Па́пушник білосніжний
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Па́пушник білосніжний відноситься до бісквітних пирогів, але з характерним смаком і структурою, що завдячується поєднанню надзвичайно простих його складових – білок, цукор і крохмаль, які якось магічно витворюють смачну випічку, особливо у супроводі чашки гарячого молока...
|
Па́пушник – це вид української здобної випічки з своїм характерним смаком.
Зазвичай, білосніжний па́пушник випікали у випадках, коли для якоїсь страви потрібні були жовтки, як наприклад, для паски, здобного па́пушника, яєчного лікеру, тощо…
Швидкий і легкий в приготуванні, він дійсно, приносить задоволення від солодкої випічки і може посперечатися з іншою здобою.
Зазвичай, білосніжний па́пушник випікали у випадках, коли для якоїсь страви потрібні були жовтки, як наприклад, для паски, здобного па́пушника, яєчного лікеру, тощо…
Швидкий і легкий в приготуванні, він дійсно, приносить задоволення від солодкої випічки і може посперечатися з іншою здобою.
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Торти і солодка випічка
|
Час замішування:
|
15 хвилин
|
Температура
і Час випікання: |
175 °C
40 хвилин |
Необхідний посуд:
|
Форма Ø 24 см
|
Пекарський папір:
|
Круг Ø 24 см
Смужка 72х7 см |
■ Інгредієнти для приготування Па́пушника білосніжного
Інгредієнти
| Форма з пекарським папером
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Білки
|
10
|
шт
|
Цукор
|
150
|
г
|
Крохмаль картопляний
|
150
|
г
|
Ваніль
|
-
|
до смаку
|
Пудра цукрова для присипки (за бажанням)
|
1
|
ст.ложка
|
■ Порядок приготування папушника
|
|
|
|
|
|
●
|
Перед початком приготування страви, підготувати всі інгердієнти, вирізати необхідного розміру пекарський папір і вистелити ним дно і боки роз’ємної форми.
|
1
|
Білки відокремити від жовтків.
|
●
|
Увімкнути духовку розігріватись до 200 °С.
|
2
|
Білки збити з цукром до стійкої піни та повного розчинення цукру (найпростіше, найшвидше і найкраще це зробити за допомогою віничка – до 10 хвилин).
|
3
|
Порційно, розпилюючи крізь сито і обережно перемішуючи рухом знизу вгору, увести до збитих білків ваніль і крохмаль. Не потрібно сильно перемішувати до ідеально однорідної маси, щоб уникнути осідання білків.
|
4
|
Викласти тісто в форму і запікати при 175 °С на полиці, нижче середньої, протягом 40 хвилин.
|
5
|
Дати папушнику охолонути в формі. Дістати пиріг з форми, зняти пекарський папір і покласти на декілька хвилин на грубу бавовняну серветку або на решітку, щоб підсохла волога на дні пирога.
|
●
|
Страва смакує з молоком, кавою з молоком…
|
●
|
При подачі, злегка притрусити папушник цукровою пудрою.
|
N.B.
●
|
Ще білосніжнишім папушник виходить з білків з качиних або гусячих яєць.
|
●
|
Віничком білки збиваються швидше і краще, ніж міксером – до 10 хвилин. Техніка – це добре, але не завжди вона потрібна.
|
●
|
Білки необхідно збивати в сухому, обезжиреному посуді. Також, уникайте потрапляння жовтка в білок, тому що білок тоді не зіб’ється. Найкраще білок відокремлювати від жовтка в окремому полумиску, а потім добавляти до інших білків у миску, в якій вони збиватимуться. Якщо вам не вдалось акуратно відокремити білок від жовтка, то це яйце необхідно відкласти або до жовтків, або в окремий посуд, і взяти інше яйце.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар