Помідори зелені квашені з овочами
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Зелені квашені з овочами помідори є ще однією чудовою стравою, якою варто запастись на зиму. Вони урізноманітнять соління, доповнивши ваш зимовий букет з таких солінь, як Солоні огірки, Квашені помідори, Баклажани фаршировані овочами квашені, Чортополох, Аджика, Квашена капуста, а також будуть чудовою вітамінною та овочевою добавкою до зимових страв. Це одна з тих страв, які нам підказує сама природа для здорового харчування...
|
Рецепт помідорів схожий з рецептом Баклажанів фаршированих овочами квашених, але помідори готуються менш пряними. З прянощів тут присутні лише насіння кропу та кмину, які чудово поєднуються зі смаком помідорів. Гострого перцю також можна взяти у меншій пропорції, але часнику варто залишити у такій же пропорції.
Сам рецепт не складний, тому я не даю його покроково, а пропоную лише загальні фото.
Час підготовки:
|
30 хвилин
|
Розділ:
|
Соління
|
Час приготування:
|
1 година
|
Країна:
|
Україна
|
Час виброджування:
|
2-3 тижні
|
К-сть порцій:
|
Контейнер 5 літрів
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Помідори зелені
|
2
|
кг
|
Перець солодкий
|
1
|
кг
|
Морква
|
0,5
|
кг
|
Часник
|
300
|
г
|
Перець гіркий
|
200
|
г
|
Зелень петрушки
|
2-3
|
пучки
|
Зелень кропу
|
2-3
|
пучки
|
Насіння кропу
|
1-2
|
ст.ложки
|
Насіння кмину
|
1-2
|
ст.ложки
|
Оцет яблучний
|
100
|
мл
|
Олія
|
100
|
мл
|
Сіль
|
150
|
г
|
|
|
■
|
Приготування квашених помідорів:
|
1
|
Часник, гіркий перець, солодкий перець і моркву помити, почистити та нашаткувати соломкою у велику миску (10 л).
|
2
|
Зелені помідори помити, розрізати на четвертинки і добавити до нашаткованих овочів.
|
3
|
Зелень петрушки і кропу помити, дрібно покришити і добавити до овочів.
|
4
|
Добавити до овочів насіння кмину і кропу, олію, оцет, сіль. Все гарно але акуратно вимішати, не приминаючи овочі.
|
5
|
Викласти овочі в контейнер, покласти зверху гніт, накрити рушником і залишити заквашуватись на два-три дні в прохолодному місці..
|
6
|
Через два-три дні, помідори можна ставити в холодильник або в погріб для подальшого сквашування та зберігання.
|
7
|
Помідори будуть готовими до споживання через 2-3 тижні.
|
N.B.
●
|
Щоб організувати швидкий процес приготування страви, овочі на нарізку почніть чистити з часнику. Спочатку розділіть всі голівки на зубці, потім почистіть їх. За часником варто почистити гіркий перець, потім – моркву, потім – солодкий перець.
|
●
|
Нарізку також почніть з часнику, відразу ж у велику миску. Вибирайте часник, в якому лише 4-6 великих зубці, що вам спростить його чищення і нарізку. Потім, наріжте гострим ножем гіркий перець, потім, нашаткуйте моркву, потім, наріжте солодкий перець, зелень та помідори. Овочі можна нарізати традиційно – великим ножем, а краще взяти маленьку шатківницю, які зараз продаються спеціально для подібних шаткувань.
|
●
|
По солі, слідкуйте, щоб не дуже пересолити соління, але воно повинне бути солонцюватим, тому що недосолена страва швидко перекисне і буде занадто кислотною.
|
●
|
В залежності від температури приміщення, де вистоюватимуться помідори перед тим, як поставити їх в холодильник або в погріб, помідори можуть сквашуватись від одного до трьох днів (тобто, чи дуже спекотно, чи досить прохолодно). Тому, слідкуйте, щоб помідори і овочі не перекисли ще до розміщення їх в холодильнику.
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар