четвер, 21 січня 2021 р.

Pig Ears

Вуха свинячі
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Одна приказка говорить, що у свині все смачно й гармонійно.

А смаженина з свинячих вух – це вишукано, тонко і приємно, це – делікатес, який наповнює нас не лише ситістю, а ще й задоволенням і втіхою...
Свинячі вуха готують у багатьох країнах – від Сходу до Заходу, і від Заходу до Сходу, тому що це дуже смачно, поживно і корисно.

А в Україні, де свиня займає в харчовому ланцюжку особливе місце, це ще й одна з родзинок української кухні.

Тому, побачивши на базарі гарні свинячі вушка, не проминіть нагоду перетворити їх на чудову страву, яка смакуватиме як гарячою  у вигляді м’ясної приправи до будь-якого гарніру, так і холодною  як безвідмовна закуска до пива, вина, чи чогось міцнішого.

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Свинина
Час відварювання:
2 години
Країна:
Україна
Час підсмажування:
10 хвилин
К-сть порцій:
6-8 порцій

■ Інгредієнти для приготування смаженини з свинячих вух


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для росолу:
-
-
Вуха свинячі (~500 г кожне)
2
шт
Коренеплоди для росолу: морква, селера, петрушка, 
цибуля в рівній кількості по
1-2
шт
Часник
1
головка
Прянощі: лавровий лист, набір 
перців горошком, гвоздика, пряні трави…
-
до смаку
Для смаженини:
-
-
Цибуля
1-2
шт
Часник
1
головка
Вино біле або пиво світле
250
мл
Росіл м’ясний від відварювання вух
250
мл
Мелені прянощі
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
Перець червоний гіркий
-
до смаку
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування смаженини з свинячих вух


Гарний виробник завжди пропонує до продажу вже готові до приготування вуха, але все ж таки, бажано ще раз підчистити ножем або шіточкою вуха всередині і вушний отвір та промити теплою водою.
1
Пробланшувати свинячі вуха протягом декількох хвилин в киплячій воді і сполоснути під теплою водою.
2
Вуха покласти в каструлю, добавити до вух чебрець, лавровий лист, почищені морквину, селеру, петрушку, цибулю, часник, гвоздику, набір перців горошком, інші пряні трави за бажанням, залити окропом, щоб вуха покривались рідиною і довести до кипіння.
3
Стишити вогонь і тушкувати близько двох годин до розм’якшення вушних хрящів.
4
Відварені вуха дістати з бульйону, покласти на сито, висушити залишок вологи і охолодити при кімнатній температурі а потім, в холодильнику до повного застигання.
5
Охолоджені вуха нарізати смужками шириною близько 1,5-2 см.
6
Цибулю почистити і нашаткувати.
7
Смужки з свинячих вух та цибулю підсмажити на пряженому маслі на сильному вогні протягом 5-10 хвилин до розм’якшення цибулі.
8
Добавити до смаженини склянку білого вина або пива, склянку росолу, в якому готувались вуха, протушкувати на сильному вогні, регулярно перемішуючи, до випаровування вологи і зняти смаженину з вогню.
9
Часник почистити, розплескати лезом ножа, подрібнити разом з пучком зелені петрушки, кропу, кінзи і добавити до свинячих смужок.
10
Страву скорегувати на сіль, приперчити меленими чорним та червоним перцем, вимішати і дати постояти декілька хвилин.
Страва смакує як холодною, у вигляді закуски, так і гарячою, у вигляді підливи до будь-якого гарніру.


N.B.
Смаженина з свинячих вух є стравою досить жирною і поживною. Тому, обов’язково супроводжуйте її свіжими овочами, соліннями, тощо… До страви чудово підійдуть Аджика або Чортополох - томатно-перцево-часникова приправа, адже подібні страви смакують, коли вони мають певну гостроту.
Не зважаючи на присутність хрящів, смаженина з свинячих вух виходить дуже ніжною і соковитою, з якою важко зупинитись, але завжди знайте міру, тому що вона є не зовсім легкою стравою на шлунок. Хоча, ця страва також є корисною для наших кісток і суглобів.
Залишок росолу підійде для приготування перших і других страв та підлив.



Як гаряча страва, смаженина чудово


підійде до будь-якого гарніру


Холодною ж, смакуватиме закускою


до пива, вина або й міцнішого напою


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар