суботу, 25 червня 2022 р.

Crusted Veal Chop

Теляча відбивна в хрумкій скоринці
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Розкуштувавши телячу відбивну в хрумкій скоринці, ви забудете про різні м’ясні делікатеси, ковбаси, салямі, тощо, тому що ви розумітимете, що саме ця страва і є найкращим м’ясним делікатесом!..

Тому що в цій страві є все: і м’ясна насиченість, і соковитість трав’яних луків, і присмак свіжого бризу...

Та чи бажати ще більшого та кращого?...

Секрет страви дуже простий – це, перш за все, свіжина, потім, це – гарний шмат молодого м’яса, яке готується лише дві хвилини, не розгублюючи всі свої смакові принади, тому що оберігає їх хрустка скорина з панірувальних сухарів...


Час підготовки:
10-15 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса; Яловичина
Час обсмажування:
2 хвилини
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
~150-200 г/порція

■ Інгредієнти для приготування телячої відбивної



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Вирізка теляча (150-200 г на одну порцію)
150
г
Набір перців і прянощів
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Борошно
0,5
склянки
Сухарі панірувальні
0,5
склянки
Яйце
1
шт
Смалець для фритюру
0,5
склянки

■ Порядок приготування телячої відбивної


1
З телячої вирізки зрізати плівку.
2
На одну порцію відбивної, рівномірно відрізати від вирізки кусок товщиною щонайменше у великий палець (150-200 г).
3
Покласти відрізаний кусок в харчовий поліетиленовий пакет і злегка відбити (лише декілька ударів) з обох боків киянкою (дерев’яним молотком). М’ясо не перебивати, не переминати, а лише ледь розім’яти легенькими ударами.
4
Підготовлений кусок до смаку присолити, приперчити, притрусити прянощами...
5
Яйце збити з сіллю виделкою у невеликій глибокій тарілці (на величину відбивної).
6
Борошно і панірувальні сухарі насипати в окремі невеликі тарілки.
2
Відбите м'ясо обваляти в борошні, слідкуючи, щоб кінчики також були вкриті борошном. Обтрусити надлишки борошна.
3
Швидким рухом, обваляти м'ясо в збитому яйці.
4
Потім, обваляти в панірувальних сухарях, трохи притискуючи, щоб сухарі гарно пристали, і покласти на невелику тарілку.
7
Смалець розтопити в казанку на сильному вогні до легкого задимленння. Стишити вогонь до середнього.
8
Обсмажити запаніровану відбивну по одній хвилині з кожного боку.
Страва смакує гарячою з гострою приправою (наприклад, з аджикою). І не забудьте про зелень, цибулю, часник, інші овочі!


N.B.
Як і для будь-якого м’яса, найважливіше – це свіжина! Якщо ви візьмете м’ясо, яке день, а може і більше, пролежало у холодильній вітрині магазину, то й результат буде такий же. По-друге, кусок повинен бути чималеньким – 150-200 г. По-третє, м’ясо не треба перебивати, перетворюючи його на закатований потрох, його потрібно лише трохи розм’якшити, тому, відбивати потрібно дерев’яною киянкою без застосування сили і лише по три-чотири легеньких удари з кожного боку.
Це – страва швидкого приготування: лише за 10 хвилин ви встигаєте приготувати один з найсмачніших м’ясних шедеврів, які лише можна приготувати з телятини.
І не забувайте, що м’ясо завжди смакує з перцем та іншими пряними травами. І звичайно ж, зі склянкою сухого вина або чаркою гарної ягідної горілки…




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар