Вуха свинячі
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Одна приказка говорить, що у свині все смачно й гармонійно.
А смаженина з свинячих вух – це вишукано, тонко і приємно, це – делікатес, який наповнює нас не лише ситістю, а ще й задоволенням і втіхою... |
Свинячі вуха готують у багатьох країнах – від Сходу до Заходу, і від Заходу до Сходу, тому що це дуже смачно, поживно і корисно.
А в Україні, де свиня займає в харчовому ланцюжку особливе місце, це ще й одна з родзинок української кухні.
А в Україні, де свиня займає в харчовому ланцюжку особливе місце, це ще й одна з родзинок української кухні.
Тому, побачивши на базарі гарні свинячі вушка, не проминіть нагоду перетворити їх на чудову страву, яка смакуватиме як гарячою – у вигляді м’ясної приправи до будь-якого гарніру, так і холодною – як безвідмовна закуска до пива, вина, чи чогось міцнішого.
|
|
|
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Свинина
|
Час відварювання:
|
2 години
|
Країна:
|
Україна
|
Час підсмажування:
|
10 хвилин
|
К-сть порцій:
|
6-8 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування смаженини з свинячих вух
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для росолу:
|
-
|
-
|
Вуха свинячі (~500 г кожне)
|
2
|
шт
|
Коренеплоди для росолу: морква, селера, петрушка, цибуля в рівній кількості по
|
1-2
|
шт
|
Часник
|
1
|
головка
|
Прянощі: лавровий лист, набір перців горошком, гвоздика, пряні трави…
|
-
|
до смаку
|
Для смаженини:
|
-
|
-
|
Цибуля
|
1-2
|
шт
|
Часник
|
1
|
головка
|
Вино біле або пиво світле
|
250
|
мл
|
Росіл м’ясний від відварювання вух
|
250
|
мл
|
Мелені прянощі
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Перець червоний гіркий
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування смаженини з свинячих вух
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Гарний виробник завжди пропонує до продажу вже готові до приготування вуха, але все ж таки, бажано ще раз підчистити ножем або шіточкою вуха всередині і вушний отвір та промити теплою водою.
|
1
|
Пробланшувати свинячі вуха протягом декількох хвилин в киплячій воді і сполоснути під теплою водою.
|
2
|
Вуха покласти в каструлю, добавити до вух чебрець, лавровий лист, почищені морквину, селеру, петрушку, цибулю, часник, гвоздику, набір перців горошком, інші пряні трави за бажанням, залити окропом, щоб вуха покривались рідиною і довести до кипіння.
|
3
|
Стишити вогонь і тушкувати близько двох годин до розм’якшення вушних хрящів.
|
4
|
Відварені вуха дістати з бульйону, покласти на сито, висушити залишок вологи і охолодити при кімнатній температурі а потім, в холодильнику до повного застигання.
|
5
|
Охолоджені вуха нарізати смужками шириною близько 1,5-2 см.
|
6
|
Цибулю почистити і нашаткувати.
|
7
|
Смужки з свинячих вух та цибулю підсмажити на пряженому маслі на сильному вогні протягом 5-10 хвилин до розм’якшення цибулі.
|
8
|
Добавити до смаженини склянку білого вина або пива, склянку росолу, в якому готувались вуха, протушкувати на сильному вогні, регулярно перемішуючи, до випаровування вологи і зняти смаженину з вогню.
|
9
|
Часник почистити, розплескати лезом ножа, подрібнити разом з пучком зелені петрушки, кропу, кінзи і добавити до свинячих смужок.
|
10
|
Страву скорегувати на сіль, приперчити меленими чорним та червоним перцем, вимішати і дати постояти декілька хвилин.
|
●
|
Страва смакує як холодною, у вигляді закуски, так і гарячою, у вигляді підливи до будь-якого гарніру.
|
N.B.
●
|
Смаженина з свинячих вух є стравою досить жирною і поживною. Тому, обов’язково супроводжуйте її свіжими овочами, соліннями, тощо… До страви чудово підійдуть Аджика або Чортополох - томатно-перцево-часникова приправа, адже подібні страви смакують, коли вони мають певну гостроту.
|
●
|
Не зважаючи на присутність хрящів, смаженина з свинячих вух виходить дуже ніжною і соковитою, з якою важко зупинитись, але завжди знайте міру, тому що вона є не зовсім легкою стравою на шлунок. Хоча, ця страва також є корисною для наших кісток і суглобів.
|
●
|
Залишок росолу підійде для приготування перших і других страв та підлив.
|
|
|
|
|
Як гаряча страва, смаженина чудово
|
підійде до будь-якого гарніру
|
Холодною ж, смакуватиме закускою
|
до пива, вина або й міцнішого напою
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар