Пісний ягідний пиріг
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Існує хибна думка, що пісних кондитерських страв не може бути апріорі, але пісний ягідний пиріг успішно спростовує цю хибу, тому що він повністю достатній для насолоди, даруючи приємні смакові враження і відчуття задоволення...
|
Цей пиріг готується надзвичайно просто, а смакує неймовірно – такий собі сюрприз від кондитерського мистецтва…
|
|
Розділ:
|
Випічка; Пироги
|
Час підготовки:
|
20 хвилин
|
Температура і
Час випікання: |
200 °C
40 хв |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Деко 20х30 см;
Пекарський папір |
К-сть порцій:
|
8-16 (залежно від сили волі)
|
■ Складники для приготування пісного ягідного пирога
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Горіхи волоські
|
150
|
г
|
Яблука (600-700 г)
|
4-5
|
шт
|
Апельсин (250-300 г)
|
1
|
шт
|
Родзинки (100 г)
|
½
|
склянки
|
Цукор (200 г)
|
1
|
склянка
|
Олія (100 мл)
|
½
|
склянки
|
Борошно
|
400
|
г
|
Кориця мелена
|
2
|
ч.ложки
|
Сода / Розпушувач (10 г)
|
1
|
ч.ложка
|
■ Порядок приготування Пісного ягідного пирога
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Горіхи розчавити і розтерти до маслянистої маси (найкраще – в макітрі або в ковганці).
|
2
|
З апельсина натерти цедру і вичавити сік.
|
3
|
Родзинки подрібнити ножем.
|
4
|
Яблука почистити і натерти на грубій тертці.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
|
5
|
Підготовлені ягоди і фрукти, олію, погашену апельсиновим соком соду, цукор, корицю, апельсинову цедру, апельсиновий сік вимісити до однорідності.
|
6
|
Додати до суміші борошно і вимісити до однорідного замісу.
|
7
|
Деку застелити пекарським папером, викласти заміс, розрівняти лопаткою або ложкою і поставити в розігріту духовку.
|
8
|
Знизити вогонь до 200 °C і випікати 40 хв.
|
9
|
Спечений пиріг дістати разом з пергаментом з деки і покласти на решітку для охолодження. З печі пиріг дуже м’який, тому діставати його потрібно за допомогою лопаток.
|
10
|
Охолоджений пиріг розрізати на порції (8-16), зняти кожну порцію за допомогою лопатки з пергаменту і покласти на грубу серветку або на решітку для легкого підсихання (30-60 хвилин).
|
●
|
Пиріг смакує як холодним, так і гарячим. Гарячий пиріг розрізати на порції і за допомогою лопатки викласти на тарілки.
|
●
|
За бажанням, пиріг можна приправляти збитими з цукром вершками або сметаною.
|
|
|
N.B.
●
|
Ягоди можуть бути різними, в залежності від сезону. Прянощі також можна варіювати: ваніль, лимонна цедра і сік, мед, какао, тощо…
|
●
|
Також, пісний ягідний пиріг може бути чудовою солодкою стравою під час постувань!..
|
|
|
Якщо вам дозволяє сумління, то збиті з цукром вершки або сметана гармонійно доповнять смакові враження від пісного пирога:
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар