Салака тушкована в цибулі
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Недаремно ж цибуля є королевою кухні, тому що тушкована в цибулі салака перетворюється у вишукану рибну страву, з якою дуже важко сперечатись будь-якій іншій королівській рибі…
|
А куштуючи страву, стає важко визначитись, що в ній смачніше – цибуля чи власне – риба?..
І не потрібно визначатись, тому що неймовірно смакує вся страва!
І не потрібно визначатись, тому що неймовірно смакує вся страва!
За цією методою можна тушкувати будь-яку рибу, і завжди виходитиме чудовий результат – страва, з якою неможливо зупинитись, хіба що після повного її поглинання…
Якщо ви готували коли-небудь Смажених з цибулею карасів, рецепт яких є в блозі Cookery Travel, то без вагань підтвердите цю істину… |
|
|
Тушкувати в цибулі можна будь-яку дрібну рибу: карасиків, линків, в’юнів, красноперок, бичків, тощо, навіть – тюльку.
Не менш смачними вийдуть і стейки з благороднішої риби...
Не менш смачними вийдуть і стейки з благороднішої риби...
Час підготовки риби:
|
30 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з риби; Риба
|
Час обсмажування:
|
15 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Час тушкування:
|
1 година
|
К-сть порцій:
|
±16 рибин
|
■ Інгредієнти для приготування страви
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Салака / Будь-яка інша дрібна риба
|
500
|
г
|
Цибуля
|
500
|
г
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Олія для смаження
|
3-4
|
ст.ложки
|
Борошно для смаження
|
2-3
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування тушкованої в цибулі салаки
|
|
|
|
|
|
●
|
При смаженні риби, важливо занадто не перегрівати сковорідку, щоб риба не підгорала. Смажити рибу потрібно на розігрітій сковороді, на середньому вогні.
|
1
|
Рибу почистити від луски, випатрати, відрізати голови, сполоснути холодною водою і дати воді стекти.
|
2
|
Рибу до смаку посолити і залишити просолюватись на 30 хвилин.
|
3
|
Сковорідку з 1-2 ложками олії поставити розігріватись на сильному вогні.
|
4
|
Борошно насипати в широку тарілку, обвалювати в борошні рибу і викладати на розігріту сковорідку, стишивши вогонь до середнього.
|
5
|
Обсмажити рибу з обох боків до хрумкої скоринки (по 2-3 хв з кожного боку).
|
6
|
Поки смажиться риба, цибулю почистити і нашаткувати.
|
7
|
Цибулю, помішуючи, злегка обсмажити до розм’якшення в сковорідці, де смажилась риба. Слідкувати, щоб цибуля не підгорала!
|
8
|
Рибу викласти поверх цибулі, накрити покришкою і тушкувати на легенькому вогні протягом 1 години. Кісточки в рибі повинні перемліти.
|
●
|
Страва смакує як самостійно, так і з хлібом, картоплею, кашою, а також є чудовою заправкою до пісного борщу з рибою.
|
|
|
N.B.
●
|
В страві, стушкованій таким чином, найліпше смакує річкова риба або морська з сірим м’ясом і характерним смаком, як наприклад, тунець, хек, дорада, тощо...
|
●
|
Кісточки великої риби не перемлівають, але смак від цього не погіршується. Велику рибу необхідно розрізати на порційні куски.
|
●
|
При тушкуванні, куски риби можна злегка присипати меленими пряними травами, щоб трави не домінували, а лише доповнювали смаковий і нюховий букет. Після тушкування, страву варто перемішати і залишити під кришкою на теплій плиті на 10-15 хвилин, щоб страва дійшла.
|
Тушкована в цибулі мерлуза також смакує неймовірно:
- при тушкуванні, рибу можна злегка притрусити пряними травами, а в кінці, перемішати і залишити настоюватись під кришкою на теплій плиті протягом 15 хвилин:
|
|
|
|
Цибуля в страві виходить не менш смачною, ніж сама риба.
|
|
|
|
Смажена салака вже
|
може бути стравою
|
Але довершити кулінарний витвір
|
може саме цибуля!..
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар