Теляча відбивна в хрумкій скоринці
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Розкуштувавши телячу відбивну в хрумкій скоринці, ви забудете про різні м’ясні делікатеси, ковбаси, салямі, тощо, тому що ви розумітимете, що саме ця страва і є найкращим м’ясним делікатесом!..
|
Тому що в цій страві є все: і м’ясна насиченість, і соковитість трав’яних луків, і присмак свіжого бризу...
Та чи бажати ще більшого та кращого?...
Та чи бажати ще більшого та кращого?...
Секрет страви дуже простий – це, перш за все, свіжина, потім, це – гарний шмат молодого м’яса, яке готується лише дві хвилини, не розгублюючи всі свої смакові принади, тому що оберігає їх хрустка скорина з панірувальних сухарів...
|
|
|
Час підготовки:
|
10-15 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з м’яса; Яловичина
|
Час обсмажування:
|
2 хвилини
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
~150-200 г/порція
|
■ Інгредієнти для приготування телячої відбивної
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Вирізка теляча (150-200 г на одну порцію)
|
150
|
г
|
Набір перців і прянощів
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Борошно
|
0,5
|
склянки
|
Сухарі панірувальні
|
0,5
|
склянки
|
Яйце
|
1
|
шт
|
Смалець для фритюру
|
0,5
|
склянки
|
■ Порядок приготування телячої відбивної
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
З телячої вирізки зрізати плівку.
|
2
|
На одну порцію відбивної, рівномірно відрізати від вирізки кусок товщиною щонайменше у великий палець (150-200 г).
|
3
|
Покласти відрізаний кусок в харчовий поліетиленовий пакет і злегка відбити (лише декілька ударів) з обох боків киянкою (дерев’яним молотком). М’ясо не перебивати, не переминати, а лише ледь розім’яти легенькими ударами.
|
4
|
Підготовлений кусок до смаку присолити, приперчити, притрусити прянощами...
|
5
|
Яйце збити з сіллю виделкою у невеликій глибокій тарілці (на величину відбивної).
|
6
|
Борошно і панірувальні сухарі насипати в окремі невеликі тарілки.
|
2
|
Відбите м'ясо обваляти в борошні, слідкуючи, щоб кінчики також були вкриті борошном. Обтрусити надлишки борошна.
|
3
|
Швидким рухом, обваляти м'ясо в збитому яйці.
|
4
|
Потім, обваляти в панірувальних сухарях, трохи притискуючи, щоб сухарі гарно пристали, і покласти на невелику тарілку.
|
7
|
Смалець розтопити в казанку на сильному вогні до легкого задимленння. Стишити вогонь до середнього.
|
8
|
Обсмажити запаніровану відбивну по одній хвилині з кожного боку.
|
●
|
Страва смакує гарячою з гострою приправою (наприклад, з аджикою). І не забудьте про зелень, цибулю, часник, інші овочі!
|
N.B.
●
|
Як і для будь-якого м’яса, найважливіше – це свіжина! Якщо ви візьмете м’ясо, яке день, а може і більше, пролежало у холодильній вітрині магазину, то й результат буде такий же. По-друге, кусок повинен бути чималеньким – 150-200 г. По-третє, м’ясо не треба перебивати, перетворюючи його на закатований потрох, його потрібно лише трохи розм’якшити, тому, відбивати потрібно дерев’яною киянкою без застосування сили і лише по три-чотири легеньких удари з кожного боку.
|
●
|
Це – страва швидкого приготування: лише за 10 хвилин ви встигаєте приготувати один з найсмачніших м’ясних шедеврів, які лише можна приготувати з телятини.
|
●
|
І не забувайте, що м’ясо завжди смакує з перцем та іншими пряними травами. І звичайно ж, зі склянкою сухого вина або чаркою гарної ягідної горілки…
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар