Рагу з баклажанів і овочів
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Рецепт рагу з баклажанів і овочів я привіз колись з Середньої Азії, а зараз, ця страва стала звичною в Україні. Вона є однією з найулюбленіших моїх страв. І вже настав сезон приготування такого рагу, яким можна смакувати аж до пізньої осені, доки на базарі, будуть баклажани, перець і помідори...
|
Якщо готувати цю страву не перетушковуючи овочі, то вона не приїдається, тому що залишається свіжою і легкою на смак. Вона чудово смакує холодною, просто з хлібом, або ж в якості гарячої приправи до каш, картоплі, тощо, або може бути власне овочевим гарніром до яєчні, м’яса, риби...
|
|
|
Час підготовки:
|
5 хв
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час приготування:
|
20 хв
|
Країна:
|
Середня Азія
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Морква середнього розміру
|
1
|
шт
|
Цибуля
|
2
|
шт
|
Баклажани середнього розміру
|
2
|
шт
|
Перець солодкий
|
2
|
шт
|
Помідори
|
3
|
шт
|
Часник
|
1
|
голівка
|
Зелень (петрушка, кінза, кріп, базилік...)
|
1
|
букет
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
Лавровий лист мелений
|
-
|
за смаком
|
Спеції і прянощі мелені: перець червоний гострий, хмелі сунелі...
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Олія для смаження
|
-
|
за потребою
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
■
|
Приготування рагу з баклажанів та овочів:
|
●
|
Страва готується дуже швидко – спочатку, овочі миються і чистяться, а потім, ріжуться невеличкими кубиками по ходу їх закладки (швидко та інтенсивно). Головне, їх не перетушковувати, щоб зберігалась свіжість смаку. Овочі необхідно регулярно помішувати – вони не смажаться, а припускаються.
|
1
|
Сковорідку поставити розігріватись на вогонь вище середнього.
|
2
|
Моркву нарізати кубиками і висипати на розігріту сковорідку з олією. Регулярно помішувати.
|
3
|
Цибулю нарізати кубиками, добавити до моркви, регулярно помішувати.
|
4
|
Поки цибуля і морква припускаються, баклажани нарізати кубиками, добавити до цибулі, перемішати. Регулярно помішувати.
|
5
|
Перець нарізати кубиками, добавити до овочів. Регулярно помішувати.
|
6
|
Помідори нарізати кубиками, добавити до овочів, все перемішати.
|
7
|
Часник розчавити пласкою стороною ножа, дрібно посікти.
|
8
|
Зелень покласти зверху подрібненого часнику і покришити.
|
9
|
Коли помідори притушкуються, зняти сковорідку з вогню, дати постояти 1-2 хвилини, щоб зійшов жар.
|
10
|
Рагу посолити, поперчити, притрусити прянощами і спеціями, викласти зверху посічену з часником зелень і все перемішати.
|
11
|
Дати постояти декілька хвилин.
|
12
|
Страва смакує як гарячою, так і холодною.
|
N.B.
●
|
Страву найкраще готувати на широкій, товстостінній сковорідці і на інтенсивному вогні, регулярно помішуючи. Тоді овочі не розквашуються і не перетушковуються.
|
●
|
Приправи, сіль, зелень і часник закладаються в страву в кінці приготування, після того, як рагу зніметься з вогню. Все вимішується і не тушкується. В цьому разі, зберігається смаковий букет страви, а сама страва виходить легкою на смак.
|
●
|
Дуже важливо не пересолювати страву! Солити потрібно вже в кінці, разом з приправленням часником, меленими перцем, лавровим листом та іншими спеціями, тоді овочі залишаться цілими і матимуть кожен свій смак, утворюючи чудовий букет.
|
●
|
Цибулі, моркви, перцю, помідорів необхідно брати у рівній кількості, а баклажанів більше, щоб страва мала характерний баклажановий присмак.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар