суботу, 18 червня 2022 р.

Veal and Chicken Kyiv

Котлета по-київськи з телятиною і сиром
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Котлета по-київськи з телятиною і сиром – це та ж сама котлета, як і з курячою грудинкою, але під рум’яною скоринкою з панірувальних сухарів ховається вже суттєва, й при тому, така ж соковита та м’яка страва, в якій здобрена сиром, зеленню і прянощами телятина грає всіма апетитними тонами м’ясного кулінарного шедевру!..

Відрізавши шматочок котлети, ви відчуваєте, як вас обгортає ніжний аромат розпареної телятини, до якого долучається вершковий запах гарячого сиру та пряна духмяність спецій, зливаючись у довершений витвір.

Як приготувати котлету по-київськи з курячої грудинки і маслом дивіться в рецепті Котлета по-київськи.


Час підготовки:
30 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса; Яловичина
Час обсмажування:
1 хвилина
Країна:
Україна
Час запікання:
15 хвилин
К-сть порцій:
2 котлети

■ Інгредієнти для приготування котлети по-київськи з телятиною і сиром


Козиний сир привнесе до страви особливий смак

Прянощі також можна скомпонувати щодо власних вподобань

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для котлети:
-
-
Філе теляче без плівок (~150-170 г одна порція)
2
шт
Сіль
-
до смаку
Перець чорний мелений / Набір перців мелених / Перець гострий / Пряні трави…
-
до смаку
Для начинки:
-
-
Часник
2-3
зубки
Петрушка / Кріп / Коріандр / Базилік / Естрагон…
1
букет
Прянощі мелені
-
до смаку
Сир кисломолочний / Сир типу Філадельфія
50
г
Для паніровки:
-
-
Борошно пшеничне
0,5
склянки
Сухарі панірувальні
0,5
склянки
Сіль
-
до смаку
Яйця
1
шт
Для фритюру:
-
-
Олія / Смалець
1
склянка

■ Порядок приготування котлети по-київськи з телятиною і сиром

■ Приготування начинки


Із зелені, можна взяти будь-які пряні трави, на ваш смак, а можна скомпонувати букет. З сирів - кисломолочний або бринзу, а також добавити будь-якого іншого тертого сиру, наприклад, козиного. Щоразу, ви отримуватимете нові смакові і нюхові ноти та враження.
1
Часник вичавити на часничниці або подрібнити ножем і розтовкти товкачем разом з сіллю до повного розчавлення і однорідної маси.
2
Зелень подрібнити, додати до часнику і розтерти до однорідності.
3
Сир розтерти з зеленню і часником до однорідності.
4
З сирної суміші сформувати на невеликій тарілці прямокутний брусок і поставити в в морозилку до загущення (15-30 хв, але не заморожувати).

■ Формування котлет



Важливо, не перебвати і не переминати телятину, тому, відбивати її найкраще киянкою (дерев'яним молотком), зовсім легенько, без сили.
1
Один шматок філе покласти на харчову плівку і вільно накрити зверху іншою плівкою.
2
Кухонною киянкою відбити філе до товщини близько 0,5 см і більш-менш рівної форми. Слідкуйте, щоб м’ясо не перебити і не розірвати.
3
Зняти з відбитого філе пошкоджену плівку і покласти відбитий кусок на нову кухонну плівку, притрусити м’ясо прянощами і сіллю. Охолоджений сирний брусок розрізати навпіл і покласти одну половинку ближче до середини філе.
4
Сир трохи обгорнути м’ясом з боків. Потім, обгорнути сир м’ясом по довжині, утворивши рівномірну ковбаску. Сформовану котлету покласти швом донизу.
5
Обгорнути ковбаску плівкою, закрутити кінці плівки, надавши котлеті жорсткої форми.
6
Сформувати таким же чином іншу котлету.
7
Охолодити сформовані котлети в морозилці до затужавіння, але не переморожувати (1-1,5 години). Це забезпечить жорсткість виробу, що полегшить подальше панірування котлет.

■ Панірування, обсмажування і запікання котлет


Після обсмажування, всередині, котлета по-київськи залишається сирою, тому що вона досить товста і у фритюрі не пропікається. Тому, її потрібно допікати у духовці. Запікати потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.
1
Коли зовнішня частина котлет стане досить тугою на дотик (але не замороженою), злегка збити виделкою яйце з дрібкою солі.
2
Котлету дістати з плівки і обваляти в борошні, слідкуючи, щоб кінчики також були вкриті борошном. Обтрусити надлишки борошна.
3
Швидким рухом, обваляти котлету в збитому яйці.
4
Потім, обваляти в панірувальних сухарях, трохи притискуючи, щоб сухарі гарно пристали, і покласти на невелику тарілку.
5
Зробити те ж саме з іншою котлетою.
6
Котлети знову покласти в морозильник на 30-60 хвилин, щоб вони трохи підмерзли. Це забезпечить збереження форми, герметичність, а також утримання паніровки на котлеті під час обсмажування у фритюрі.
Якщо ви подаватимете котлети відразу ж після формування, то увімкнути духовку розігріватись до 250 °С перед обсмажуванням котлет.

За потреби, запекти котлети можна і пізніше, поклавши сформовані вироби в морозильник.
7
Розігріти жир на сильному вогні у невеликому казанку, який дозволяв би вільно занурити у фритюр котлету. Це убезпечить вас від перевитрати жиру (олії або смальцю).
8
Обсмажити котлету на сильному вогні з обох боків, спочатку, швом донизу, до золотавого кольору (~ по 30 секунд з кожного боку), але не перепалювати!
9
Духовку розігріти до 250 °C. Котлети покласти на жаровню і запекти при 190-200 °C 12-15 хвилин.
10
Дати котлетам відпочити 3-5 хвилин в теплому місці.
Страва смакує гарячою! При подачі, полити котлети розтопленим маслом.


N.B.
Для начинки можна взяти лише звичайний сир або бринзу, а також, добавити й інші види сирів. Кожен вид сиру вноситиме свій характерний присмак та аромат.
Для фритюру, варто взяти смалець, тому що він найкраще підходить для подібного обсмажування: смалець витримує високі температури, а тому, не горить, і дає хрумку скоринку.
Чим ніжнішою буде телятина (обов'язково - свіжина), тим вишуканішою буде готова страва: м’ясо виходитиме м’яким, соковитим, з приємним ароматом.
Зелень для начинки ви можете брати на свій смак і розсуд: кріп, коріандр, петрушка, острогін, материнка, чебрець, базилік, тощо... Кожна з цих пряних трав привноситиме до страви свою характерну нотку. Можна взяти також букет різної зелені.
Теж саме стосується і мелених прянощів. М’ясо смакує, коли має певну гостроту. Можна злегка притрусити філе копченою паприкою або меленими сушеними грибами.
Для гарніру, можна взяти м’ячку та свіжі зелень й овочі. Хоча, до цієї страви підійде будь-який гарнір, приправлений, на приклад, розтопленим маслом. Чудово до котлети смакує свіжий хліб або корж на кисляку.





І не забудьте про салат або овочеву нарізку



Картопля фрі також гарно вписується у загальний букет страви


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар