Гіркий перець начинений сиром і зеленню
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Існує науково обґрунтована думка, що гострий, пекучий перець посилює відчуття щастя.
Все дуже просто. Перець виділяє капсаїцин, саме той, що пече до нестями, до спирання дихання в грудях і до майже зупинки серця, а наший конаючий організм починає виділяти ендорфіни – природнє знеболююче... |
Тому, чим пекучіший перець, тим більше ендорфінів, і врешті-решт, ви перестаєте відчувати пекучість перцю, і якось там, ви переповнюєтеся щастям, тому що ви взагалі перестаєте відчувати будь-який біль!..
Щоправда, мало кому вдавалось дотягнути до щастя за допомогою поїдання кілограма пекучого перцю, але спробувати завжди можна...
І найкраще, розпочати такі вправи з простого, зовсім лагідного рецепту, начинивши гострий перець сиром, зеленню і спеціями. І навіть, якщо ви й не їсте гострих страв, то невеличка пікантність у вигляді закуски або ж складової основної страви ніколи не зашкодять, додавши до вашої трапези саме «перчинку», як в фізичному, так і естетичному плані... |
|
|
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час приготування:
|
10 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Час охолодження:
|
30-60 хвилин
|
К-сть порцій:
|
1 гостра перчина
|
■ Інгредієнти для приготування Начиненого сиром і зеленню гіркого перецю
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Перець гіркий (чилі)
|
1
|
стрючок
|
Сир м’який
|
1
|
дес.ложка
|
Зелень кропу, петрушки, кінзи, часнику, цибулі, тощо...
|
1
|
гілочка
|
Часник
|
1
|
зубок
|
-
|
за бажанням
| |
Спеції мелені
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
■ Порядок приготування Начиненого сиром і зеленню гіркого перецю
|
|
|
|
1
|
З перчини зрізати верхівку і вичистити насіння та серцевину.
|
2
|
Зелень дрібно покришити, зубок часнику вичавити на часничниці.
|
3
|
Сир, зелень, часник, спеції, сіль вимішати в однорідну масу.
|
4
|
За допомогою кавової ложечки і китайської палички начинити перчину приготовленою сумішшю, втрамбовуючи до дна паличкою.
|
5
|
Перчину покласти для охолодження на 30-60 хвилин до холодильника.
|
6
|
Начинену перчину нарізати гострим ножем кружальцями.
|
7
|
Смакує в якості закуски або ж складової комплексної страви.
|
|
|
N.B.
●
|
За бажанням, можна добавити до сиру аджику, надавши страві ще більшої пікантності.
|
●
|
Залишок начинки завжди можна використати на канапки.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар