неділя, 11 лютого 2024 р.

Cheese Buns Roses

Сирні булочки троянди
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Запивши відкушений шматок сирної булки гарячим молоком або чаєм, відчуваєш, як вона починає розчинятись в роті і зникати, залишаючи приємний присмак випічки, сиру, вершковості і насолоди...

І не перестаєш дивуватись, як з досить простого рецепту нескладної випічки витворюється невеличкий смаковий шедевр – така собі магія гарної кухні…

Слід зауважити, що не зважаючи, здавалося б, на вивірений рецепт, щоразу, булочки виходять іншими: то пухкішими, то щільнішими, то соковитішими, то піснішими, але завжди смаковитими...

Та й не дивно, адже печуться вони з живого, домашнього сиру, який також щоразу має свій особливий настрій…


Розділ:
Випічка; Страви з сиру
Час підготовки:
15 хв
Температура і
Час випікання:
180 °C
45-50 хв
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Жаровня ≥25х35 см;
Пекарський папір
К-сть порцій:
32 булочки

■ Інгредієнти для приготування сирних булочок


Інгредієнти
Кількість
Од вим
500
г
Борошно (+ борошно для формування)
600+100
г
Яйця
3+1
шт
Цукор
150
г
Масло
100
г
Сода
1,5
ч.ложки
Ягідний оцет / Сік з лимона для погашення соди
1
ст.ложка
Ваніль
-
до смаку
Кориця мелена (за бажанням)
1
ч.ложка

■ Порядок приготування сирних булочок


Сир протерти крізь сито


Яйця збити з цукром до розчинення цукру


Сир змішати з яйцями


Добавити борошно і замісити тісто


Розділити тісто на чотири куски і розкатати 



Змастити корж маслом, присипати цукром, можна корицею


Скатати корж в рулет


Розрізати на вісім частин


Виставити в застелену пергаментом жаровню


Змастити жовтком


Випікати при 180 °С 45-50 хвилин


Дістати булочки з жаровні і дати їм трохи прочахнути

1
Сир протерти крізь сито. Масло розтопити.
2
3 яйця + 1 білок збити з 3 ст.ложками цукру в піну до повного розчинення цукру, додати до сиру і вимішати до однорідності.
3
Ваніль, додати до сирної маси, соду погасити ягідним оцтом або лимонним соком, також додати до замісу і вимішати.
4
Вимішуючи, порційно додати до замісу борошно і замісити гладке, м’яке тісто.
Духовку увімкнути розігріватись до 200 °С.
5
Тісто розрізати на чотири однакові куски (для полегшення формування виробів).
6
Розкатати один кусок в тонкий корж на притрушеному борошном столі (~5 мм).
7
Змастити розкатане тісто розтопленим маслом, присипати цукром, а за бажанням – ще й корицею, і скрутити в рулет.
8
Розрізати рулет на 8 частин однакового розміру.
9
Кожну частину поставити торцем на застелену пергаментом жаровню. Випрацювати таким чином всю нарізку, залишаючи між виробами трохи вільного місця.
10
Те ж саме проробити з іншими кусками тіста.
11
Жовток з одного яйця збити з столовою ложкою води і змастити цією сумішшю вироби. Зверху, можна злегка притрусити цукром.
12
Поставити жаровню на середню полицю розігрітої духовки, стишити вогонь до 180 °С і випікати протягом 45-50 хвилин до золотавого кольору.
Сирні булочки найкраще смакують теплими!



N.B.
При використанні трохи більшої жаровні, булочки виходитимуть менш щільними, пухкішими, з трохи розкритими пелюстками.
Замість ванілі можна брати інші ароматизатори: лимонну або апельсинову цедру, мигдаль, ром, корицю, тощо...







Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар