Бабка з квасолі, сиру і гарбуза
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Квасоля, гарбуз, кисломолочний сир – традиційні продукти для української кухні, як і для багатьох інших, але поєднання цих трьох складових витворює незвичний, і водночас, заманливо приємний смак солодкої випічки – пухкий, ніжний, з пряними нотками і ягідною свіжістю, дивуючи нас багатством відтінків, здавалося б простих страв…
|
|
|
Розділ:
|
Випічка; Страви з квасолі
|
Час підготовки:
|
30 хв
|
Температура і
Час випікання: |
175 °C
50 хв |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Форма для випічки ≥ 2 л
|
К-сть порцій:
|
4-6 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування бабки з квасолі і гарбуза
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
■ Підливи до страви (як приклад)
Сметана збита з цукром
|
|
|
Крем заварний масляний
|
Крем заварний з полуницею
|
Крем заварний з бананом
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Квасоля біла цукрових сортів
|
250
|
г
|
250
|
г
| |
Гарбуз
|
250
|
г
|
Яйця
|
6
|
шт
|
Цукор
|
7-8
|
ст.ложок
|
Крупа манна
|
4
|
ст.ложки
|
Ваніль / Лимонна цедра
|
-
|
до смаку
|
Кориця мелена
|
1
|
ч.ложка
|
Сіль
|
1
|
дрібка
|
Для підливи (як приклад):
|
2-3
|
ст.ложки на порцію
|
Сметана збита з цукром
|
-
|
до смаку
|
-
|
до смаку
| |
-
|
до смаку
| |
Крем заварний масляний
|
-
|
до смаку
|
Крем заварний з полуницею
|
-
|
до смаку
|
Крем заварний з бананом
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування страви
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Квасолю замочити на ніч в холодній воді, відварити до розваристого стану і гарячою протерти крізь сито.
|
2
|
Поки вариться квасоля, сир протерти крізь сито.
|
3
|
Жовтки відділити від білків і розтерти з трьома столовими ложками цукру до розчинення цукру.
|
4
|
Додати до жовтків квасолю, сир, 2 ст.ложки манної крупи, ваніль або цедру, сіль і вимісити до однорідності.
|
5
|
Гарбуз натерти на грубій тертці, додати до гарбуза 2 ст.ложки манної крупи, корицю, 1-2 ст.ложки цукру і вимішати до однорідності.
|
●
|
Увімкнути духовку розігріватись до 250 °C.
|
6
|
Білки збити з 3 ст.ложками цукру до густої піни.
|
7
|
Форму для випічки змастити маслом і притрусити панірувальними сухарями.
|
8
|
2/3 збитих білків обережно перемішуючи, щоб не поруйнувати, увести в квасоляно-сирну масу.
|
9
|
1/3 збитих білків обережно змішати з гарбузом.
|
10
|
2/3 квасоляної маси викласти в притрушену сухарями форму, зверху викласти гарбузобу суміш і накрити залишком квасоляно-сирної маси.
|
11
|
Поставити форму в розігріту духовку, стишити вогонь до 175 °C і випікати протягом 50 хвилин до утворення рум’яної скорини.
|
●
|
Страва смаує гарячою!
|
●
|
При подачі, поливати порційно солодкою підливою: збита з цукром сметана або вершки, заварний крем, шоколадна підлива, тощо…
|
|
|
N.B.
●
|
В якості ароматизатора до квасоляної суміші можна добавити до смаку мигдаль, ром, тощо...
|
●
|
Замість гарбуза можна в начинку класти моркву, яблука, тощо...
|
|
|
Бабка з збитою з цукром сметаною:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар