Пряні картопляні хлібці
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Пряні картопляні хлібці – це випічка не лише для насичення, а й для розваги, чудове наповнення закусок і перекусок, які можуть бути як пісними, так і здобними, з пряним смаком і ароматом, а головне, швидко, ненапружливо і смачно!..
|
|
|
Температура і
Час випікання: |
250 °C
17-20 хв |
К-сть порцій:
|
12-16 хлібців
|
■ Складники для приготування картопляних хлібців
Картопля і борошно – навпіл:
|
|
З жирів можна взяти олію, масло, сметану:
Але найкраще до випічки підходить сметана, оскільки дає приємну вершкову кислуватість, а також пухку структуру.
|
Масло надає випічці вершковий смак
|
Олія – соняшникова, оливкова, інша – підходить до пісної страви
|
Прянощі для присипки можна брати на власний смак:
Насіння кропу, кмину, набір перців, пряні трави…
|
Фенхель, гірчиця, кмин, коріандр – чималий вибір
|
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Для випічки:
| ||
Картопля
|
350
|
г
|
Борошно
|
350
|
г
|
Сметана / Масло / Олія
|
1
|
склянка
|
Перець чорний, імбир мелені
|
1
|
кав.ложка
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для пряної присипки:
| ||
Жовток
|
1
|
шт
|
Прянощі цілі або злегка розчавлені: кмин, коріандр, кріп, перці, фенхель, хмелі-сунелі…
|
-
|
до потреби
|
Сіль (бажано грубого помелу)
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування картопляних хлібців
■ Приготування м’ячки
Для м’ячки в заміс картопля відварюється в лушпинні. Детальніше про варену в лушпинні картоплю дивіться в статті Картопля варена в лушпинні.
|
|
●
|
В пропонованому рецепті картопля відварюється в лушпинні, хоча, можна відварити і чищену картоплю.
|
1
|
В 2-3 літрову каструлю налити 1 л води, покласти 5 ст.ложок солі (розчин солі повинен бути перенасиченим).
|
2
|
Поки закипає вода, картоплю помити і покласти в каструлю.
|
3
|
Довести до кипіння, стишити вогонь і варити при легкому кипінні 30 хвилин.
|
4
|
Картоплю відразу ж дістати з розсолу, злегка сполоснути теплою водою і почистити від лушпиння.
|
5
|
Гарячою, картоплю розтовкти разом з сметаною (маслом / олією) в мисці для замісу, до смаку посолити, приправити меленими чорним перцем та мускатним горіхом, вимішати до однорідності і охолодити.
|
●
|
М’ячку варто зробити злегка солонцюватою.
|
■ Замішування тіста і випікання хлібців
|
|
|
|
|
|
1
|
Додати до охолодженої картоплі борошно, замісити круте тісто, накрити плівкою і дати постояти 30-60 хвилин для набухання клейковини в борошні.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °С.
|
2
|
Тісто розкатати качалкою на деку в рівномірний чотирикутник в палець завтовшки та на довжину дека, нарізати під лінійку смужками в палець завширшки і викласти на рівномірній відстані.
|
3
|
Жовток розмішати з 1 ст.ложкою води, змастити ним палички і посипати прянощами.
|
4
|
Випікати при 250 °С до підрум’янення (17-20 хвилин).
|
5
|
Притрусити гарячі хлібці до смаку сіллю.
|
●
|
Картопляні хлібці смакують гарячими, щойно з вогню, або теплими.
|
|
|
N.B.
●
|
Картопляні хлібці варто робити в міру солонцюватими та з пряним присмаком, в чому і полягає весь смак цієї випічки.
|
|
|
Гарячі хлібці чудово смакують з шинкою.
|
|
|
Холодні картопляні хлібці створюють цікавий смаковий букет з солоною рибою.
|
Наприклад, з тюлькою, приправленою цибулею, ягідним оцтом і олією – здавалося б все так примітивно, але якою ж смаковитою виходить страва, підтверджуючи ще раз істину, що найпростіші страви – найсмачніші!..
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар