неділя, 9 січня 2022 р.

Chicken Stew with Pumpkin

Курка тушкована в гарбузовій підливі
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Тушкована з гарбузом курка, як і будь-яке інше м’ясо, виходить надзвичайно м’якою і соковитою, тому що гарбуз передає страві всі свої найкращі смакові якості, гармонійно поєднуючи приємно солодкуватий, ніжний, жовтогарячий м’якуш з м’ясною смаковитістю...


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з птиці
Час обсмажування:
15 хвилин
Необхідний посуд:
Каструля / Казанок ~6 л
Час тушкування:
2 години
К-сть порцій:
6-8 порцій

■ Інгредієнти для приготування тушкованої в гарбузовій підливі курки


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Куряча тушка (або будь-які частини)
2,5
кг
Гарбуз
2
кг
Цибуля середніх розмірів
3-4
шт
Морква середнього розміру
1
шт
Корінь петрушки
2-3
шт
Корінь селери
100
г
Імбир
50-100
г
Часник
1
головка
Гриби сушені (за бажанням)
50
г
Прянощі мелені: набір пряних трав
1
ч.ложка
Набір перців
-
до смаку
Насіння кропу, кмину, лавровий лист
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Курячий жир / Смалець / Олія для обсмажування
-
за потреби

■ Порядок приготування страви



Для страви, найкраще взяти цілу курячу тушку і розробити її, але можна її зготувати і з окремих частин. Обсмажувати курку і овочі бажано на курячому жирі, який зрізається з тушки, або ж в іншому жирі, на ваш вибір.
1
Курячу тушку розробити гострим ножем на окремі частини.
2
Коренеплоди почистити і нарізати дрібними кубиками.
3
Імбир почистити і натерти на дрібній терці.
4
Перці розчавити лезом ножа або в ступці.
5
Курку обсмажити на сильному вогні в каструлі або в казанку, де готуватиметься страва, в жирі до рум’яної кірки і відкласти окремо.
6
Нарізані коренеплоди, окрім часнику, припустити на сильному вогні в жирі, в якому обсмажувалась курка до розм’якшення. В кінці обсмажування додати часник і припустити з півхвилини.
7
Викласти на припущені овочі імбир, прянощі, перці, гриби. Зверху, покласти обсмажену курку.
8
Гарбуз почистити, нарізати чималенькими кубиками і викласти зверху м’яса, до смаку присолити.
9
Додати 1/2 склянки води (щоб гарбуз пустив сік), накрити кришкою і довести до кипіння на середньому вогні.
10
Стишити вогонь, щоб страва лише умлівала, і тушкувати на слабкому вогні протягом 2 годин до готовності.
11
Подавати курку разом з підливою.


N.B.
Гарбуза повинно бути багато, не менше ваги курки.
Імбир та сушені лісові гриби надають страві приємної гостроти та гармонійного смаку і аромату.
Для гарніру підходять будь-які каші, картопля, локшина, тощо... але спробуйте відварити гречаний проділ. Будете вражені вишуканим поєднанням.
І не забувайте про свіжі овочі або соління, які необхідні для збалансованого харчування!..





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар