Рагу з капустою, бобовими і різним м'ясом
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Таке рагу послугує комплексною стравою до якоїсь урочистої події або ж до застілля з гарною компанією, яка вбирає в себе і закуску, і перше, і друге, тому що поєднує і овочеву свіжість, і бобову насиченість, і м’ясну ситість, де всі складові витворюють неймовірний смаковий букет, довершений звабливим запахом копченини та прянощів…
|
Ви знайдете в блозі цю страву у варіаціях Рагу з капустою, квасолею і свининою та Рагу з капустою, квасолею і птицею, але страва настільки ємнісна і багата, що у цьому варіанті вона отримує інше смакування – ще насиченіше і чарівніше, з особливими смаковими та нюховими нотками.
|
|
Розділ:
|
Рагу
|
Час підготовки:
|
30 хвилин
|
Загальний час приготування:
|
3 години
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Каструля ~12 літрів
|
К-сть порцій:
|
~10 л
|
■ Інгредієнти для приготування страви
■ Бобові
Квасоля різних сортів, нут, можна взяти також сочевицю, тощо…
■ М’ясо
Качка копчена
Свинина
|
Телятина
|
Підчеревина або сало
|
|
■ Овочі та прянощі
Капуста
Коренеплоди для засмажки
|
Гриби лісові свіжі або морожені також для засмажки (за бажанням)
|
Картопля
|
Прянощі
|
■ Інгредієнти для подачі страви
Посічена зелень разом з часником
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
| ||
Бобові в рівній кількості: квасоля різних сортів, нут, сочевиця, тощо…
|
1
|
кг
|
Свинина і Телятина в рівній кількості
|
1
|
кг
|
Підчеревина
|
150-200
|
г
|
Качка копчена (тушка)
|
2-2,5
|
кг
|
2
|
ст.ложки
| |
Морква велика
|
1
|
шт
|
Селера корінь (по об’єму моркви)
|
1
|
шт
|
Петрушка корінь
|
2-3
|
шт
|
Цибуля велика
|
3
|
шт
|
Часник
|
2
|
головки
|
Капуста головка
|
1,5-2
|
кг
|
Картопля середнього розміру
|
10
|
шт
|
Капуста кольрабі (за бажанням, по об’єму селери)
|
1
|
скибка
|
Гриби свіжі / морожені (за бажанням)
|
100
|
г
|
Збір мелених пряних трав: петрушка, кріп, чебрець, селера, базилік, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Прянощі: лавровий лист, набір перців, гвоздика, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Для подачі страви:
| ||
Посічена зелень кропу, петрушки, базиліку, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Часник посічений разом з зеленню
|
1-2
|
головки
|
■ Порядок приготування страви
●
|
Важливо! Страва комплексна, з багатьма складовими та різними кулінарними операціями, тому важливо спочатку скласти список і підібрати по списку всі інгредієнти та посуд. |
■ Замочування бобових
●
|
Квасолю, нут, сочевицю, тощо, замочити звечора в холодній воді.
|
■ Підготовка м’яса
Качку розібрати на окремі частини
З свинини і телятини зрізати плівки і нарізати кусками близько 3 см
|
Підчеревину або сало злегка обсмажити в окремому казанку
|
Куски м’яса обсмажити на сильному вогні на жирі з підчеревини чи сала
|
М’ясо залити окропом і тушкувати під покришкою на слабкому вогні
|
1
|
Підчеревину або сало нарізати смужками близько 1,5 см товщиною і злегка обсмажити в окремому казанку на сильному вогні.
|
2
|
М’ясо злегка обсмажити на сильному вогні в казанку, де обсмажувалась підчеревина.
|
3
|
М’ясо залити окропом, щоб вода лише ледь доходила до верху м’яса, довести до кипіння, стишити вогонь і тушкувати під покришкою поки робитимуться інші операції.
|
■ Обсмажування коренеплодів
Коренеплоди почистити і нарізати грубими кусками
Часник почистити, розчавити і злегка посікти
|
Коренеплоди злегка обсмажити на сильному вогні у великій каструлі (~12 л)
|
1
|
Коренеплоди почистити, нарізати грубими кусками і злегка обсмажити на сильному вогні на смальці.
|
2
|
Часник почистити, розплескати, злегка посікти, добавити до обсмажених коренеплодів і помішуючи, злегка обсмажити протягом 20 секунд.
|
3
|
Зняти каструлю з вогню і перейти до формування та тушкування рагу.
|
■ Формування і тушкування рагу
Тушковане м’ясо, підчеревину і квасолю викласти на обсмажені овочі, до смаку приправити прянощами і покласти зверху качку
|
Капустину розрізати на 8 частин, покласти на м’ясо, а зверху викласти четвертинки картоплі
|
Довести до кипіння і тушкувати на легенькому вогні 1 годину
|
Дістати з каструлі окремо картоплю,
|
капусту,
|
качку
|
Квасолю, м’ясо, овочі до смаку посолити, поперчити, добавити капусту, перемішати
|
Страву протушкувати протягом 10 хвилин, викласти в широку миску, зверху покласти качку і картоплю
|
1
|
Тушковане м’ясо і підчеревину викласти на обсмажені овочі, до смаку приправити прянощами.
|
2
|
На м’ясо викласти бобові, добавити окропу, щоб вода трохи покривала бобові.
|
3
|
Зверху покласти розібрану качку.
|
4
|
Капустину розрізати на 8 частин, видалити качан і викласти зверху качки.
|
5
|
Картоплю почистити, розрізати на четвертинки і покласти зверху страви.
|
6
|
Страву накрити покришкою, довести до кипіння і тушкувати на слабкому вогні протягом 1 години.
|
7
|
Картоплю, капусту, качку по окремості дістати з каструлі.
|
8
|
Страву до смаку посолити, поперчити, добавити капусту, вимішати, і покласти зверху картоплю і качку.
|
9
|
Страву довести до кипіння на середньому вогні і протушкувати протягом 10 хвилин під покришкою на слабкому вогні. Зняти з вогню і дати постояти протягом ще 10 хвилин.
|
10
|
Викласти рагу в широку миску, покласти зверху качку і картоплю.
|
●
|
При подачі, посипати посіченою з часником зеленню.
|
●
|
Страва смакує гарячою.
|
|
|
N.B.
●
|
Складні страви з чималеньким набором інгредієнтів та різними тепловими процесами досить характерні для української кухні, що й витворює їх смакову особливість, а також насиченість та поживність.
|
●
|
З бобових можна взяти лише квасолю, а можна скомпонувати страву з різними бобами: квасоля, нут, сочевиця, тощо...
|
●
|
Особливий смак страви витворюється не лише чисельністю її складових, але й способом нарізки продуктів. Продукти ріжуться грубими кусками, від чого страва залишається соковитою, з елементами свіжості, не зважаючи на довгі процеси теплової обробки.
|
●
|
Страва виходить настільки смачною, що я не пам’ятаю, щоб колись вона залишалась в чиїйсь тарілці або на наступний день. А ще, це гарний досвід щодо смакових і нюхових відчуттів.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар