четвер, 14 грудня 2023 р.

Sprats Stewed in Onion

Салака тушкована в цибулі
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Недаремно ж цибуля є королевою кухні, тому що тушкована в цибулі салака перетворюється у вишукану рибну страву, з якою дуже важко сперечатись будь-якій іншій королівській рибі…

А куштуючи страву, стає важко визначитись, що в ній смачніше – цибуля чи власне – риба?..

І не потрібно визначатись, тому що неймовірно смакує вся страва!

За цією методою можна тушкувати будь-яку рибу, і завжди виходитиме чудовий результат – страва, з якою неможливо зупинитись, хіба що після повного її поглинання…

Якщо ви готували коли-небудь Смажених з цибулею карасів, рецепт яких є в блозі Cookery Travel, то без вагань підтвердите цю істину…


Тушкувати в цибулі можна будь-яку дрібну рибу: карасиків, линків, в’юнів, красноперок, бичків, тощо, навіть – тюльку.

Не менш смачними вийдуть і стейки з благороднішої риби...

Час підготовки риби:
30 хвилин
Розділ:
Страви з риби; Риба
Час обсмажування:
15 хвилин
Країна:
Україна
Час тушкування:
1 година
К-сть порцій:
±16 рибин

■ Інгредієнти для приготування страви


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Салака / Будь-яка інша дрібна риба
500
г
Цибуля
500
г
Сіль
-
до смаку
Олія для смаження
3-4
ст.ложки
Борошно для смаження
2-3
ст.ложки

■ Порядок приготування тушкованої в цибулі салаки



При смаженні риби, важливо занадто не перегрівати сковорідку, щоб риба не підгорала. Смажити рибу потрібно на розігрітій сковороді, на середньому вогні.
1
Рибу почистити від луски, випатрати, відрізати голови, сполоснути холодною водою і дати воді стекти.
2
Рибу до смаку посолити і залишити просолюватись на 30 хвилин.
3
Сковорідку з 1-2 ложками олії поставити розігріватись на сильному вогні.
4
Борошно насипати в широку тарілку, обвалювати в борошні рибу і викладати на розігріту сковорідку, стишивши вогонь до середнього.
5
Обсмажити рибу з обох боків до хрумкої скоринки (по 2-3 хв з кожного боку).
6
Поки смажиться риба, цибулю почистити і нашаткувати.
7
Цибулю, помішуючи, злегка обсмажити до розм’якшення в сковорідці, де смажилась риба. Слідкувати, щоб цибуля не підгорала!
8
Рибу викласти поверх цибулі, накрити покришкою і тушкувати на легенькому вогні протягом 1 години. Кісточки в рибі повинні перемліти.
Страва смакує як самостійно, так і з хлібом, картоплею, кашою, а також є чудовою заправкою до пісного борщу з рибою.



N.B.
В страві, стушкованій таким чином, найліпше смакує річкова риба або морська з сірим м’ясом і характерним смаком, як наприклад, тунець, хек, дорада, тощо...
Кісточки великої риби не перемлівають, але смак від цього не погіршується. Велику рибу необхідно розрізати на порційні куски.
При тушкуванні, куски риби можна злегка присипати меленими пряними травами, щоб трави не домінували, а лише доповнювали смаковий і нюховий букет. Після тушкування, страву варто перемішати і залишити під кришкою на теплій плиті на 10-15 хвилин, щоб страва дійшла.

Тушкована в цибулі мерлуза також смакує неймовірно:

        - при тушкуванні, рибу можна злегка притрусити пряними травами, а в кінці, перемішати і залишити настоюватись під кришкою на теплій плиті протягом 15 хвилин:


Цибуля в страві виходить не менш смачною, ніж сама риба.



Смажена салака вже


може бути стравою


Але довершити кулінарний витвір


може саме цибуля!..



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар