Оладки кабачкові з імбиром і мускатним горіхом
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Кабачкові оладки є однією з складових літньої кухні. Здавалося б такий собі примітивний овоч, але створює неймовірний смаковий букет, якщо кабачок потерти на терці і добавити ще трішки інших інгредієнтів!.. А ще – це ж чудова знахідка для будь-якої дієти...
|
Власне ж кабачки, як і патисони, кавуни, дині і гарбузи, відносятья до родини гарбузових і повинні займати особливе місце в літньому раціоні. Кабачок є одним з надзвичайно корисних овочів, який сприяє збалансованому обміну речовин в організмі, тому він корисний і для серця, і для нирок, і для шлунку. Які ще похвальні слова можна добавити до вищесказаних?..
Кабачок є також досить цікавим овочем у плані смакових відчуттів. У нього свої симпатії до різних приправ. Наприклад, він не любить занадто різких смаків, таких, як лавровий лист, гвоздика, але разом з тим, чудово компонується з мускатним горіхом, імбиром, чорним перцем...
В цьому рецепті, пропоную зготувати чисто кабачкові оладки з спеціями: поєднання мускатного горіху, імбиру, чорного перцю, куркуми і кабачка, особливо, якщо це кабачок городній, а не тепличний, дають чудовий смаковий букет. А довершити всю страву має сметанно-часниковий соус з зеленню... А ще, це – страва, якою неможливо наїстись! Вам весь час здаватиметься, що ще пару оладків буде як раз... І так – аж до повного спустошення тарілки з кабачковими оладками!.. |
Час підготовки:
|
5 хв
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час приготування:
|
30 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
3-4 порції
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для оладків:
|
-
|
-
|
Борошно
|
3-4
|
ст.ложки
|
Яйця
|
1-2
|
шт
|
Кабачок середнього розміру (0,7-1 кг)
|
1
|
шт
|
Імбир мелений
|
1
|
кав.ложка
|
Перець чорний мелений
|
1
|
кав.ложка
|
Куркума мелена
|
1
|
кав.ложка
|
Мускатний горіх мелений
|
0,5
|
кав.ложки
|
Олія оливкова екстра класу
|
2-3
|
ст.ложки
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Для соусу:
|
-
|
-
|
Часник
|
1
|
голівка
|
Сметана
|
1
|
скл
|
Зелень петрушки, кропу, кінзи, базиліку...
|
1
|
пучок
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
|
|
|
|
■
|
Приготування оладків:
|
1
|
Кабачок помити і натерти в миску на середній тертушці.
|
2
|
Добавити до кабачка спеції, яйця, борошно, сіль, олію і все гарно вимішати до однорідної маси. Заміс повинен вийти і не дуже рідким, і не густим.
|
3
|
Розігріти сковорідку, викласти на неї по столовій ложці кабачки.
|
4
|
Підсмажити з одного боку, перевернути і досмажувати до готовності.
|
5
|
Оладки акуратно викладати на широку тарілку.
|
■
|
Приготування сметанно-часникового соусу:
|
1
|
Часник почистити і пропустити через часничницю або розплескати широким ножем і мілко посікти.
|
2
|
Зелень помити, мілко посікти і добавити до часнику.
|
3
|
Добавити до часнику і зелені сметану, сіль і гарно все розмішати.
|
4
|
Страва готова і чудово смакує з сметанно-часниковим соусом.
|
|
|
N.B.
●
|
Мускатний горіх потрібно класти із застереженням, щоб не перебрати лишку. Його не повинно бути забагато, але серед прянощів, домінувати повинен саме мускатний горіх.
|
●
|
Борошна потрібно вгадувати, тобто класти, стільки, щоб оладки не розпадались, але залишались «живими», м’якими. Домінування борошна нівелює сам смак кабачкових, як і картопляних, як і капустяних, як і сирних, як і будь-яких інших подібних оладків. А для оладків з тіста існує інший рецепт.
|
●
|
Смажити оладки потрібно без жиру, тому необхідно брати сковорідку або чавунну, або з покриттям. Смаження оладків у жиру робить їх важкими для шлунку, а також олія забиває смак.
|
●
|
Сметанно-часниковий соус напрошується до кабачкових оладків сам по собі, тому не нехтуйте часником, тому що цей овоч заслуговує на повагу, а ніяк не на зневагу!
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар