вівторок, 14 серпня 2018 р.

Eggplant and Vegetables Ragout

Рагу з баклажанів і овочів
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Рецепт рагу з баклажанів і овочів я привіз колись з Середньої Азії, а зараз, ця страва стала звичною в Україні. Вона є однією з найулюбленіших моїх страв. І вже настав сезон приготування такого рагу, яким можна смакувати аж до пізньої осені, доки на базарі, будуть баклажани, перець і помідори...
Якщо готувати цю страву не перетушковуючи овочі, то вона не приїдається, тому що залишається свіжою і легкою на смак. Вона чудово смакує холодною, просто з хлібом, або ж в якості гарячої приправи до каш, картоплі, тощо, або може бути власне овочевим гарніром до яєчні, м’яса, риби...

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
20 хв
Країна:
Середня Азія
-
-
К-сть порцій:
4 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Морква середнього розміру
1
шт
Цибуля
2
шт
Баклажани середнього розміру
2
шт
Перець солодкий
2
шт
Помідори
3
шт
Часник
1
голівка
Зелень (петрушка, кінза, кріп, базилік...)
1
букет
Перець чорний мелений
-
за смаком
Лавровий лист мелений
-
за смаком
Спеції і прянощі мелені: перець червоний гострий, хмелі сунелі...
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Олія для смаження
-
за потребою

Приготування рагу з баклажанів та овочів:
Страва готується дуже швидко – спочатку, овочі миються і чистяться, а потім, ріжуться невеличкими кубиками по ходу їх закладки (швидко та інтенсивно). Головне, їх не перетушковувати, щоб зберігалась свіжість смаку. Овочі необхідно регулярно помішувати – вони не смажаться, а припускаються.
1
Сковорідку поставити розігріватись на вогонь вище середнього.
2
Моркву нарізати кубиками і висипати на розігріту сковорідку з олією. Регулярно помішувати.
3
Цибулю нарізати кубиками, добавити до моркви, регулярно помішувати.
4
Поки цибуля і морква припускаються, баклажани нарізати кубиками, добавити до цибулі, перемішати. Регулярно помішувати.
5
Перець нарізати кубиками, добавити до овочів. Регулярно помішувати.
6
Помідори нарізати кубиками, добавити до овочів, все перемішати.
7
Часник розчавити пласкою стороною ножа, дрібно посікти.
8
Зелень покласти зверху подрібненого часнику і покришити.
9
Коли помідори притушкуються, зняти сковорідку з вогню, дати постояти 1-2 хвилини, щоб зійшов жар.
10
Рагу посолити, поперчити, притрусити прянощами і спеціями, викласти зверху посічену з часником зелень і все перемішати.
11
Дати постояти декілька хвилин.
12
Страва смакує як гарячою, так і холодною.


N.B.
Страву найкраще готувати на широкій, товстостінній сковорідці і на інтенсивному вогні, регулярно помішуючи. Тоді овочі не розквашуються і не перетушковуються.
Приправи, сіль, зелень і часник закладаються в страву в кінці приготування, після того, як рагу зніметься з вогню. Все вимішується і не тушкується. В цьому разі, зберігається смаковий букет страви, а сама страва виходить легкою на смак.
Дуже важливо не пересолювати страву! Солити потрібно вже в кінці, разом з приправленням часником, меленими перцем, лавровим листом та іншими спеціями, тоді овочі залишаться цілими і матимуть кожен свій смак, утворюючи чудовий букет.
Цибулі, моркви, перцю, помідорів необхідно брати у рівній кількості, а баклажанів більше, щоб страва мала характерний баклажановий присмак.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар