Сирні булочки троянди
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Запивши відкушений шматок сирної булки гарячим молоком або чаєм, відчуваєш, як вона починає розчинятись в роті і зникати, залишаючи приємний присмак випічки, сиру, вершковості і насолоди...
|
І не перестаєш дивуватись, як з досить простого рецепту нескладної випічки витворюється невеличкий смаковий шедевр – така собі магія гарної кухні…
Слід зауважити, що не зважаючи, здавалося б, на вивірений рецепт, щоразу, булочки виходять іншими: то пухкішими, то щільнішими, то соковитішими, то піснішими, але завжди смаковитими...
Та й не дивно, адже печуться вони з живого, домашнього сиру, який також щоразу має свій особливий настрій… |
|
|
Розділ:
|
Випічка; Страви з сиру
|
Час підготовки:
|
15 хв
|
Температура і
Час випікання: |
180 °C
45-50 хв |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Жаровня ≥25х35 см; Пекарський папір
|
К-сть порцій:
|
32 булочки
|
■ Інгредієнти для приготування сирних булочок
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
500
|
г
| |
Борошно (+ борошно для формування)
|
600+100
|
г
|
Яйця
|
3+1
|
шт
|
Цукор
|
150
|
г
|
Масло
|
100
|
г
|
Сода
|
1,5
|
ч.ложки
|
Ягідний оцет / Сік з лимона для погашення соди
|
1
|
ст.ложка
|
Ваніль
|
-
|
до смаку
|
Кориця мелена (за бажанням)
|
1
|
ч.ложка
|
■ Порядок приготування сирних булочок
Сир протерти крізь сито
|
Яйця збити з цукром до розчинення цукру
|
Сир змішати з яйцями |
Добавити борошно і замісити тісто |
Розділити тісто на чотири куски і розкатати |
Змастити корж маслом, присипати цукром, можна корицею
|
Скатати корж в рулет |
Розрізати на вісім частин
|
Виставити в застелену пергаментом жаровню |
Змастити жовтком
|
Випікати при 180 °С 45-50 хвилин
|
Дістати булочки з жаровні і дати їм трохи прочахнути
|
1
|
Сир протерти крізь сито. Масло розтопити.
|
2
|
3 яйця + 1 білок збити з 3 ст.ложками цукру в піну до повного розчинення цукру, додати до сиру і вимішати до однорідності.
|
3
|
Ваніль, додати до сирної маси, соду погасити ягідним оцтом або лимонним соком, також додати до замісу і вимішати.
|
4
|
Вимішуючи, порційно додати до замісу борошно і замісити гладке, м’яке тісто.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 200 °С.
|
5
|
Тісто розрізати на чотири однакові куски (для полегшення формування виробів).
|
6
|
Розкатати один кусок в тонкий корж на притрушеному борошном столі (~5 мм).
|
7
|
Змастити розкатане тісто розтопленим маслом, присипати цукром, а за бажанням – ще й корицею, і скрутити в рулет.
|
8
|
Розрізати рулет на 8 частин однакового розміру.
|
9
|
Кожну частину поставити торцем на застелену пергаментом жаровню. Випрацювати таким чином всю нарізку, залишаючи між виробами трохи вільного місця.
|
10
|
Те ж саме проробити з іншими кусками тіста.
|
11
|
Жовток з одного яйця збити з столовою ложкою води і змастити цією сумішшю вироби. Зверху, можна злегка притрусити цукром.
|
12
|
Поставити жаровню на середню полицю розігрітої духовки, стишити вогонь до 180 °С і випікати протягом 45-50 хвилин до золотавого кольору.
|
●
|
Сирні булочки найкраще смакують теплими!
|
|
|
N.B.
●
|
При використанні трохи більшої жаровні, булочки виходитимуть менш щільними, пухкішими, з трохи розкритими пелюстками.
|
●
|
Замість ванілі можна брати інші ароматизатори: лимонну або апельсинову цедру, мигдаль, ром, корицю, тощо...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар