суботу, 24 лютого 2024 р.

Baba from Beans, Cheese and Pumpkin

Баба з квасолі, сиру і гарбуза
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Квасоля, гарбуз, кисломолочний сир – традиційні продукти для української кухні, як і для багатьох інших, але поєднання цих трьох складових витворює незвичний, і водночас, заманливо приємний смак солодкої випічки – пухкий, ніжний, з пряними нотками і ягідною свіжістю, дивуючи нас багатством відтінків, здавалося б простих страв…


Розділ:
Випічка; Страви з квасолі
Час підготовки:
30 хв
Температура і
Час випікання:
175 °C
50 хв
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Форма для випічки ≥ 2 л
К-сть порцій:
4-6 порцій

■ Інгредієнти для приготування баби з квасолі і гарбуза


■ Підливи до страви (як приклад)


Сметана збита з цукром






Крем заварний масляний


Крем заварний з полуницею


Крем заварний з бананом

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Квасоля біла цукрових сортів
250
г
250
г
Гарбуз
250
г
Яйця
6
шт
Цукор
7-8
ст.ложок
Крупа манна
4
ст.ложки
Ваніль / Лимонна цедра
-
до смаку
Кориця мелена
1
ч.ложка
Сіль
1
дрібка
Для підливи (як приклад):
2-3
ст.ложки на порцію
Сметана збита з цукром
-
до смаку
-
до смаку
-
до смаку
Крем заварний масляний
-
до смаку
Крем заварний з полуницею
-
до смаку
Крем заварний з бананом
-
до смаку

■ Порядок приготування страви


1
Квасолю замочити на ніч в холодній воді, відварити до розваристого стану і гарячою протерти крізь сито.
2
Поки вариться квасоля, сир протерти крізь сито.
3
Жовтки відділити від білків і розтерти з трьома столовими ложками цукру до розчинення цукру.
4
Додати до жовтків квасолю, сир, 2 ст.ложки манної крупи, ваніль або цедру, сіль і вимісити до однорідності.
5
Гарбуз натерти на грубій тертці, додати до гарбуза 2 ст.ложки манної крупи, корицю, 1-2 ст.ложки цукру і вимішати до однорідності.
Увімкнути духовку розігріватись до 250 °C.
6
Білки збити з 3 ст.ложками цукру до густої піни.
7
Форму для випічки змастити маслом і притрусити панірувальними сухарями.
8
2/3 збитих білків обережно перемішуючи, щоб не поруйнувати, увести в квасоляно-сирну масу.
9
1/3 збитих білків обережно змішати з гарбузом.
10
2/3 квасоляної маси викласти в притрушену сухарями форму, зверху викласти гарбузобу суміш і накрити залишком квасоляно-сирної маси.
11
Поставити форму в розігріту духовку, стишити вогонь до 175 °C і випікати протягом 50 хвилин до утворення рум’яної скорини.
Страва смаує гарячою!
При подачі, поливати порційно солодкою підливою: збита з цукром сметана або вершки, заварний крем, шоколадна підлива, тощо…



N.B.
В якості ароматизатора до квасоляної суміші можна добавити до смаку мигдаль, ром, тощо...
Замість гарбуза можна в начинку класти моркву, яблука, тощо...



Бабка з збитою з цукром сметаною:


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар