Шведський кров’яний хлі́бець
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Кров’яний хлі́бець – це традиційна шведська страва з свинячої або яловичої крові, скибку якої злегка обсмажують на підчеревині з цибулею і подають з свіжою брусницею…
Хоча, до підсмаженого кров’яного хлібця чудово підійде і квашена капуста, і будь-який інший свіжий овоч або соління... |
Кров’яний хлі́бець своїм смаком відрізняється від звичної кров’янки в інших національних кухнях, і зокрема в українській, вишуканість смаку якого починаєш розуміти лише покуштувавши цю страву ще раз, і ще раз…
Кров’яний хлібець є досить калорійною стравою, яка чудово підходить для швидкого і легкого обіду, тому й присутня в меню шведських закладів освіти, а також, його можна купити в будь-якому тамтешньому продуктовому магазині, у промисловому виконанні, звичайно ж.
Кров’яний хлібець є досить калорійною стравою, яка чудово підходить для швидкого і легкого обіду, тому й присутня в меню шведських закладів освіти, а також, його можна купити в будь-якому тамтешньому продуктовому магазині, у промисловому виконанні, звичайно ж.
Характерною особливістю приготування хлібця – це його запікання на водяній бані, що надає йому ніжної і пухкої консистенції, а при подачі, його нарізають тоненькими скибками, завтовшки близько сантиметра-двох, і злегка обсмажують до хрумкої скоринки...
|
|
|
Кров’яний хлібець вирізняється з поміж сімейства кров’янок і своїми складниками.
Окрім крові, до складу страви входять житнє борошно, яке й робить його хлібцем, а також пиво, подрібнені кубиками сало та цибуля і прянощі, зокрема, імбир, та інші: перці, кориця, коріандр, гвоздика, пряні трави, тощо...
Окрім крові, до складу страви входять житнє борошно, яке й робить його хлібцем, а також пиво, подрібнені кубиками сало та цибуля і прянощі, зокрема, імбир, та інші: перці, кориця, коріандр, гвоздика, пряні трави, тощо...
Час підготовки:
|
20-30 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з м’яса
|
Час запікання:
|
1 година
|
Країна:
|
Швеція
|
Необхідний посуд:
|
- 2-4 форми для хліба загальним об’ємом 2 л; - миска для замісу – 6 л; - сито і дерев’яна ложка для протирання крові; - фольга харчова; - пекарський папір; - широка форма для водяної бані, в яку вмістяться форми для випікання
|
К-сть порцій:
|
±1,8 кг
|
■ Інгредієнти для приготування кров’яного хлібця
|
|
|
|
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
|
-
|
-
|
Кров свиняча
|
500
|
мл
|
Пиво
|
350
|
мл
|
Борошно житнє грубого помелу
|
250
|
г
|
Цибуля
|
500
|
г
|
Сало / Підчеревина (без шкуринки)
|
100
|
г
|
Масло
|
50
|
г
|
Мед / Цукор
|
2
|
ст.ложки
|
Імбир мелений
|
1/2
|
ч.ложки
|
Прянощі мелені: набір перців, перець духмяний, гвоздика, насіння кропу, кмин, тощо…
|
1/2
|
ч.ложки
|
Пряні трави мелені: материнка, чебрець, естрагон, тощо…
|
1/2
|
ч.ложки
|
Сіль
|
1/2
|
ст.ложки
|
Для подачі:
|
-
|
-
|
Підчеревина / Смалець / Масло (для засмажки)
|
-
|
за потреби
|
Цибуля (для засмажки)
|
-
|
за потреби
|
Свіжі овочі / Соління / Приправи, тощо…
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування страви
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Страва готується досить просто, але потрібно попередньо приготувати весь необхідний посуд та продукти.
|
1
|
Цибулю почистити, подрібнити і обсмажити на маслі до м'якості.
|
2
|
Сало або підчеревину без шкуринки подрібнити на невеличкі кубики.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до максимуму (250 °C).
|
3
|
Кров протерти крізь сито і змішати з пивом.
|
4
|
Інтенсивно збиваючи кров, додати житнє борошно.
|
5
|
Цибулю, сало, прянощі, мед, сіль додати до суміші і енергійно збити.
|
6
|
Форми для випікання вистелити пекарським папером (можна також вистелити і боки), рівномірно наповнити їх тістом і щільно накрити алюмінієвою фольгою.
|
7
|
Поставити форми в більшу за розміром форму, яку наповнити окропом і поставити в розігріту до максимуму духовку на поличку, нижчу середнього рівня.
|
8
|
Стишити вогонь до 175 °C і випікати на водяній бані 1 годину.
|
9
|
Дістати кров’яні хлібці з духовки, охолодити у формі до кімнатної температури і поставити в холодильник на ніч.
|
10
|
Після застигання, вийняти хлібці з форм. Якщо ви не вистеляли боки форм пекарським папером, то пройти боки ножем з тонким лезом, щоб можна було вийняти хлібці.
|
11
|
Перед подачею, нарізати хлібці скибками товщиною 1-2 см і обсмажити з обох боків на підчеревині або салі, або смальці.
|
●
|
Хлібці чудово смакують з цибуляною засмажкою на підчеревині.
|
●
|
Подавати підсмажені хлібці з свіжими овочами або соліннями.
|
N.B.
●
|
Кров’яні хлібці можна подавати у якості хліба до інших страв.
|
●
|
Секрет гарного смаку хлібців полягає також в достатній кількості цибулі і сала. В тісто можна також покласти посічену головку часнику.
|
●
|
Після підсмажування, хлібці стають чорного кольору, через що цю страву називають ще чорними хлібцями.
|
|
|
Смажені хлібці, присмачені підсмаженою на підчеревині цибулею та у супроводі ягідної приправи, свіжих овочів або соління, наприклад, квашеною капустою, перетворюються у повноцінну обідню страву.
|
|
|
|
Досить поживним та смачним вийде обід, якщо підсмажити кров’яні хлібці з яєчнею!..
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар