понеділок, 3 лютого 2025 р.

Lenten Berry Pie

Пісний ягідний пиріг
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Існує хибна думка, що пісних кондитерських страв не може бути апріорі, але пісний ягідний пиріг успішно спростовує цю хибу, тому що він повністю достатній для насолоди, даруючи приємні смакові враження і відчуття задоволення...

Цей пиріг готується надзвичайно просто, а смакує неймовірно – такий собі сюрприз від кондитерського мистецтва…


Розділ:
Випічка; Пироги
Час підготовки:
20 хвилин
Температура і
Час випікання:
200 °C
40 хв
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Деко 20х30 см;
Пекарський папір
К-сть порцій:
8-16 (залежно від сили волі)

■ Складники для приготування пісного ягідного пирога


Складник
Кількість
Од вим
Горіхи волоські
150
г
Яблука (600-700 г)
4-5
шт
Апельсин (250-300 г)
1
шт
Родзинки (100 г)
½
склянки
Цукор (200 г)
1
склянка
Олія (100 мл)
½
склянки
Борошно
400
г
Кориця мелена
2
ч.ложки
Сода / Розпушувач (10 г)
1
ч.ложка

■ Порядок приготування Пісного ягідного пирога



1
Горіхи розчавити і розтерти до маслянистої маси (найкраще – в макітрі або в ковганці).
2
З апельсина натерти цедру і вичавити сік.
3
Родзинки подрібнити ножем.
4
Яблука почистити і натерти на грубій тертці.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
5
Підготовлені ягоди і фрукти, олію, погашену апельсиновим соком соду, цукор, корицю, апельсинову цедру, апельсиновий сік вимісити до однорідності.
6
Додати до суміші борошно і вимісити до однорідного замісу.
7
Деку застелити пекарським папером, викласти заміс, розрівняти лопаткою або ложкою і поставити в розігріту духовку.
8
Знизити вогонь до 200 °C і випікати 40 хв.
9
Спечений пиріг дістати разом з пергаментом з деки і покласти на решітку для охолодження. З печі пиріг дуже м’який, тому діставати його потрібно за допомогою лопаток.
10
Охолоджений пиріг розрізати на порції (8-16), зняти кожну порцію за допомогою лопатки з пергаменту і покласти на грубу серветку або на решітку для легкого підсихання (30-60 хвилин).
Пиріг смакує як холодним, так і гарячим. Гарячий пиріг розрізати на порції і за допомогою лопатки викласти на тарілки.
За бажанням, пиріг можна приправляти збитими з цукром вершками або сметаною.



N.B.
Ягоди можуть бути різними, в залежності від сезону. Прянощі також можна варіювати: ваніль, лимонна цедра і сік, мед, какао, тощо…
Також, пісний ягідний пиріг може бути чудовою солодкою стравою під час постувань!..



Якщо вам дозволяє сумління, то збиті з цукром вершки або сметана гармонійно доповнять смакові враження від пісного пирога:



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар