пʼятниця, 12 квітня 2019 р.

Crucian Carp Fried with Onions

Карасі смажені з цибулею
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Наступний крок до довершення смаку смажених карасів – це підсмажити їх з цибулею, вірніше – з великою кількістю цибулі, майже стушкувати їх в цибулі!

І в результаті, ми отримуємо не просто смажених карасів, а вишукану страву: надзвичайно соковиту, запашну, коли смаки цибуляного та рибного соків об’єднуються в один ніжний букет, коли просто неможливо зупинитись смакуючи цю страву, переконуючи себе, що переїдати шкідливо, і таке інше...
І не дивно, тому що цибулю можна назвати королевою кулінарії, адже добавивши цибулю до картоплі, каші, пасти, м’яса, риби, тощо, та навіть просто окропу, ми відразу ж отримуємо вже страву!..

Власне, секрет полягає в тому, що цибуля пускає сік, який розм’якшує рибу, риба насичується цибуляним соком, тушкуючись в ньому. Сама ж цибуля також з’єднується з соком з риби, перетворюючись вже на підливку.

І до того ж, таку цибулю можна смакувати як окрему страву, навіть забувши за карасів, з яких все і починалось... Настільки смачною стає цибуля після притушковування її з рибою.

Час підготовки:
30 хв
Розділ:
Страви з риби
Час приготування:
20-30 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції

Інгредієнти:

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Карасі
1
кг
Цибуля велика
1
кг
Борошно для паніровки
3-4
ст.ложки
Олія для смаження
-
за потребою
Сіль
-
за смаком
Сік з лимона / Оцет яблучний
-
за смаком

Приготування смажених карасів з цибулею:


1
Цибулю почистити, порізати півкільцями товщиною близько 1 см, посолити, злегка вимішати і залишити в мисці маринуватись. При цьому, рибу солити не потрібно, тому що солі буде достатньо з цибулі.
2
Карасів почистити від луски, випатрати, вичистити чорну плівку з черевної порожнини, помити – все, як описано в рецепті Карасі смажені.
3
Після того, як з підготовлених карасів стекла вода, почати процес смаження.
4
Борошно насипати на мілку, широку тарілку і запанірувати в ньому підготовлену рибу з усіх боків.
5
Підсмажити рибу на олії на середньому вогні з одного боку до золотавого кольору і утворення хрумкої шкірки, викладаючи на сковорідку рибу не щільно, залишаючи вільне місце для цибулі.
7
Рибу перевернути на інший бік і лише трішки підсмажити її.
8
Викласти на рибу цибулю і легенько помішуючи цибулю по мірі розм’якшення, довести її до рівномірного золотавого кольору, але не пересмажувати. Цибуля повинна залишитись соковитою. При цьому, необхідно поступово припіднімати рибу, розподіляючи цибулю рівномірно по сковорідці, слідкуючи за тим, щоб вона не підгорала.
9
Викласти рибу з цибулею на широку тарелю і обсмажити подібним чином наступну порцію карасів, ретельно видаливши з сковорідки залишки цибулі і риби.
10
Подаючи страву, покропити зверху лимонним соком або яблучним оцтом. Страва смакує як гарячою, так і холодною!


N.B.
Карасі виходять дуже смачними, коли їх плавники і хвіст підсмажуються на хрумкі «чіпси», тому важливо правильно вибрати температуру смаження, при якій риба смажитиметься, але не підгоратиме, а це – вже практика.
Подібним чином можна готувати будь-яку рибу, як річкову, так і морську, але для річкової риби цей спосіб смакує найкраще.
Подібним чином можна також готувати м’ясо та птицю. Вони теж виходять дуже соковитими і м’якими, але це вже в іншому рецепті.
Цибулі повинно бути не менше кількості риби, і чим більше, тим смачніше. Саму ж цибулю потрібно кришити соломкою шириною близько 1 см. В цьому випадку, цибуля залишатиметься соковитою і не розповзатиметься.
Не лінуйтесь гарно патрати рибу, ретельно вичищаючи чорну плівку в череві, оскільки ця плівка надає рибі специфічного запаху, гірчить, а також є алергеном.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар