Картопля смажена з маслюками і цвітною капустою
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Маслюки – одні з найсмачніших лісових грибів, які своїм характерним смаком та ароматом здатні збагатити будь-яку страву.
А смажена з маслюками і цвітною капустою картопля, здається, одне з найвишуканіших кулінарних втілень як для маслюків, так і для картоплі, так і для цвітної капусти… |
Галявина з маслюками може увігнати запеклого грибника в стан екстремального збудження, з якого його виводить лише чищення кошика тих же маслюків, яким він ще так недавно радів…
|
|
|
Винагородою ж за всі ці страждання як раз і може стати смажена з маслюками та цвітною капустою картопля (звичайно ж, з поміж інших страв з цим чудовим грибом)!
|
Страва готується просто, швидко й інтенсивно, потрібно лише мати всі її складники: маслюки, картоплю, цвітну капусту, цибулю та ще деякі прянощі, і хвилин за двадцять, виходить духмяний та смаковитий кулінарний шедевр!..
Страву потрібно готувати в широкій сковороді, щоб складники залишались цілими, тому найкраще страва готується на дві-три порції.
Якщо є потреба в більшій кількості страви, то гриби варто обсмажити окремо і додати до смаженини разом з прянощами. При цьому, гриби не пересмажувати. Про їх готовність свідчить випаровування вологи та освітлення жиру.
Найвишуканіше страва смакує з пряженим маслом:
Страву потрібно готувати в широкій сковороді, щоб складники залишались цілими, тому найкраще страва готується на дві-три порції.
Якщо є потреба в більшій кількості страви, то гриби варто обсмажити окремо і додати до смаженини разом з прянощами. При цьому, гриби не пересмажувати. Про їх готовність свідчить випаровування вологи та освітлення жиру.
Найвишуканіше страва смакує з пряженим маслом:
|
|
|
Маслюк звичайний (Boletus luteus).
Зустрічається по всій Україні у хвойних (соснових) і мішаних лісах у липні-листопаді.
Дуже добрий їстівний гриб. Використовують свіжим, про запас сушать, солять, маринують.
«М.Я.Зерова, Ю.Я.Єлін, С.М.Коз’яков – Гриби (їстівні, умовно їстівні, неїстівні, отруйні). – Видання третє, доповнене та перероблене. – Київ, «Урожай», 1979».
|
Розділ:
|
Гриби, Картопля, Капуста цвітна
|
Час підготовки:
|
10-15 хвилин
|
Час приготування:
|
20-30 хв
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Широка сковорода Ø ±24 см
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Складники для приготування страви
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Картопля середнього розміру
|
2
|
картоплини
|
Цвітна капуста
|
2-3
|
суцвіття
|
Цибуля середнього розміру
|
1
|
цибулина
|
Маслюки
|
3-5
|
грибів
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень: кріп, петрушка, кінза
|
1
|
пучок
|
Прянощі мелені: чорний перець, пряні трави, мускатний горіх…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Жир для смаження: Масло пряжене / Смалець / Олія
|
-
|
до потреби
|
■ Порядок приготування страви
|
|
|
|
|
|
●
|
Страва готується на сильлному вогні і досить швидко та інтенсивно, тому спочатку потрібно підготувати всі складники.
|
1
|
З маслюків зняти коричневу плівку і подрібнити невеликими кубиками (1-1,5 см).
|
2
|
Картоплю почистити і розрізати на широкі скибки.
|
3
|
Цибулю почистити і нашаткувати.
|
4
|
Цвітну капусту розібрати на невеличкі суцвіття.
|
5
|
Часник почистити, розплескати і подрібнити разом з зеленню.
|
●
|
Сковороду розігріти з жиром, щоб картопля повністю занурювалась в жир.
|
6
|
Картоплю, помішуючи, обсмажити протягом декількох хвилин на сильному вогні, додати цвітну капусту і помішуючи, трохи підрум’янити.
|
7
|
Додати цибулю і обсмажити до розм’якшення цибулі.
|
8
|
Додати до смаженини гриби і помішуючи, обсмажити до випаровування вологи з грибів (не пересмажувати).
|
9
|
За допомогою шумівки, дістати смаженину з сковороди, щоб стік зайвий жир, і викласти в підігрітий глибокий посуд, можна в іншу сковороду або в каструльку.
|
10
|
Страву до смаку посолити, приправити прянощами, додати посічену з часником зелень, перемішати і дати постояти декілька хвилин на теплій плиті.
|
●
|
Страва смакує гарячою.
|
●
|
N.B.
●
|
Подібну страву можна зготувати з будь-якими грибами, але з маслюками, як і з опеньками, вона виходить найсмаковитішою!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!






















Немає коментарів:
Дописати коментар