Завиванець пісочний з варенням
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Завиванець з пісочного тіста, начинений варенням, дуже простий у приготуванні, але яскравий в смаках і завжди смачний, завжди подобається, тому що хрусткий, тому що розсипчастий, розчиняється в роті, а головне, завжди різний, як і різною є його начинка, і не лише з варення, а й з шоколаду, горіхів, тощо...
|
І саме начинка додає яскравості і свіжості смакам цього кондитерського виробу, привносячи легку, приємну кислоту до солодкого, цукрового коржа.
І беззаперечно, пісочний завиванець може стати звичним частуванням до солодкого столу.
І беззаперечно, пісочний завиванець може стати звичним частуванням до солодкого столу.
Для начинки можна взяти будь-яке варення або повидло.
А можна приготувати фруктово-ягідний наповнювач безпосередньо перед випічкою. Як це зробити, ви можете підглянути в рецепті «Варення в мікрохвильовій пічці». |
|
|
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Торти і солодка випічка
|
Час замішування тіста:
|
15 хвилин
|
Час охолодження тіста:
|
1-2 години
|
Температура
і час випікання: |
175 °C
30-35 хв |
К-сть порцій:
|
46-50 печенин
|
■ Інгредієнти для приготування завиванця з пісочного тіста
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для тіста:
|
-
|
-
|
Масло
|
200
|
г
|
Цукор
|
200
|
г
|
Яйця
|
2
|
шт
|
Сіль
|
1
|
дрібка
|
Ваніль / Ванілін (за рецептом виробника для 500 г борошна)
|
-
|
до смаку
|
Сметана
|
1
|
склянка
|
Сода харчова / Розпушувач для тіста (1 пакетик)
|
1/2
|
ч.ложки
|
Борошно
|
500
|
г
|
Для начинки і присипки:
|
-
|
-
|
Варення / Джем / Повидло для начинки
|
200-300
|
г
|
Цукрова пудра для присипки
|
1-2
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування завиванця з пісочного тіста
■ Замішування і охолодження тіста
|
|
|
|
|
|
●
|
В тісто йде багато масла, тому замішування тіста та формування виробу бажано здійснювати в прохолодному приміщенні.
|
●
|
При цьому, тісто не слід довго замішувати, слідкуючи за тим, щоб воно не перегрівалось, оскільки при нагріванні воно затягується, а випечені вироби не будуть достатньо розсипчастими.
|
1
|
Масло витримати 2-3 години при кімнатній температурі.
|
2
|
Цукор розтерти з маслом за допомогою дерев’яної ложки або товкача до однорідності.
|
3
|
Яйця, сіль, ванілін, соду (розпушувач) додати до цукрово-масляної суміші і розмішати до однорідності.
|
4
|
Добавити до суміші сметану і розмішати до повного розчинення цукру.
|
5
|
Борошно добавляти порціями, швидко вимішуючи лопаткою до однорідного, еластичного, м’якого тіста.
|
6
|
Тісто розділити на три частини, сформувавши по прямокутній цеглинці, загорнути у плівку і покласти на декілька годин в хододильник (а ще краще – на одну добу).
|
■ Збирання і випікання завиванця
|
|
|
|
|
|
●
|
Перед тим, як діставати з холодильника тісто, увімкнути розігріватись духовку до 200 °C.
|
1
|
Стіл притрусити злегка борошном.
|
2
|
Дістати з холодильника одну цеглинку тіста та швидко розкатати його в тонкий прямокутний корж товщиною 4-5 мм.
|
3
|
Змастити корж третиною варення і згорнути його в завиванець, щоб шов опинився знизу.
|
4
|
Перекласти сформований завиванець на жаровню, застелену пекарським папером, розраховуючи вільний простір між завиванцями.
|
5
|
Проробити те ж саме з двома іншими цеглинками з тіста, сформувавши з них завиванці і залишаючи вільний простір між завиванцями, оскільки під час випічки вони ростимуть.
|
6
|
Зверху завиванців, гострим ножем, зробити навскісні або прямі надрізи шириною близько 2 см.
|
7
|
Поставити форму в розігріту до 200 °С духовку, стишити вогонь до 175 °С і випікати 30-35 хв до утворення золотавої скоринки.
|
8
|
Дістати спечені завиванці з духовки, охолодити, притрусити цукровою пудрою, розрізати ножем з гострим тонким лезом по надрізах на окремі печенини, викладаючи у застелену паперовою серветкою корзинку, металеву коробку, тощо...
|
●
|
N.B.
●
|
Як і для будь-якого тіста, де присутнє борошно, вистойка в декілька днів в холодильнику лише покращує структуру готового виробу. Тому, приготування пирога краще розпочати за два-три дні, давши вистоятись тісту в холодильнику.
|
●
|
Занадто рідке варення можна згустити в мікрохвильці (дивіться рецепт «Варення в мікрохвильовій пічці») або за допомогою крохмалю.
|
●
|
Пісочне тісто досить солодке, тому гарно, коли в начинці присутня певна кислотність.
|
|
|
|
|
|
|
Завиванець з абрикосово-
|
апельсиновим варенням |
Завиванець з сливовим варенням і ліщиновими
|
горіхами неймовірно смакує з кавою з молоком
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар