Курка тушкована в гарбузовій підливі
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Тушкована з гарбузом курка, як і будь-яке інше м’ясо, виходить надзвичайно м’якою і соковитою, тому що гарбуз передає страві всі свої найкращі смакові якості, гармонійно поєднуючи приємно солодкуватий, ніжний, жовтогарячий м’якуш з м’ясною смаковитістю...
|
|
|
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з птиці
|
Час обсмажування:
|
15 хвилин
|
Необхідний посуд:
|
Каструля / Казанок ~6 л
|
Час тушкування:
|
2 години
|
К-сть порцій:
|
6-8 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування тушкованої в гарбузовій підливі курки
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Куряча тушка (або будь-які частини)
|
2,5
|
кг
|
Гарбуз
|
2
|
кг
|
Цибуля середніх розмірів
|
3-4
|
шт
|
Морква середнього розміру
|
1
|
шт
|
Корінь петрушки
|
2-3
|
шт
|
Корінь селери
|
100
|
г
|
Імбир
|
50-100
|
г
|
Часник
|
1
|
головка
|
Гриби сушені (за бажанням)
|
50
|
г
|
Прянощі мелені: набір пряних трав
|
1
|
ч.ложка
|
Набір перців
|
-
|
до смаку
|
Насіння кропу, кмину, лавровий лист
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Курячий жир / Смалець / Олія для обсмажування
|
-
|
за потреби
|
■ Порядок приготування страви
|
|
|
|
●
|
Для страви, найкраще взяти цілу курячу тушку і розробити її, але можна її зготувати і з окремих частин. Обсмажувати курку і овочі бажано на курячому жирі, який зрізається з тушки, або ж в іншому жирі, на ваш вибір.
|
1
|
Курячу тушку розробити гострим ножем на окремі частини.
|
2
|
Коренеплоди почистити і нарізати дрібними кубиками.
|
3
|
Імбир почистити і натерти на дрібній терці.
|
4
|
Перці розчавити лезом ножа або в ступці.
|
5
|
Курку обсмажити на сильному вогні в каструлі або в казанку, де готуватиметься страва, в жирі до рум’яної кірки і відкласти окремо.
|
6
|
Нарізані коренеплоди, окрім часнику, припустити на сильному вогні в жирі, в якому обсмажувалась курка до розм’якшення. В кінці обсмажування додати часник і припустити з півхвилини.
|
7
|
Викласти на припущені овочі імбир, прянощі, перці, гриби. Зверху, покласти обсмажену курку.
|
8
|
Гарбуз почистити, нарізати чималенькими кубиками і викласти зверху м’яса, до смаку присолити.
|
9
|
Додати 1/2 склянки води (щоб гарбуз пустив сік), накрити кришкою і довести до кипіння на середньому вогні.
|
10
|
Стишити вогонь, щоб страва лише умлівала, і тушкувати на слабкому вогні протягом 2 годин до готовності.
|
11
|
Подавати курку разом з підливою.
|
N.B.
●
|
Гарбуза повинно бути багато, не менше ваги курки.
|
●
|
Імбир та сушені лісові гриби надають страві приємної гостроти та гармонійного смаку і аромату.
|
●
|
Для гарніру підходять будь-які каші, картопля, локшина, тощо... але спробуйте відварити гречаний проділ. Будете вражені вишуканим поєднанням.
|
●
|
І не забувайте про свіжі овочі або соління, які необхідні для збалансованого харчування!..
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар