неділю, 6 серпня 2023 р.

Snow-White Sponge Cake

Па́пушник білосніжний
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Па́пушник білосніжний відноситься до бісквітних пирогів, але з характерним смаком і структурою, що завдячується поєднанню надзвичайно простих його складових – білок, цукор і крохмаль, які якось магічно витворюють смачну випічку, особливо у супроводі чашки гарячого молока...

Па́пушник – це вид української здобної випічки з своїм характерним смаком.

Зазвичай, білосніжний па́пушник випікали у випадках, коли для якоїсь страви потрібні були жовтки, як наприклад, для паски, здобного па́пушника, яєчного лікеру, тощо…

Швидкий і легкий в приготуванні, він дійсно, приносить задоволення від солодкої випічки і може посперечатися з іншою здобою.

А у супроводі молока або кави з молоком, він якнайкраще розкриває свої кондитерські принади...


Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Торти і солодка випічка
Час замішування:
15 хвилин
Температура
і Час випікання:
175 °C
40 хвилин
Необхідний посуд:
Форма Ø 24 см
Пекарський папір:
Круг Ø 24 см
Смужка 72х7 см

■ Інгредієнти для приготування Па́пушника білосніжного


Інгредієнти

Форма з пекарським папером

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Білки
10
шт
Цукор
150
г
Крохмаль картопляний
150
г
Ваніль
-
до смаку
Пудра цукрова для присипки (за бажанням)
1
ст.ложка

■ Порядок приготування папушника



Перед початком приготування страви, підготувати всі інгердієнти, вирізати необхідного розміру пекарський папір і вистелити ним дно і боки роз’ємної форми.
1
Білки відокремити від жовтків.
Увімкнути духовку розігріватись до 200 °С.
2
Білки збити з цукром до стійкої піни та повного розчинення цукру (найпростіше, найшвидше і найкраще це зробити за допомогою віничка – до 10 хвилин).
3
Порційно, розпилюючи крізь сито і обережно перемішуючи рухом знизу вгору, увести до збитих білків ваніль і крохмаль. Не потрібно сильно перемішувати до ідеально однорідної маси, щоб уникнути осідання білків.
4
Викласти тісто в форму і запікати при 175 °С на полиці, нижче середньої, протягом 40 хвилин.
5
Дати папушнику охолонути в формі. Дістати пиріг з форми, зняти пекарський папір і покласти на декілька хвилин на грубу бавовняну серветку або на решітку, щоб підсохла волога на дні пирога.
Страва смакує з молоком, кавою з молоком…
При подачі, злегка притрусити папушник цукровою пудрою.


N.B.
Ще білосніжнишім папушник виходить з білків з качиних або гусячих яєць.
Віничком білки збиваються швидше і краще, ніж міксером – до 10 хвилин. Техніка – це добре, але не завжди вона потрібна.
Білки необхідно збивати в сухому, обезжиреному посуді. Також, уникайте потрапляння жовтка в білок, тому що білок тоді не зіб’ється. Найкраще білок відокремлювати від жовтка в окремому полумиску, а потім добавляти до інших білків у миску, в якій вони збиватимуться. Якщо вам не вдалось акуратно відокремити білок від жовтка, то це яйце необхідно відкласти або до жовтків, або в окремий посуд, і взяти інше яйце.







Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар