субота, 23 жовтня 2021 р.

Jam Shortbread Rolls

Завиванець пісочний з варенням
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Завиванець з пісочного тіста, начинений варенням, дуже простий у приготуванні, але яскравий в смаках і завжди смачний, завжди подобається, тому що хрусткий, тому що розсипчастий, розчиняється в роті, а головне, завжди різний, як і різною є його начинка, і не лише з варення, а й з шоколаду, горіхів, тощо...

І саме начинка додає яскравості і свіжості смакам цього кондитерського виробу, привносячи легку, приємну кислоту до солодкого, цукрового коржа.

І беззаперечно, пісочний завиванець може стати звичним частуванням до солодкого столу.

Для начинки можна взяти будь-яке варення або повидло.

А можна приготувати фруктово-ягідний наповнювач безпосередньо перед випічкою. Як це зробити, ви можете підглянути в рецепті «Варення в мікрохвильовій пічці».


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Торти і солодка випічка
Час замішування тіста:
15 хвилин
Час охолодження тіста:
1-2 години
Температура
і час випікання:
175 °C
30-35 хв
К-сть порцій:
46-50 печенин

■ Інгредієнти для приготування завиванця з пісочного тіста


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для тіста:
-
-
Масло
200
г
Цукор
200
г
Яйця
2
шт
Сіль
1
дрібка
Ваніль / Ванілін (за рецептом виробника для 500 г борошна)
-
до смаку
Сметана
1
склянка
Сода харчова / Розпушувач для тіста (1 пакетик)
1/2
ч.ложки
Борошно
500
г
Для начинки і присипки:
-
-
Варення / Джем / Повидло для начинки
200-300
г
Цукрова пудра для присипки
1-2
ст.ложки

■ Порядок приготування завиванця з пісочного тіста

■ Замішування і охолодження тіста


В тісто йде багато масла, тому замішування тіста та формування виробу бажано здійснювати в прохолодному приміщенні.
При цьому, тісто не слід довго замішувати, слідкуючи за тим, щоб воно не перегрівалось, оскільки при нагріванні воно затягується, а випечені вироби не будуть достатньо розсипчастими.
1
Масло витримати 2-3 години при кімнатній температурі.
2
Цукор розтерти з маслом за допомогою дерев’яної ложки або товкача до однорідності.
3
Яйця, сіль, ванілін, соду (розпушувач) додати до цукрово-масляної суміші і розмішати до однорідності.
4
Добавити до суміші сметану і розмішати до повного розчинення цукру.
5
Борошно добавляти порціями, швидко вимішуючи лопаткою до однорідного, еластичного, м’якого тіста.
6
Тісто розділити на три частини, сформувавши по прямокутній цеглинці, загорнути у плівку і покласти на декілька годин в хододильник (а ще краще – на одну добу).

■ Збирання і випікання завиванця


Перед тим, як діставати з холодильника тісто, увімкнути розігріватись духовку до 200 °C.
1
Стіл притрусити злегка борошном.
2
Дістати з холодильника одну цеглинку тіста та швидко розкатати його в тонкий прямокутний корж товщиною 4-5 мм.
3
Змастити корж третиною варення і згорнути його в завиванець, щоб шов опинився знизу.
4
Перекласти сформований завиванець на жаровню, застелену пекарським папером, розраховуючи вільний простір між завиванцями.
5
Проробити те ж саме з двома іншими цеглинками з тіста, сформувавши з них завиванці і залишаючи вільний простір між завиванцями, оскільки під час випічки вони ростимуть.
6
Зверху завиванців, гострим ножем, зробити навскісні або прямі надрізи шириною близько 2 см.
7
Поставити форму в розігріту до 200 °С духовку, стишити вогонь до 175 °С і випікати 30-35 хв до утворення золотавої скоринки.
8
Дістати спечені завиванці з духовки, охолодити, притрусити цукровою пудрою, розрізати ножем з гострим тонким лезом по надрізах на окремі печенини, викладаючи у застелену паперовою серветкою корзинку, металеву коробку, тощо...
Завиванці смакують з чаєм, кавою, гарячим молоком, компотом, узваром, тощо…!


N.B.
Як і для будь-якого тіста, де присутнє борошно, вистойка в декілька днів в холодильнику лише покращує структуру готового виробу. Тому, приготування пирога краще розпочати за два-три дні, давши вистоятись тісту в холодильнику.
Занадто рідке варення можна згустити в мікрохвильці (дивіться рецепт «Варення в мікрохвильовій пічці») або за допомогою крохмалю.
Пісочне тісто досить солодке, тому гарно, коли в начинці присутня певна кислотність.





Завиванець з абрикосово-


апельсиновим варенням


Завиванець з сливовим варенням і ліщиновими


горіхами неймовірно смакує з кавою з молоком


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар