неділя, 22 липня 2018 р.

Zucchini Pancakes with Ginger and Nutmeg

Оладки кабачкові з імбиром і мускатним горіхом
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Кабачкові оладки є однією з складових літньої кухні. Здавалося б такий собі примітивний овоч, але створює неймовірний смаковий букет, якщо кабачок потерти на тертці і додати ще трішки чогось іншого!.. 

А ще  це чудова знахідка для будь-якої дієти...

Власне ж кабачки, як і патисони, кавуни, дині і гарбузи, відносятья до родини гарбузових і повинні займати особливе місце в літньому раціоні. Кабачок є одним з надзвичайно корисних овочів, який сприяє збалансованому обміну речовин в організмі, тому він корисний і для серця, і для нирок, і для шлунку. Які ще похвальні слова можна додати до вищесказаних?..


Кабачок є також досить цікавим овочем у плані смакових відчуттів. У нього свої симпатії до різних приправ. Наприклад, він не любить занадто різких смаків, таких, як лавровий лист, гвоздика, але разом з тим, чудово поєднується з мускатним горіхом, імбиром, чорним перцем...

В цьому рецепті, пропоную зготувати чисто кабачкові оладки з прянощами: поєднання мускатного горіху, імбиру, чорного перцю, куркуми і кабачка, особливо, якщо це кабачок городній, а не тепличний, дають чудовий смаковий букет.

Довершити ж страву має сметанно-часникова приправа з зеленню...


А ще, це – страва, якою неможливо наїстись! Вам весь час здаватиметься, що ще пару оладків буде як раз... І так – аж до повного спустошення тарілки з кабачковими оладками!..

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Кабачки; Оладки; Страви з овочів
Час приготування:
30 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
3-4 порції

■ Складники для приготування кабачкових оладків


Для кабачкових оладків


Для сметанно-часникової приправи

Складники
Кількість
Од вим
Для оладків:
-
-
Борошно
3-4
ст.ложки
Яйця
1-2
шт
Кабачок середнього розміру (0,7-1 кг)
1
шт
Імбир мелений
1
кав.ложка
Перець чорний мелений
1
кав.ложка
Куркума мелена
1
кав.ложка
Мускатний горіх мелений
0,5
кав.ложки
Олія
2-3
ст.ложки
Сіль
-
до смаку
Для приправи:
-
-
Часник
1
головка
Сметана
1
склянка
Зелень петрушки, кропу, кінзи, базиліку...
1
пучок
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування страви

■ Приготування оладків



1
Кабачок помити і натерти в миску на середній тертці.
2
Додати до кабачка прянощі, яйця, борошно, сіль, олію і все гарно вимішати до однорідної маси. Заміс повинен вийти і не дуже рідким, і не густим.
3
Розігріти сковороду на середньому вогні, змастити шматочком сала, викласти на неї по десертній ложці кабачкового замісу.
4
Підсмажити з одного боку (3 хвилини), перевернути на інший бік і смажити до готовності (3 хвилини).
5
Оладки викладати на тарелю.




1
Часник почистити і вичавити через часничницю або розплескати широким ножем і посікти, а найкраще – розтовкти в ковганці.
2
Зелень помити, посікти і додати до часнику.
3
Додати до часнику і зелені сметану, сіль і гарно все розмішати.
Оладки смакують гарячими з сметанно-часниковою приправою.


N.B.
Мускатний горіх потрібно класти із застереженням, щоб не перебрати лишку. Його не повинно бути забагато, але серед прянощів, домінувати повинен саме мускатний горіх.
Борошна потрібно вгадувати, тобто класти, стільки, щоб оладки не розпадались, але залишались «живими», м’якими. Домінування борошна нівелює сам смак кабачкових, як і картопляних, як і капустяних, як і сирних, як і будь-яких інших подібних оладків. А для оладків з тіста існує інший рецепт.
Смажити оладки потрібно без жиру, тому необхідно брати сковорідку або чавунну, або з покриттям. Смаження оладків у жиру робить їх важкими для шлунку, а також олія забиває смак.
Сметанно-часникова приправа напрошується до кабачкових оладків мимоволі, тому що часник з сметаною не лише привносять характерну смаковитість, а йзаслуговують на повагу, як з точки зору смаку, так і з точки зору корисності!..

Оладки можна смажити і в олії; вони виходять засмаженими, з хрумкою скоринкою, смаковитими, але не такими легкими, як запечені на змащеній шматочком сала сковороді:


Зготувавши кабачкові оладки з гарним настроєм та додавши трохи креативності, ви можете витворити цілковито святкову страву!..



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар