Пісочне печиво з мигдалем
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Вся магія випічки з пісочного тіста полягає в тому, що поклавши до рота печенину, ви раптом відчуваєте, як вона розчиняється, дезінтегрується, залишаючи в роті відчуття легкої насолоди...
|
Важко уявити собі кондитерську без пісочного тіста, адже воно є основою багатьох печив, пирогів і тістечок...
Головний рецепт пісочного тіста – це суміш борошна, масла, яєць та солі, але змінюючи кількість інгредієнтів і методи їх замішування, можна отримати пісочне тісто різних структур. Саме тому, творчий підхід кондитера завжди виливається в різноманітні варіації у приготуванні пісочного тіста.
Головний рецепт пісочного тіста – це суміш борошна, масла, яєць та солі, але змінюючи кількість інгредієнтів і методи їх замішування, можна отримати пісочне тісто різних структур. Саме тому, творчий підхід кондитера завжди виливається в різноманітні варіації у приготуванні пісочного тіста.
Почати занурення в світ випічки з пісочного тіста можна спікши просте пісочне печиво, здобрене зверху цукром та мигдалем. Здавалося б простий рецепт, та вражень від пісочного печива достатньо, щоб довго відчувати його легкий смак і приємний аромат…
|
|
|
Головною особливістю пісочного тіста є та, що приготовляють його з великої кількості жиру і цукру, які роблять вироби розсипчастими і крихкими, через що, тісто і називається пісочним.
А доповнюють смак і аромат пісочного тіста ваніль, кориця, мигдаль, горіхи, цукати, тощо...
Щоб отримати ще більш пухкіші та розсипчастіші вироби, до борошна можна додати соду (близько 1 ч.ложки на 1 кг борошна).
Вироби з пісочного тіста випікають при температурі 210-250 °C.
А доповнюють смак і аромат пісочного тіста ваніль, кориця, мигдаль, горіхи, цукати, тощо...
Щоб отримати ще більш пухкіші та розсипчастіші вироби, до борошна можна додати соду (близько 1 ч.ложки на 1 кг борошна).
Вироби з пісочного тіста випікають при температурі 210-250 °C.
Час підготовки:
|
15 хв
|
Час замішування тіста:
|
10-15 хвилин
|
Час застигання тіста:
|
1-1,5 години
|
Країна:
|
Україна
|
Час випікання:
|
5-6 хвилин
|
К-сть порцій:
|
70-80 шт ~ 6х5 см
|
■ Інгредієнти для приготування пісочного печива з мигдалем
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для тіста:
|
-
|
-
|
Масло
|
200
|
г
|
Цукор
|
2/3
|
склянки
|
Яйця
|
2
|
шт
|
Сіль
|
1
|
дрібка
|
Ваніль / Ванілін (за рецептом виробника для 500 г борошна)
|
-
|
за смаком
|
Борошно
|
3
|
склянки
|
Для присипки:
|
-
|
-
|
Мигдаль несмажений
|
50
|
г
|
Цукор для присипки
|
1-2
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування пісочного печива з мигдалем
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
- Оскільки в тісто йде багато масла, то замішування тіста та формування виробу бажано здійснювати в прохолодному приміщенні. - При цьому, тісто не слід довго замішувати і слідкувати, щоб воно не перегрівалось, оскільки при нагріванні воно затягується, а сама випічка не буде достатньо розсипчастою.
|
1
|
Масло витримати декілька годин при кімнатній температурі, щоб воно розм’якшилось але не розтопилось.
|
2
|
Цукор розтерти з маслом за допомогою блендера або дерев’яної лопатки до повного розчинення цукру.
|
3
|
Сіль і ваніль додати до масляно-цукрової суміші і розмішати.
|
4
|
Яйця вбити до суміші і розмішати до однорідної маси.
|
5
|
Борошно добавляти порціями, швидко вимішуючи лопаткою до однорідного, еластичного, м’якого тіста.
|
6
|
Сформувати з тіста рівномірний брусок або циліндр, загорнути в плівку і покласти в морозилку для заморожування (~1-1,5 год).
|
7
|
Коли тісто заморозиться, увімкнути духовку розігріватись до 250 °С.
|
8
|
Мигдаль нарізати тоненькими пластинками.
|
9
|
Дістати тісто з морозильника і нарізати тонкими пластинками (товщиною ~5 мм), викладаючи їх по ходу нарізки на холодну жаровню.
|
10
|
Заготовку печива викладати не дуже близько одна до одної, оскільки під час випічки тісто трохи «розповзається». На жаровню домашньої плити поміщається близько 24 шт печива розміром ~4х5 см.
|
11
|
Притрусити печиво зверху цукром і рівномірно викласти нарізаний мигдаль.
|
12
|
Випікати при 250 °C 5-6 хвилин до приємного золотавого кольору, слідкуючи щоб печиво не пригорало.
|
13
|
Печиво швидко зняти шпателем з жаровні, викласти на паперовий рушник і дати охолонути та дійти протягом 2-3 годин.
|
●
|
Смакує з чаєм, кавою, гарячим молоком, тощо…!
|
N.B.
●
|
Хоча пісочне тісто надзвичайно швидке і легке в приготуванні, але воно вимагає дотримання правил замішування.
|
●
|
Перш за все, присутність великої кількості жиру вимагає мінімального контакту тіста з руками, швидкого замішування і формування в прохолодному приміщенні, що впливає на його м’якість та на розсипчастість готової випічки. Тому, краще замішувати тісто ложкою або товстою, неширокою лопаткою.
|
●
|
Більшу розсипчастість можна отримати за допомогою збільшення кількості жиру, заміни цукру цукровою пудрою та добавлянням соди (6-8 г / 1 чайна ложка на 1 кг тіста).
|
●
|
Зв’язуючим компонентом для тіста можуть слугувати вода або яйця (жовтки), або сметана.
|
●
|
- При недостатній кількості цукру в тісті, вироби матимуть бліде забарвлення, будуть несолодкими і нерозсипчастими. - При недостатній кількості яєць, вироби виходять грубими і погано пропікаються. - Чим більша в тісті кількість масла, тим розсипчастішою виходить випічка.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар