пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

Pickled Green Tomatoes with Vegetables

Помідори зелені квашені з овочами
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Зелені квашені з овочами помідори є ще однією чудовою стравою, якою варто запастись на зиму. Вони урізноманітнять соління, доповнивши ваш зимовий букет з таких солінь, як Солоні огірки, Квашені помідори, Баклажани фаршировані овочами квашені, Чортополох, Аджика, Квашена капуста, а також будуть чудовою вітамінною та овочевою добавкою до зимових страв. Це одна з тих страв, які нам підказує сама природа для здорового харчування...

Рецепт помідорів схожий з рецептом Баклажанів фаршированих овочами квашених, але помідори готуються менш пряними. З прянощів тут присутні лише насіння кропу та кмину, які чудово поєднуються зі смаком помідорів. Гострого перцю також можна взяти у меншій пропорції, але часнику варто залишити у такій же пропорції. Сам рецепт не складний, тому я не даю його покроково, а пропоную лише загальні фото.

Час підготовки:
30 хвилин
Розділ:
Соління
Час приготування:
1 година
Країна:
Україна
Час виброджування:
2-3 тижні
К-сть порцій:
Контейнер 5 літрів


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Помідори зелені
2
кг
Перець солодкий
1
кг
Морква
0,5
кг
Часник
300
г
Перець гіркий
200
г
Зелень петрушки
2-3
пучки
Зелень кропу
2-3
пучки
Насіння кропу
1-2
ст.ложки
Насіння кмину
1-2
ст.ложки
Оцет яблучний
100
мл
Олія
100
мл
Сіль
150
г


Приготування квашених помідорів:
1
Часник, гіркий перець, солодкий перець і моркву помити, почистити та нашаткувати соломкою у велику миску (10 л).
2
Зелені помідори помити, розрізати на четвертинки і добавити до нашаткованих овочів.
3
Зелень петрушки і кропу помити, дрібно покришити і добавити до овочів.
4
Добавити до овочів насіння кмину і кропу, олію, оцет, сіль. Все гарно але акуратно вимішати, не приминаючи овочі.
5
Викласти овочі в контейнер, покласти зверху гніт, накрити рушником і залишити заквашуватись на два-три дні в прохолодному місці..
6
Через два-три дні, помідори можна ставити в холодильник або в погріб для подальшого сквашування та зберігання.
7
Помідори будуть готовими до споживання через 2-3 тижні.

N.B.
Щоб організувати швидкий процес приготування страви, овочі на нарізку почніть чистити з часнику. Спочатку розділіть всі голівки на зубці, потім почистіть їх. За часником варто почистити гіркий перець, потім – моркву, потім – солодкий перець.
Нарізку також почніть з часнику, відразу ж у велику миску. Вибирайте часник, в якому лише 4-6 великих зубці, що вам спростить його чищення і нарізку. Потім, наріжте гострим ножем гіркий перець, потім, нашаткуйте моркву, потім, наріжте солодкий перець, зелень та помідори. Овочі можна нарізати традиційно – великим ножем, а краще взяти маленьку шатківницю, які зараз продаються спеціально для подібних шаткувань.
По солі, слідкуйте, щоб не дуже пересолити соління, але воно повинне бути солонцюватим, тому що недосолена страва швидко перекисне і буде занадто кислотною.
В залежності від температури приміщення, де вистоюватимуться помідори перед тим, як поставити їх в холодильник або в погріб, помідори можуть сквашуватись від одного до трьох днів (тобто, чи дуже спекотно, чи досить прохолодно). Тому, слідкуйте, щоб помідори і овочі не перекисли ще до розміщення їх в холодильнику.

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар