понеділок, 11 травня 2020 р.

Milk Loaf

Молочний батон
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Молочний батон є найпростішою здобою, тому що замість води, в тісто йде молоко, а також трохи масла, найкраще – пряженого!

І при цьому, вступає в силу магія випічки, тому що смак цього хлібобулочного виробу – неперевершений, а на скибку батону ще просяться масло і сир, утворюючи те класичне поєднання, яке всім відоме як бутерброд...

А також, я ще не зустрічав людини, яка, відчувши запах ще теплого батону та побачивши золотаву скоринку, залишилася б байдужою до цього простого шедевру хібобулочної випічки!

При цьому, всі правила та секрети випічки молочного батону залишаються тими ж, що і для домашнього хліба, тому що всю магію творять вищого ґатунку борошно, найкращої якості домашнє молоко і пряжене масло.

Час вимішування тіста:
10-15 хвилин
Розділ:
Хліб
Час виброджування тіста:
1-1,5 години
Країна:
Україна
Час визрівання тіста:
1 доба + 3-4 год прогрівання і сходження
К-сть порцій:
3 батони по ~ 400 г

■ Інгредієнти для приготування молочного батону


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Борошно
600
г
Молоко
350
мл
Дріжджі пекарські (за рецептом виробника для 500 г борошна)
1
ч.ложка
Цукор
2
ст.ложки
Масло (бажано – пряжене)
2
ст.ложки
Сіль
1
ч.ложка

■ Порядок замішування тіста



1
Молоко нагріти вище кімнатної температури, розчинити в ньому цукор, добавити дріжджі і перемішати (або за рецептурою виробника).
2
Дати постояти 15 хв, щоб оживити дріжджі і розмішати.
3
Борошно просіяти в миску, добавити розчинені в молоці дріжджі і вимісити до однорідної маси.
4
Викласти заміс на стіл і вимішувати протягом 10-15 хвилин до утворення пружного, гладкого тіста, яке не прилипатиме до рук. Під час вимішування, варто регулярно гепати тістом об стола, від цього воно стає гладким та еластичним.
5
Перекласти тісто в миску об’ємом 5 літрів, накрити цупкою плівкою, залишаючи в мисці над тістом простір для піднімання. Накрити рушником і поставити в тепле місце для виброджування на 1-1,5 години (найкраще, в розігріту до 40°C духовку; разом з тістом поставити в окремій посудині прогріватись масло). Через 1-1,5 години тісто повинне підійти, збільшившись удвічі-утричі.
6
Добавити до тіста сіль, і вмісити в нього розм’якле масло. Викласти заміс знову на стола і вимішувати доки тісто не вбере в себе все масло і сіль та стане пружним, гладким і однорідним.
7
Тісто знову перекласти в миску, накрити поліетиленовою плівкою, залишаючи в мисці простір для піднімання тіста. Накрити миску рушником і поставити в холодильник на одну добу для визрівання.
8
Наступного дня (через добу), тісто дістати з холодильника (воно повинне збільшитись в об’ємі щонайменше утричі), злегка обім’яти його по периметру миски, перевернути знизу вгору, накрити плівкою та рушником, дати постояти з годину-дві при кімнатній температурі, а потім, поставити на 2-3 години для прогрівання в тепле місце (найкраще, в розігріту до 40 °C духовку).
Після холодильника, тісто вимагає обережного поводження, щоб не випустити з нього занадто багато вуглекислого газу, який потрібен буде йому в духовці для підняття виробу.

Порядок формування і випікання батонів


Порядок формування батону дивіться в рецепті «Хліб домашній».
1
Викласти прогріте тісто на злегка притрушений борошном стіл і злегка обім’яти долонями, сильно не переминаючи тісто.
2
Розділити тісто на три частини, скатавши кожну з частин в колобок.
3
Взяти колобок, легенько розпластати його долонями у невеликий чотирикутник. Дуже не вминати, щоб не відбулась дегазація тіста.
4
Скласти тісто по довгій стороні на третину до середини, потім ще раз скласти на третину, загорнути на виріб ближню частину оладка, яка залишилась.
5
Обережно проминаючи виріб долонями, розтягнути його швом донизу на ширину жаровні і викласти на припилену борошном жаровню.
6
Проробити подібну операцію з двома іншими колобками.
7
Накрити сформовані батони плівкою і рушником та поставити в тепле місце для вистоювання (найкраще, зверху духовки) на 15 хвилин.
N.B.
Через 15 хвилин, увімкнути духовку для розігрівання на максимумі, залишивши вироби ще доходити, поки розігріватиметься духовка.
8
Через 30 хвилин вистоювання сформованих батонів, гострим ножем, зробити на батонах по три навскісні прорізи.
9
Поставити жаровню з батонами в розігріту до 250 °C духовку, стишити вогонь до 200 °C і випікати протягом 50 хвилин.
10
По закінченню випікання, батони дістати з духовки, покласти перевернутими на рушник, зверху також накрити рушником.
11
Залишити батони до повного охолодження для доходження.


N.B.
Розмаїття виробників борошна і дріжджів вносять завжди корективи у рецептуру та заміси, але випробувавши певне борошно та дріжджі, ви вже впевнено почуватимете себе під час дозування інгредієнтів в заміс.
Довершити рецепт випічки батонів ви зможете лише після того, як декілька разів спечете їх у вашій духовці, вивіривши температуру і час випікання, тощо...
Охололі батони зберігати в поліетиленовому пакеті, бажано, в холодильнику.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар