Рибний пісочний пиріг
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Описати смакові враження від рибного пирога можна лише одним словом – Смачнющий! Але якщо ви вважаєте такий опис занадто сухим і неповним, то можете описати його двома словами – Неймовірно смачнющий!..
|
Тому що в цьому рибному пирозі гармонійно об’єднались пісочне тісто і рибна начинка, витворивши неймовірну смаковиту страву, яка насичує, але якою неможливо задовольнитися, тому що хочеться відрізати від пирога ще і ще шматочок…
Пісочне тісто в цьому пирогові таке ж, як і в Цибуляному пирозі, тому вже подібне нагадування повинне призвести до сильного слиновиділення і розгорання апетиту. Адже цибуляний пиріг – це одна з найсмачніших несолодких випічок, тому рибний пиріг може бути як і особливою стравою, так і доповненням до рецептури цибуляного пирога.
Для начинки в пиріг можна взяти якийсь один вид риби, а можна зробити рибну суміш, як з різних видів свіжої риби, так і у поєднанні свіжої та копченої риби. Копченої риби потрібно небагато, достатньо 100-200 грамів для надання випічці смаковитого копченого відтінку.
Найяскравіше пиріг смакує з різкою, характерною на смак рибою: тунець, оселедець, скумбрія, хек, тощо… |
|
Мерлуза, хек, скумбрія
|
Оселедці свіжий і копчений
|
Маслянисті види риб хоча і створюють ніжний та м’який смак, але їм завжди бракує характерності.
Розділ:
|
Випічка, Риба
|
-
|
-
|
Температура і
Час випікання: |
200 °C
40-45 хв |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Кругла форма для випічки
/ Сковорода Ø 23-25 см |
К-сть порцій:
|
6 порцій
|
■ Складники для приготування рибного пирога
■ Складники для пісочного тіста
■ Складники для рибної начинки
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Для пісочного тіста:
| ||
Борошно (2 склянки з горою)
|
400
|
г
|
Масло
|
150
|
г
|
Яйце
|
1
|
шт
|
Сметана (4 ст.ложки)
|
100
|
мл
|
Сода
|
½
|
ч.ложки
|
1
|
ст.ложка
| |
Сіль
|
1
|
ч.ложка
|
Для рибної начинки:
| ||
Філе риби / Суміш філе різних риб (сира + копчена – 100-200 г)
|
700
|
г
|
Цибуля (по вазі риби – 700 г)
|
4-5
|
цибулин
|
Олія для засмажки
|
3-4
|
ст.ложки
|
Сметана
| ½
|
склянки
|
Яйця
|
4
|
шт
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Хмелі-сунелі / Пряні трави + коріандр мелений
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування рибного пирога
■ Приготування пісочного тіста (як для Цибуляного пирога)
|
|
|
1
|
Масло розтопити на водяній бані і охолодити до кімнатної температури.
|
2
|
Яйце збити віничком з сіллю, додати сметану і розмішати до однорідної суміші.
|
3
|
Соду погасити оцтом і додати до суміші.
|
4
|
Просіяти до суміші борошно і замісити густе тісто.
|
5
|
Тісто накрити плівкою і поставити на декілька годин в холодильник для охолодження.
|
■ Приготування начинки
|
|
|
1
|
Рибне філе подрібнити. Свіжу та копчену рибу – поокремо.
|
2
|
Цибулю почистити, подрібнити і помішуючи, обсмажити до розм'якшення в олії на широкій сковороді на сильному вогні.
|
3
|
Додати до цибулі свіжу рибу і просмажити ще декілька хвилин, але не пересмажувати.
|
4
|
Додати до цибулі копчену рибу і помішуючи, обсмажити все разом протягом 1 хвилини. Цибулю не персмажувати і не перепалювати! Зняти з вогню і охолодити.
|
5
|
Яйця збити віничком з сіллю та прянощами, додати сметану, вимішати, додати до риби і вимішати до однорідності.
|
6
|
Начинку охолодити.
|
■ Формування і випікання пирога
|
|
|
●
|
Піч увімкнути розігріватись до 250°C. Сковороду або форму Ø 23-25 см змастити олією.
|
1
|
Тісто розім’яти і розпластати в формі для випічки в тонкий пласт (1-1½ см), сформувавши по периметру рівномірний бортик на висоту форми.
|
2
|
Рівномірно викласти на корж рибну начинку.
|
3
|
Підрівняти зубцями виделки бортик пирога.
|
4
|
Поставити страву в піч на середню поличку, прогріти протягом п'яти хвилин при 250 °С, стишити вогонь до 200 °C і випікати ще 40 хвилин до золотавого кольору тіста і підрум’янення начинки.
|
●
|
Пиріг смакує як гарячим, так і холодним.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Пиріг виходить "живим", соковитим і смачний сам собою
|
Але овочеві підливи, наприклад,
|
Кабачкова ікра, зайвими не будуть...
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

























Немає коментарів:
Дописати коментар