самодостатня у всих відношеннях.


Час підготовки:
20 хвилин
Розділ:
Солодкі страви
Температура і
Час запікання:
200 °C
20 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Порційні форми
загальним об’ємом ~1,5 л
К-сть порцій:
6 порцій

■ Інгредієнти для приготування пінника з гарбузом



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
-
-
Гарбуз (чищений)
500
г
Яйця
4
шт
Цукор
150
г
Кориця мелена (за бажанням)
0,5-1
ст.ложка

■ Порядок приготування пінника з гарбузом



1
Гарбуз почистити, розрізати на невеликі куски, покласти в каструлю і налити на дно води, щоб вода лише покривала дно.
2
Довести під покришкою до кипіння, стишити вогонь до мінімуму і проварити при легенькому кипінні 15 хвилин.
3
Скинути гарбуз на сито, узвар з гарбуза відставити, а сам гарбуз протерти крізь сито.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
4
Білки відділити від жовтків. Жовтки розтерти з 2/3 цукру до побіління.
5
Додати до жовтків протертий гарбуз, за бажанням – корицю, і гарно вимішати.
6
Білки збити до густої піни з залишком цукру і обережно увести в гарбузову суміш, перемішуючи знизу вгору.
7
Суміш викласти в посуд для запікання, поставити в розігріту до 250 °C духовку, стишити вогонь до 200 °С і випікати протягом 20 хвилин до утворення рум’яної скорини. Слідкувати, щоб верх страви не підгорів.
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню. При подачі, можна покласти зверху трохи збитих вершків або сметани.
Посуд щойно з духовки гарячий, тому необхідно ставити його на підставку (наприклад, на блюдце) і бути уважними, щоб не обпектися.



N.B.
Узвар з гарбуза раджу випити – смачно і корисно!..
Пінник можна робити з будь-якою іншою ягодою, але обов’язково протирати ягоду крізь сито, щоб ягода була без кісточок і шкуринок.
Пінник може бути ефектним гарячим десертом, з високою пінистою шапкою, тому подавати його потрібно відразу ж з вогню. При охолодженні пінник осідає, хоча його піниста структура зберігається.
З несолодких пінників чудово смакує пінник з капусти, з печених овочів, тощо...



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар