четвер, 27 травня 2021 р.

Almond Shortbread Cookies

Пісочне печиво з мигдалем
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Вся магія випічки з пісочного тіста полягає в тому, що поклавши до рота печенину, ви раптом відчуваєте, як вона розчиняється, дезінтегрується, залишаючи в роті відчуття легкої насолоди...

Важко уявити собі кондитерську без пісочного тіста, адже воно є основою багатьох печив, пирогів і тістечок...

Головний рецепт пісочного тіста – це суміш борошна, масла, яєць та солі, але змінюючи кількість інгредієнтів і методи їх замішування, можна отримати пісочне тісто різних структур. Саме тому, творчий підхід кондитера завжди виливається в різноманітні варіації у приготуванні пісочного тіста.

Почати занурення в світ випічки з пісочного тіста можна спікши просте пісочне печиво, здобрене зверху цукром та мигдалем. Здавалося б простий рецепт, та вражень від пісочного печива достатньо, щоб довго відчувати його легкий смак і приємний аромат…


Головною особливістю пісочного тіста є та, що приготовляють його з великої кількості жиру і цукру, які роблять вироби розсипчастими і крихкими, через що, тісто і називається пісочним.

А доповнюють смак і аромат пісочного тіста ваніль, кориця, мигдаль, горіхи, цукати, тощо...

Щоб отримати ще більш пухкіші та розсипчастіші вироби, до борошна можна додати соду (близько 1 ч.ложки на 1 кг борошна).

Вироби з пісочного тіста випікають при температурі 210-250 °C.

Час підготовки:
15 хв
Час замішування тіста:
10-15 хвилин
Час застигання тіста:
1-1,5 години
Країна:
Україна
Час випікання:
5-6 хвилин
К-сть порцій:
70-80 шт ~ 6х5 см

■ Інгредієнти для приготування пісочного печива з мигдалем


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для тіста:
-
-
Масло
200
г
Цукор
2/3
склянки
Яйця
2
шт
Сіль
1
дрібка
Ваніль / Ванілін (за рецептом виробника для 500 г борошна)
-
за смаком
Борошно
3
склянки
Для присипки:
-
-
Мигдаль несмажений
50
г
Цукор для присипки
1-2
ст.ложки

■ Порядок приготування пісочного печива з мигдалем


- Оскільки в тісто йде багато масла, то замішування тіста та формування виробу бажано здійснювати в прохолодному приміщенні. 
- При цьому, тісто не слід довго замішувати і слідкувати, щоб воно не перегрівалось, оскільки при нагріванні воно затягується, а сама випічка не буде достатньо розсипчастою.
1
Масло витримати декілька годин при кімнатній температурі, щоб воно розм’якшилось але не розтопилось.
2
Цукор розтерти з маслом за допомогою блендера або дерев’яної лопатки до повного розчинення цукру.
3
Сіль і ваніль додати до масляно-цукрової суміші і розмішати.
4
Яйця вбити до суміші і розмішати до однорідної маси.
5
Борошно добавляти порціями, швидко вимішуючи лопаткою до однорідного, еластичного, м’якого тіста.
6
Сформувати з тіста рівномірний брусок або циліндр, загорнути в плівку і покласти в морозилку для заморожування (~1-1,5 год).
7
Коли тісто заморозиться, увімкнути духовку розігріватись до 250 °С.
8
Мигдаль нарізати тоненькими пластинками.
9
Дістати тісто з морозильника і нарізати тонкими пластинками (товщиною ~5 мм), викладаючи їх по ходу нарізки на холодну жаровню.
10
Заготовку печива викладати не дуже близько одна до одної, оскільки під час випічки тісто трохи «розповзається». На жаровню домашньої плити поміщається близько 24 шт печива розміром ~4х5 см.
11
Притрусити печиво зверху цукром і рівномірно викласти нарізаний мигдаль.
12
Випікати при 250 °C 5-6 хвилин до приємного золотавого кольору, слідкуючи щоб печиво не пригорало.
13
Печиво швидко зняти шпателем з жаровні, викласти на паперовий рушник і дати охолонути та дійти протягом 2-3 годин.
Смакує з чаєм, кавою, гарячим молоком, тощо…!


N.B.
Хоча пісочне тісто надзвичайно швидке і легке в приготуванні, але воно вимагає дотримання правил замішування.
Перш за все, присутність великої кількості жиру вимагає мінімального контакту тіста з руками, швидкого замішування і формування в прохолодному приміщенні, що впливає на його м’якість та на розсипчастість готової випічки. Тому, краще замішувати тісто ложкою або товстою, неширокою лопаткою.
Більшу розсипчастість можна отримати за допомогою збільшення кількості жиру, заміни цукру цукровою пудрою та добавлянням соди (6-8 г / 1 чайна ложка на 1 кг тіста).
Зв’язуючим компонентом для тіста можуть слугувати вода або яйця (жовтки), або сметана.
- При недостатній кількості цукру в тісті, вироби матимуть бліде забарвлення, будуть несолодкими і нерозсипчастими. 
- При недостатній кількості яєць, вироби виходять грубими і погано пропікаються. 
- Чим більша в тісті кількість масла, тим розсипчастішою виходить випічка.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар