понеділок, 17 жовтня 2022 р.

Fried Potatoes with Honey Fungus

Опеньки смажені з картоплею
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Жовтень місяць в Україні – це золота осінь з її неймовірними пейзажами, а також, це – смажена картопля з опеньками. І якщо з якихось причин, ви не покуштували цю страву, то можна сказати, що золота осінь пройшла повз вас. Але цю прогалину досить легко заповнити, назбиравши, або ж купивши, опеньків...


Золота осінь – це чудова пора не лише для очей, а й для страв з грибів!


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Гриби; Страви з грибів
Час приготування:
30 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування смажених з картоплею опеньків



Смалець найкраще розкриває цю страву


З олій, найкраще взяти соняшникову нерафіновану


Опеньки можуть бути і з великими шапками,


а можуть бути і з такими невеличкими


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
-
-
Опеньки
1
кг
Картопля
1
кг
Цибуля середнього розміру
2
шт
Смалець / Олія
-
за потреби
Прянощі мелені: пряні трави, набір перців, чорний перець…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Часник
1
головка
Зелень петрушки, кропу, коріандру, тощо…
1
пучок

■ Порядок приготування страви

■ Смаження опеньків



1
Опеньки, занурюючи, промити в декількох водах, а потім, при можливості, під проточною водою. Помиті гриби викласти в друшляк, щоб стекла вода.
2
Великі гриби нарізати невеликими кусками, середні гриби можна порозрізати уздовж, маленькі гриби можна смажити цілими.
3
Підготовлені гриби покласти у розігріту глибоку сковорідку або велику, широку каструлю, або у широкий казан і тушкувати помішуючи на сильному вогні доки не випарується майже вся вода.
4
Коли юшка з грибів майже повністю випарується, добавити до грибів смалець або олію і помішуючи, смажити на сильному вогні поки опеньки не почнуть «полускувати, пострілювати, пописукувати». Це говорить про те, що гриби готові.
5
Відставити гриби вбік.

■ Смаження картоплі


1
Картоплю почистити і розрізати на четвертинки або грубі куски.
2
Цибулю нашаткувати соломкою.
3
Розігріти в сковорідці або в широкому казанку жир і смажити картоплю до напівготовності до золотавої скорини на сильному вогні під покришкою, регулярно помішуючи і витираючи з покришки конденсат вологи.
4
Добавити до картоплі цибулю і помішуючи, смажити під покришкою до готовності.
5
Додати до картоплі смажені опеньки, просмажити все разом помішуючи протягом 2-3 хвилин і зняти з вогню.
6
Страву до смакку посолити, приправити прянощами, накрити покришкою і дати постояти протягом декількох хвилин, щоб страва дійшла.
Подавати страву з посіченими часником і зеленню.
Страва смакує гарячою у супроводі свіжих овочів, приправ, солінь!


N.B.
Детальніше про опеньки читайте в статті Опеньки
Найсмачніше, ця страва виходить якщо її готувати на смальці або на салі. Якщо ви готуєте на олії, то варто взяти соняшникову нерафіновану олію.
Намагайтесь не класти занадто жиру, щоб страва вийшла легшою. Тому, регулярно помішуйте і гриби і картоплю, і намаайтесь не перепалити обидві смаженини.
Робіть страву трішки солонішою, щоб найкраще розкрити смак опеньків.



Але обов'язково супроводжуйте страву свіжими овочами, приправами, соліннями. Наприклад, страва неймовірно смакує з приправою Чортополох.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар