вівторок, 11 жовтня 2022 р.

Pasta with Creamy Meat Sauce

Паста з м'ясною підливою
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Здавалося б, проста страва швидкого приготування, але її соковитість і приємний м’ясний смак наганяють сумнів, а чи не замало її покладено в тарілку...

Існують чимало варіацій цієї страви, але кожна з цих варіацій завжди апетитна і завжди її здається мало, і завжди доводиться стримувати спокусу покласти до тарілки ще одну порцію!..

Тому, відварюючи для тих чи інших страв м’ясо, завжди зарезервуйте шматочок саме для пасти з м’ясною підливою.


Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з борошна; Паста
Час приготування підливи:
10-15 хвилин
Країна:
Україна
Час приготування пасти:
10-15 хвилин
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування страви

Для м'ясної підливи:

Для пасти:



Опція для пасти з жовтком курячого яйця:


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для м’ясної підливи:
-
-
М’ясо відварене
150
г
Сало свіже
20
г
Цибуля середнього розміру
1
шт
30
г
100
мл
Прянощі
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Для пасти:
-
-
Ріжки / Спіральки / Пера / Равлики... 
(будь-яка фігурна коротка паста)
150
г
Сіль
-
до смаку
Зелень петрушки, кропу, коріандру, базиліку, тощо…
1
пучок
Часник
2-3
зубки
Жовток (опційно, за бажанням)
2
шт

■ Порядок приготування пасти з м’ясною підливою

■ Приготування м’ясної підливи



1
Відварене м’ясо дрібно посікти, сало нарізати дрібними кубиками і змішати з м’ясом.
2
Цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажити на сильному вогні на маслі до розм’якшення.
3
Добавити до цибулі м’ясо і злегка обсмажити все разом.
4
Добавити до смаженини росіл, прянощі, до смаку посолити і протушкувати на помірному вогні до густини густої сметани. Підлива повинна бути соковитою.

■ Приготування пасти



Поки варитиметься паста, подрібнити зелень разом з часником.
1
Пасту відварити за інструкцією виробника до напівтвердого стану.
2
Викласти пасту до гарячої м’ясної підливи і перемішати.
При подачі, посипати страву подрібненими зеленню і часником. Страва смакує гарячою!


■ Приготування пасти (Опція – за бажанням)


Цю пасту можна подавати з жовтком, який придає страві приємну обволікаючу м’якість і ще більше покращує смак. В цьому випадку, страву подають на порційній сковорідці або в металевому полумиску.
1
Для цього, страву покласти на порційну сковорідку або в металевий полумисок і поставити на легенький вогонь.
2
Жовток відділити від білка в кавову чашку і обережно, щоб не зруйнувати, викласти на пасту.
3
Накрити посудину покришкою і залишити на 1-2 хвилини на середньому вогні.
Страва смакує гарячою! При подачі, посипати страву подрібненими зеленню і часником.


N.B.
Смак будь-якої пасти залежить від того, як вона відварена. На упаковці, за звичай, вказано час відварювання трохи твердої пасти. Це пов’язано з тим, що часто страва подається з гарячою підливою, в якій вона доходить, поки подається на стіл. Але якщо вам така паста не подобається, то можна вимкнути вогонь і залишити пасту доходити у воді ще на 1-2 хвилини (залежить від виробу, практика підкаже). Головне, не переварювати виріб, оскільки він тоді втрачає смак.
Для такої страви підходить будь-яка паста, але найкраще до неї пасують короткі фігурні порожнисті вироби, тому що підлива заходить всередину, посилюючи соковитість пасти.
Відварене м’ясо є досить пісним, тому важливо добавити до нього шматочки свіжого сала, а також багато цибулі (цибулі у стравах багато не буває), яку не треба пересмажувати, а лише розм’якшити на сильному вогні. І довершує смак росіл, а як приготувати гарний росіл дивіться у відповідній статті. Масло надає страві приємну вершковість і м’якість, а пряжене масло з прянощами ще й аромат і смак.



Обов'язково до страви візьміть салат, соління, наприклад, чортополох, або просто свіжі овочі

Жовток привносить страві надзвичайну обволікаючу оксамитовість і особливий смак



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар