четвер, 15 вересня 2022 р.

Mini Berries Tarts

Ягідні тістечка
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Насолода може проявлятись різним чином, як наприклад, ось так:

Невимушено, елєґантно, ви кладете до рота зовсім малесеньке, зі звабливою яскравою ягідкою, тістечко і...

...і ваші очі мимоволі примружуються, а по обличчу розливається вираз блаженства та неймовірної насолоди...

І здивування… як так може бути?.. адже ви куштуєте звичайне, ягідне, пісочне тістечко?..

Але якщо вам вже довелось скуштувати ягідного пирога з пісочного тіста, рецепт якого можна знайти в Cookery Travel, то ви будете досить здивовані тим, як лише невеличка варіяція в формі доводить смакові відчуття до нестримного захвату…


Отже, ягідні тістечка готуються за тим же рецептом, що і ягідний пиріг, але завдяки своїм невеличким розмірам, вони виходять тендітнішими, легшими і збалансованішими щодо тіста і начинки, а смакові рецептори концентруються на одному єдиному кулінарному витворі, який з легкістю посилається до рота, дозволяючи відчути насолоду від гармонійного поєднання його компонентів, які утворюють нову кондитерську якість.

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Торти і солодка випічка
Температура і час випікання:
250 °C – 5-7 хвилин
Час збирання тістечок:
25 хвилин
Час охолодження:
1-2 години
К-сть порцій:
18 тістечок Ø 5 см

■ Інгредієнти для приготування ягідних тістечок


Для тіста і кремової начинки


Для ягідної поливки


З ягід, потрібно брати без жорстких кісточок. Для поливки можна взяти желе в пакетику

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для тіста:
-
-
Масло
100
г
Цукор
1/2
склянки
Яйце
1
шт
Сіль
1
дрібка
Ванілін
0,5
г
Борошно
1,5
склянки
Для кремової начинки:
-
-
Лимон невеликого розміру
1
шт
Молоко згущене
150
г
Жовток
2
шт
Цукор
1/3
склянки
Лікер фруктово-ягідний
1-2
ст.ложки
Для ягідної начинки (як приклад):
-
-
Персик великий
1
шт
Слива велика
2
шт
Ківі
1/2
шт
Ягода: полуниця, малина, тощо…
50-100
г
Для желейної поливки:
-
-
Желатин швидкорозчинний
1
кав.ложка
Вода / Сік / Узвар фруктово-ягідний
50-80
мл

■ Порядок приготування ягідних тістечок

■ Приготування пісочного тіста:


Готовий виріб матиме кращу структуру, якщо пісочне тісто витримати декілька днів в морозилці, тому, варто розбити процес приготування тістечок на два-три дні.
Для випікання пісочних корзинок потрібні 18 кексових форм Ø 4-5 см.
1
Масло витримати 2-3 години при кімнатній температурі.
2
Цукор розтерти з маслом за допомогою блендера або дерев’яної ложки до повного розчинення.
3
Сіль, ванілін додати до цукрово-масляної суміші і розмішати.
4
Добавити до суміші яйце і розмішати до однорідної маси.
5
Борошно добавляти порціями, швидко вимішуючи кописткою до однорідного, еластичного, м’якого тіста.
6
Тісто загорнути в плівку, сформувавши рівномірний брусок або циліндр, і покласти в морозилку для заморожування.

■ Приготування кремової начинки:


1
З лимона, натерти цедру в миску, на середній тертці, вичавити з обчищеного лимона до цедри сік.
2
Добавити цукор, лікер, згущене молоко, жовтки.
3
Вимішати до однорідної маси.

■ Випікання пісочних кошиків і збирання тістечок


1
Перед тим, як діставати з холодильника тісто, увімкнути розігріватись духовку до 250 °C.
2
Дістати тісто з морозильника і нарізати тонкими пластинками (товщиною ~5 мм), викласти їх на дошці і залишити на 5 хвилин для легкого розм’якшення. Викласти заготовки в холодні форми Ø ~ 4-5 см, швидко розминаючи його по всій площині форми.
3
Поставити форми в розігріту духовку до 250 °C і випікати 5-7 хвилин, слідкуючи, щоб кошики для тістечок не пригоріли.
4
Дістати кошики з духовки, наповнити їх по бортики (~1 ч.ложка) кремовою начинкою і поставити випікатись ще на 3 хвилини при температурі 200 °C до рум’яного кольору кремової начинки, але не перепалювати.
5
Поки випікаються кошики, приготувати желейну поливку: Рідину (вода, сік або фруктовий компот) нагріти майже до кипіння і помішуючи, розчинити в ній желатин.
6
Кошики дістати з духовки. Акуратно, щоб не поламати кошики, витягнути їх з форм за допомогою зубочистки або дерев’яної шпички і покласти на дошку або решітку, вкриту грубим бавовняним рушником, щоб упередити спарювання денця кошика.
7
Фрукти та ягоди тоненько нарізати і відразу ж викладати зверху пропеченої кремової начинки.
8
Акуратно залити желейною поливкою ягоди і фрукти, слідкуючи, щоб кожен шматочок був вкритий желейною масою.
9
Охолодити протягом 1-2 годин і тістечка – готові!


N.B.
Пісочні фруктово-ягідні тістечка готуються досить шидко, не зважаючи на декілька розрізнених процесів. Правила замішування і формування тіста – ті ж самі, що і для пісочного тіста. Перш за все, присутність великої кількості жиру вимагає мінімального контакту тіста з руками, бажаного приготування в прохолодному приміщенні та швидкості обробки, що впливає на його м’якість. Тому, краще замішувати тісто ложкою або товстою кописткою.
Готуючи пісочне тісто, необхідно прослідкувати за тим, щоб цукор повністю розчинився в суміші, тому що при випіканні коржа, він карамелізуватиметься і у випічці з’являться тверді піщинки на зубах.
Кондиційність пісочної випічки також залежить від якості застосовуваного масла. Варто брати масло не менше 82,5% жирності, а ще краще – домашнє. При цьому, пісочне тісто необхідно витримувати декілька днів в морозилці, що покращить структуру готового виробу.
Ягоди і фрукти потрібно брати повністю стиглі, м’які, уникаючи плодів з жорсткою структурою або твердими кісточками. В начинку йдуть будь-які плоди – від полуниці до манго, все, що може подарувати нам щедрий супермаркет або базар. Звичайно ж, жителі тропічних широт у більшій милості від фруктово-ягідного достатку!
Необхідно уникати також занадто соковитих плодів або ж, при можливості, давати їм трохи стікати. Сам сік може піти на желейну поливку. Желейна поливка просто необхідна для запобігання обвітрювання ягідної начинки, а також для довершення тістечка в одну смакову спокусу.
Кремову підливку варто робити трохи з кислинкою, щоб уникнути приторної солодкості кінцевого виробу.
Желейну поливку можна замінити желе для торта, що продається в пакетиках.
Ягідні пісочні тістечка є чудовою нагодою проявити весь ваш творчий потенціал, тому, творіть без остраху, але з відчуттям міри!



Тістечка в розломі просто приголомшують своєю креативністю:




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар