Пінник з гарбузом
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Можна з упевненістю сказати, що в піннику гарбуз розкривається якнайкраще: в ньому є і ніжність дотику, і приємна солодкість, і гармонія аромату та смаку, і беззупинне зростання апетиту, який штовхає вас на ще одну, і ще одну… порцію цього неймовірного десерту…
|
І не дивно, адже ця гаряча солодка страва є достойним представником пінникової спільноти, оскільки поєднує в собі всі принади пухких і ніжних пінників, створюючи свій, неповторний, гарбузовий смак, а також відкриває ще одну сторінку страв з зимової ягоди – власне, самого гарбуза…
Чудовим доповненням до страви буде кориця, яка гармонійно вписується в смаковий і нюховий букет гарбуза.
І здається, для страви не потрібно жодної іншої приправи, тому що вона самодостатня у всих відношеннях. |
|
|
Час підготовки:
|
20 хвилин
|
Розділ:
|
Солодкі страви
|
Температура і
Час запікання: |
200 °C
20 хвилин |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Порційні форми
загальним об’ємом ~1,5 л |
К-сть порцій:
|
6 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування пінника з гарбузом
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
|
-
|
-
|
Гарбуз (чищений)
|
500
|
г
|
Яйця
|
4
|
шт
|
Цукор
|
150
|
г
|
Кориця мелена (за бажанням)
|
0,5-1
|
ст.ложка
|
■ Порядок приготування пінника з гарбузом
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Гарбуз почистити, розрізати на невеликі куски, покласти в каструлю і налити на дно води, щоб вода лише покривала дно.
|
2
|
Довести під покришкою до кипіння, стишити вогонь до мінімуму і проварити при легенькому кипінні 15 хвилин.
|
3
|
Скинути гарбуз на сито, узвар з гарбуза відставити, а сам гарбуз протерти крізь сито.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
|
4
|
Білки відділити від жовтків. Жовтки розтерти з 2/3 цукру до побіління.
|
5
|
Додати до жовтків протертий гарбуз, за бажанням – корицю, і гарно вимішати.
|
6
|
Білки збити до густої піни з залишком цукру і обережно увести в гарбузову суміш, перемішуючи знизу вгору.
|
7
|
Суміш викласти в посуд для запікання, поставити в розігріту до 250 °C духовку, стишити вогонь до 200 °С і випікати протягом 20 хвилин до утворення рум’яної скорини. Слідкувати, щоб верх страви не підгорів.
|
●
|
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню. При подачі, можна покласти зверху трохи збитих вершків або сметани.
|
●
|
Посуд щойно з духовки гарячий, тому необхідно ставити його на підставку (наприклад, на блюдце) і бути уважними, щоб не обпектися.
|
|
|
N.B.
●
|
Узвар з гарбуза раджу випити – смачно і корисно!..
|
●
|
Пінник можна робити з будь-якою іншою ягодою, але обов’язково протирати ягоду крізь сито, щоб ягода була без кісточок і шкуринок.
|
●
|
Пінник може бути ефектним гарячим десертом, з високою пінистою шапкою, тому подавати його потрібно відразу ж з вогню. При охолодженні пінник осідає, хоча його піниста структура зберігається.
|
●
|
З несолодких пінників чудово смакує пінник з капусти, з печених овочів, тощо...
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар