понеділок, 17 лютого 2025 р.

Spicy Potato Bread

Пряні картопляні хлібці
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Пряні картопляні хлібці – це випічка не лише для насичення, а й для розваги, чудове наповнення закусок і перекусок, які можуть бути як пісними, так і здобними, з пряним смаком і ароматом, а головне, швидко, ненапружливо і смачно!..



Температура і
Час випікання:
250 °C
17-20 хв
К-сть порцій:
12-16 хлібців

■ Складники для приготування картопляних хлібців

Картопля і борошно – навпіл:


З жирів можна взяти олію, масло, сметану:

Але найкраще до випічки підходить сметана, оскільки дає приємну вершкову кислуватість, а також пухку структуру.


Масло надає випічці вершковий смак



Олія – соняшникова, оливкова, інша – підходить до пісної страви


Прянощі для присипки можна брати на власний смак:


Насіння кропу, кмину, набір перців, пряні трави…

Фенхель, гірчиця, кмин, коріандр – чималий вибір

Складник
Кількість
Од вим
Для випічки:
Картопля
350
г
Борошно
350
г
Сметана / Масло / Олія
1
склянка
Перець чорний, імбир мелені
1
кав.ложка
Сіль
-
до смаку
Для пряної присипки:
Жовток
1
шт
Прянощі цілі або злегка розчавлені: кмин, коріандр, 
кріп, перці, фенхель, хмелі-сунелі…
-
до потреби
Сіль (бажано грубого помелу)
-
до смаку

■ Порядок приготування картопляних хлібців

■ Приготування м’ячки

Для м’ячки в заміс картопля відварюється в лушпинні. Детальніше про варену в лушпинні картоплю дивіться в статті Картопля варена в лушпинні.



В пропонованому рецепті картопля відварюється в лушпинні, хоча, можна відварити і чищену картоплю.
1
В 2-3 літрову каструлю налити 1 л води, покласти 5 ст.ложок солі (розчин солі повинен бути перенасиченим).
2
Поки закипає вода, картоплю помити і покласти в каструлю.
3
Довести до кипіння, стишити вогонь і варити при легкому кипінні 30 хвилин.
4
Картоплю відразу ж дістати з розсолу, злегка сполоснути теплою водою і почистити від лушпиння.
5
Гарячою, картоплю розтовкти разом з сметаною (маслом / олією) в мисці для замісу, до смаку посолити, приправити меленими чорним перцем та мускатним горіхом, вимішати до однорідності і охолодити.
М’ячку варто зробити злегка солонцюватою.

■ Замішування тіста і випікання хлібців


1
Додати до охолодженої картоплі борошно, замісити круте тісто, накрити плівкою і дати постояти 30-60 хвилин для набухання клейковини в борошні.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °С.
2
Тісто розкатати качалкою на деку в рівномірний чотирикутник в палець завтовшки та на довжину дека, нарізати під лінійку смужками в палець завширшки і викласти на рівномірній відстані.
3
Жовток розмішати з 1 ст.ложкою води, змастити ним палички і посипати прянощами.
4
Випікати при 250 °С до підрум’янення (17-20 хвилин).
5
Притрусити гарячі хлібці до смаку сіллю.
Картопляні хлібці смакують гарячими, щойно з вогню, або теплими.



N.B.
Картопляні хлібці варто робити в міру солонцюватими та з пряним присмаком, в чому і полягає весь смак цієї випічки.


Гарячі хлібці чудово смакують з шинкою.


Холодні картопляні хлібці створюють цікавий смаковий букет з солоною рибою.

Наприклад, з тюлькою, приправленою цибулею, ягідним оцтом і олією – здавалося б все так примітивно, але якою ж смаковитою виходить страва, підтверджуючи ще раз істину, що найпростіші страви – найсмачніші!..


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар