Малиновий лікер
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Майже неможливо пояснити, чому така маленька ягідка малини приносить нам завжди стільки насолоди!..
|
Спочатку, десь в середині літа, вас манить до себе аромат малинника, і ви куштуєте зірвану ягідку, вдихаючи запах свіжості і насолоди…
Потім, ви посилаєте до рота жменю ягід…
Потім, ви посилаєте до рота жменю ягід…
Потім, щоб посилити враження, вам хочеться приготувати щось особливе: можливо, малиновий коктейль, квас, покласти малину в узвар, випічку, пінник, желе, чай, наварити варення і накрутити компотів…, але перебравши всі варіанти, ви розумієте, що все це марнота, і потрібно зробити ще щось таке!.. щось неймовірне!..
|
|
|
Саме тому, пропоную проробити над малиною ще кілька кулінарно-чаклунських рухів, щоб через скількись місяців, в короткі, похмурі, холодні зимові дні, у вашій склянці, малина заграла рубіновим вогнем насиченого хмільного лікеру, збуривши згадки про жарке літо, з усіма його принадами..., даруючи вам відчуття того, що навіть непривітна холодна пора має свої нотки щастя і задоволення!..
Час підготовки і обробки ягоди:
|
1 година
|
Розділ:
|
Напої; Лікери
|
Час настоювання ягоди:
|
3-4 тижні
|
Країна:
|
Україна
|
Час освітлювання і зістарювання:
|
від 6 місяців - до 1 року і більше
|
К-сть порцій:
|
≈3000 мл
|
■ Інгредієнти для приготування малинового лікеру
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
На 3 л лікеру:
|
-
|
-
|
Горілка ягідна 40°
|
2,0
|
л
|
Малина
|
1,0
|
кг
|
Цукор
|
0,7
|
кг
|
■ Порядок приготування малинового лікеру
Малину залити горілкою | Настояти протягом 3-4 тижнів |
Настойку зцідити і протерти ягоди крізь сито до настойки | Настойку залити в банку, добавити цукор і залишити вистоюватись до розчинення цукру (1-2 місяці)
|
1
|
Малину насипати в 5-л банку, залити горілкою, закрити кришкою і залишити настоюватись в темному місці протягом 3-4 тижнів, раз на тиждень струшуючи банку.
|
2
|
Настойку зцідити крізь сито, малину протерти крізь дрібне сито до настойки.
|
3
|
Добавити до настойки цукор, розмішати, закрити кришкою і залишити вистоюватись в темному місці до повного розчинення цукру (1-2 місяці), час від часу перемішуючи настойку.
|
4
|
Настойку з розчиненим цукром процідити крізь тканину, закрити кришкою і залишити зістарюватись і освітлюватись в темному місці протягом декількох місяців (3-4 місяці) до освітлення лікеру і осідання осаду.
|
5
|
Освітлений лікер зцідити за допомогою шланга по пляшках, уникаючи захоплення з дна гущі, пляшки закрити і залишити настоюватись ще на півроку і довше.
|
●
|
Щонайменше через рік, а краще – два, можна куштувати лікер.
|
N.B.
●
|
Використану ягоду можна знову залити горілкою, дати постояти декілька днів, зцідити, ягоду знову протерти крізь сито, горілку процідити крізь тканину або дрібне сито, добавити трохи цукру (1 ч.ложка на 1 літр) і пити натуральним чином ароматизовану горілку з легким, приємним малиновим присмаком і запахом.
|
●
|
В цьому рецепті було взято 2 л 40° аличівки річної витримки + з 1 кг малини вийшло 600 мл соку + 455 мл цукру (0,7 кг) ≈ 3000 мл лікеру.
|
●
|
Розрахунок міцності лікеру: 2000 мл горілки х 40° : 3000 мл лікеру ≈ 27°
|
●
|
Якщо ви хочете отримувати лікер більшої міцності, то варто брати міцну ягідну горілку 60° (або ж харчовий спирт вищої якості, хоча з спиртом лікер виходить жорсткішим) і розводити водою до потрібної міцності. Як розрахувати міцність лікеру дивіться в статті Ягідний лікер.
|
●
|
Лікер варто витримати щонайменше протягом одного року, а краще – більше. Під час настоювання уходять легкі спирти і ефірні олії, присутні в алкоголі, ягоді і цукрі, і залишається тіло ягоди і горілки. Після довгого зістарювання зникає відчуття алкоголю. Ви п’єте густий, обволікаючий напій. З’являється дивний букет свіжої ягоди, яку дають ефірні олії, і присмак карамелі, який витворюють цукри.
|
●
|
Терпіння – це та рідкісна якість, яка дозволяє витворити з алкогольного напою нектар, тому терпіння потрібно леліяти, тому що час сам довершить ваш витвір.
|
|
|
Малиновий лікер 2016 року має дивовижний букет свіжої ягоди і легкий присмак карамелі. Терпіння було винагороджене:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар