середа, 27 січня 2021 р.

Beef Stew with Prunes

Тушкована з чорносливом яловичина
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Поєднання яловичини, чорносливу, прянощів та спецій утворюють особливий аромат і смак, зовсім не схожий на більш звичні для нас смаки м’ясних страв, тому що вперше покуштувавши цю страву, ви  усвідомите, що смакова насолода невичерпна і безмежна, тому що згадка про її вишуканий післясмак не полишатиме вас ще не один день, якщо не рік...
В Україні, яловичину з чорносливом чудово готують на Закарпатті і Буковині…

Подібну страву можна покуштувати в Молдові, Румунії, Болгарії, Угорщині, Греції і далі по Європі…, з певними варіаціями, в залежності від місцини її приготування.

А також, від Ірану до Марокко, де вона набуває особливих, східних смакових відтінків, які завдячують місцевим спеціям, прянощам і приправам...

І хоча, визначальні компоненти страви – це яловичина і чорнослив, але її смаковий букет складають також овочі, а доповнюють і завершують прянощі.


Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Страви з м'яса
Час тушкування:
2 години
Країна:
Україна
Загальний час приготування:
2,5 години
К-сть порцій:
6 порцій

■ Інгредієнти для приготування яловичини з чорносливом



Яловичина є досить пісним м'ясом, тому, як на мене, добавивиши до страви підчеревину і свинину, ви отримаєте ще смачнішу, просто ідеальну страву:


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яловичина (лопатка або огузок)
1
кг
Чорнослив
500
г
Морква середня
3
шт
Корінь петрушки
1
шт
Корінь селери
100
г
Цибуля середня
2
шт
Часник
1
головка
Паприка мелена
2
ст.ложки
Імбир мелений
1
ч.ложка
Перець чорний мелений
1
ч.ложка
Перець чилі мелений
1
кав.ложка
Лавровий лист
2-3
шт
Набір перців горошком
1
ч.ложка
Гвоздика
2
шт
Пряні трави мелені: материнка, чебрець, 
естрагон, кріп, петрушка, коріандр, тощо…
2-3
ч.ложки
Сіль
-
за смаком
Масло пряжене для смаження
2
ст.ложки

■ Порядок приготування яловичини з чорносливом


1
Яловичину нарізати грубими кусками (~3-5 см) і просушити серветкою.
2
Моркву, корені петрушки і селери почистити і нарізати грубими кружальцями.
3
Цибулю почистити і нарізати грубими кубиками.
4
Часник почистити, розплющити ножем і подрібнити.
5
Набір перців горошком і гвоздику розчавити лезом ножа або в ступці для спецій.
6
Підготовлене м’ясо обсмажити з усіх боків на сильному вогні в пряженому маслі в каструлі або в казанку, в якому тушкуватиметься страва.
7
М’ясо дістати з каструлі, і припустити в ній нарізані овочі на сильному вогні.
8
Додати посічений часник і помішуючи, обсмажити його з півхвилини.
9
М’ясо і чорнослив покласти до овочів, добавити спеції та прянощі і залити все окропом, щоб вода ледь покривала страву.
10
Довести до кипіння, до смаку посолити і тушкувати на легенькому вогні 2-2,5 години.
Страва смакує з будь-яким гарніром!


N.B.
Для страви можна взяти і телятину, але з яловичиною вона виходить набагато суттєвішою і смачнішою.
Страва готується досить пряною і гострою. Саме тоді вона розкриває всі відтінки свого смаку. Але найсмачнішою виходить, знову ж таки – її юшка, яка слугує чудовою підливою до гарніру.
Обсмажувати м’ясо і овочі варто саме на пряженому маслі. Масло надає страві м’якості і ніжності, привносячи приємну вершкову нотку.
Смакові відтінки і варіації страви залежать від наявних прянощів, а також в якому вигляді вони закладаються. В цьому рецепті пропонуються сушені і мелені прянощі, але якщо, наприклад, замість сушеної паприки взяти свіжу, або ж замість сушеного імбиру взяти свіжий імбир, то страва набере нових, яскравіших відтінків, а сушені прянощі пом’якшують її смак.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар