Паста з м'ясною підливою
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Здавалося б, проста страва швидкого приготування, але її соковитість і приємний м’ясний смак наганяють сумнів, а чи не замало її покладено в тарілку...
|
Існують чимало варіацій цієї страви, але кожна з цих варіацій завжди апетитна і завжди її здається мало, і завжди доводиться стримувати спокусу покласти до тарілки ще одну порцію!..
Тому, відварюючи для тих чи інших страв м’ясо, завжди зарезервуйте шматочок саме для пасти з м’ясною підливою.
|
|
|
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з борошна; Паста
|
Час приготування підливи:
|
10-15 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Час приготування пасти:
|
10-15 хвилин
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування страви
Для м'ясної підливи: | Для пасти: |
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для м’ясної підливи:
|
-
|
-
|
М’ясо відварене
|
150
|
г
|
Сало свіже
|
20
|
г
|
Цибуля середнього розміру
|
1
|
шт
|
Масло пряжене / свіже
|
30
|
г
|
100
|
мл
| |
Прянощі
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для пасти:
|
-
|
-
|
Ріжки / Спіральки / Пера / Равлики... (будь-яка фігурна коротка паста)
|
150
|
г
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Зелень петрушки, кропу, коріандру, базиліку, тощо…
|
1
|
пучок
|
Часник
|
2-3
|
зубки
|
Жовток (опційно, за бажанням)
|
2
|
шт
|
■ Порядок приготування пасти з м’ясною підливою
■ Приготування м’ясної підливи
|
|
|
|
1
|
Відварене м’ясо дрібно посікти, сало нарізати дрібними кубиками і змішати з м’ясом.
|
2
|
Цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажити на сильному вогні на маслі до розм’якшення.
|
3
|
Добавити до цибулі м’ясо і злегка обсмажити все разом.
|
4
|
Добавити до смаженини росіл, прянощі, до смаку посолити і протушкувати на помірному вогні до густини густої сметани. Підлива повинна бути соковитою.
|
■ Приготування пасти
|
|
●
|
Поки варитиметься паста, подрібнити зелень разом з часником.
|
1
|
Пасту відварити за інструкцією виробника до напівтвердого стану.
|
2
|
Викласти пасту до гарячої м’ясної підливи і перемішати.
|
●
|
При подачі, посипати страву подрібненими зеленню і часником. Страва смакує гарячою!
|
■ Приготування пасти (Опція – за бажанням)
|
|
●
|
Цю пасту можна подавати з жовтком, який придає страві приємну обволікаючу м’якість і ще більше покращує смак.
В цьому випадку, страву подають на порційній сковорідці або в металевому полумиску.
|
1
|
Для цього, страву покласти на порційну сковорідку або в металевий полумисок і поставити на легенький вогонь.
|
2
|
Жовток відділити від білка в кавову чашку і обережно, щоб не зруйнувати, викласти на пасту.
|
3
|
Накрити посудину покришкою і залишити на 1-2 хвилини на середньому вогні.
|
●
|
Страва смакує гарячою! При подачі, посипати страву подрібненими зеленню і часником.
|
N.B.
●
|
Смак будь-якої пасти залежить від того, як вона відварена. На упаковці, за звичай, вказано час відварювання трохи твердої пасти. Це пов’язано з тим, що часто страва подається з гарячою підливою, в якій вона доходить, поки подається на стіл. Але якщо вам така паста не подобається, то можна вимкнути вогонь і залишити пасту доходити у воді ще на 1-2 хвилини (залежить від виробу, практика підкаже). Головне, не переварювати виріб, оскільки він тоді втрачає смак.
|
●
|
Для такої страви підходить будь-яка паста, але найкраще до неї пасують короткі фігурні порожнисті вироби, тому що підлива заходить всередину, посилюючи соковитість пасти.
|
●
|
Відварене м’ясо є досить пісним, тому важливо добавити до нього шматочки свіжого сала, а також багато цибулі (цибулі у стравах багато не буває), яку не треба пересмажувати, а лише розм’якшити на сильному вогні. І довершує смак росіл, а як приготувати гарний росіл дивіться у відповідній статті. Масло надає страві приємну вершковість і м’якість, а пряжене масло з прянощами ще й аромат і смак.
|
Обов'язково до страви візьміть салат, соління, наприклад, чортополох, або просто свіжі овочі
| Жовток привносить страві надзвичайну обволікаючу оксамитовість і особливий смак
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар