Опеньки смажені з картоплею
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Жовтень місяць в Україні – це золота осінь з її неймовірними пейзажами, а також, це – смажена картопля з опеньками. І якщо з якихось причин, ви не покуштували цю страву, то можна сказати, що золота осінь пройшла повз вас. Але цю прогалину досить легко заповнити, назбиравши, або ж купивши, опеньків...
|
Золота осінь – це чудова пора не лише для очей, а й для страв з грибів!
|
|
|
|
|
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Гриби; Страви з грибів
|
Час приготування:
|
30 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування смажених з картоплею опеньків
Смалець найкраще розкриває цю страву | З олій, найкраще взяти соняшникову нерафіновану |
Опеньки можуть бути і з великими шапками, | а можуть бути і з такими невеличкими |
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
|
-
|
-
|
Опеньки
|
1
|
кг
|
Картопля
|
1
|
кг
|
Цибуля середнього розміру
|
2
|
шт
|
Смалець / Олія
|
-
|
за потреби
|
Прянощі мелені: пряні трави, набір перців, чорний перець…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень петрушки, кропу, коріандру, тощо…
|
1
|
пучок
|
■ Порядок приготування страви
■ Смаження опеньків
|
|
1
|
Опеньки, занурюючи, промити в декількох водах, а потім, при можливості, під проточною водою. Помиті гриби викласти в друшляк, щоб стекла вода.
|
2
|
Великі гриби нарізати невеликими кусками, середні гриби можна порозрізати уздовж, маленькі гриби можна смажити цілими.
|
3
|
Підготовлені гриби покласти у розігріту глибоку сковорідку або велику, широку каструлю, або у широкий казан і тушкувати помішуючи на сильному вогні доки не випарується майже вся вода.
|
4
|
Коли юшка з грибів майже повністю випарується, добавити до грибів смалець або олію і помішуючи, смажити на сильному вогні поки опеньки не почнуть «полускувати, пострілювати, пописукувати». Це говорить про те, що гриби готові.
|
5
|
Відставити гриби вбік.
|
■ Смаження картоплі
|
|
|
|
|
|
1
|
Картоплю почистити і розрізати на четвертинки або грубі куски.
|
2
|
Цибулю нашаткувати соломкою.
|
3
|
Розігріти в сковорідці або в широкому казанку жир і смажити картоплю до напівготовності до золотавої скорини на сильному вогні під покришкою, регулярно помішуючи і витираючи з покришки конденсат вологи.
|
4
|
Добавити до картоплі цибулю і помішуючи, смажити під покришкою до готовності.
|
5
|
Додати до картоплі смажені опеньки, просмажити все разом помішуючи протягом 2-3 хвилин і зняти з вогню.
|
6
|
Страву до смакку посолити, приправити прянощами, накрити покришкою і дати постояти протягом декількох хвилин, щоб страва дійшла.
|
●
|
Подавати страву з посіченими часником і зеленню.
|
●
|
Страва смакує гарячою у супроводі свіжих овочів, приправ, солінь!
|
N.B.
●
|
Детальніше про опеньки читайте в статті Опеньки
|
●
|
Найсмачніше, ця страва виходить якщо її готувати на смальці або на салі. Якщо ви готуєте на олії, то варто взяти соняшникову нерафіновану олію.
|
●
|
Намагайтесь не класти занадто жиру, щоб страва вийшла легшою. Тому, регулярно помішуйте і гриби і картоплю, і намаайтесь не перепалити обидві смаженини.
|
●
|
Робіть страву трішки солонішою, щоб найкраще розкрити смак опеньків.
|
|
|
|
|
Але обов'язково супроводжуйте страву свіжими овочами, приправами, соліннями. Наприклад, страва неймовірно смакує з приправою Чортополох.
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар