середа, 18 грудня 2019 р.

Scrambled Eggs with Tomatoes and Sweet Peppers

Яєчня з солодким перцем і помідорами
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Від легкого, солодкуватого аромату ледь притушкованих перців та помідорів, залитих злегка загуслим згори і підпеченим знизу збитим яйцем, з’являється відчуття голоду, а яскрава палітра кольорів довершує магічні чари, єдиний спосіб звільнитись від яких – це поглинути всю страву, не залишивши на тарілці жодної крихти...

І все це лише за десять хвилин приготування, після яких перед вашими очима починає грати різнобарв’ям яскрава і смачна страва, яка поліпшує настрій, тому що веселі кольори завжди звеселяють, а поєднання ніжного смаку омлету і солодкої свіжості трохи обсмажених перців довершують неймовірні враження.

А щоб отримати різнобарвну палітру, потрібно взяти перчини різних кольорів: червоного, жовтого, помаранчевого, зеленого… і такі ж яскраві помідори.

Для страви на дві порції достатньо по третині кожної перчини і один  середнього розміру помідор.



Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з яєць
Час приготування:
10 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування яєчні з перцями і помідорами


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Перець солодкий різнокольоровий (по 1/3 частині)
3-4
шт
Помідор
1
шт
Яйця
4
шт
Олія
-
до потреби
Зелень петрушки, кропу, кінзи...
1
пучок
Часник
1
головка
Прянощі мелені: перець чорний, набір перців, пряні трави
-
до смаку
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування яєчні




1
Перець помити, почистити від насіння і нашаткувати.
2
Помідор помити і нашаткувати.
3
Часник почистити, розплескати лезом широкого ножа і дрібно посікти.
4
Зелень помити і посікти разом з часником.
5
Яйця збити разом з сіллю і прянощами до піни виделкою або віничком.
6
Сковорідку розігріти на сильному вогні, додати олію і, весь час помішуючи, обсмажити перець до розм'якшення (~2 хвилини).
7
Додати до перцю помідор і обсмажити все ще протягом 1 хвилини, весь час помішуючи.
8
Збиті яйця вилити на сковорідку і весь час перемішуючи страву двома лопатками, довести до легкого загусання яєць, стишити вогонь, яєчню розрівняти і підпекти знизу ще протягом декількох секунд. Важливо не пересмажувати ні овочі, ні яйця!
Страва готова! Смакує як самостійно, так і з гарніром. При подачі страви, присипати зверху посіченою з часником зеленню.



N.B.
В кінці приготування яєчні, можна розкласти по всій поверхні шматочки масла, що лише довершить чарівний смак і аромат страви.
Важливо, не перетушковувати ні перець, ні помідори, а також, не пересмажувати і не пересушувати яєчню. Перець і помідори готуються дуже швидко, вони повинні бути лише пом’якшені, а не обсмажені. Саме поєднання свіжого, ледь обробленого на вогні перцю та помідорів з ледь загуслим яйцем, трохи підпеченим знизу, і утворює неповторний смак і аромат цієї яєчні.
Яєчня з солодкими перцями і помідорами доповнює і розширює гаму Страв з яєць та Омлетів, ще раз підтвердивши, що все пішло від Яйця (ab ovo)...


Яєчня з солодким перцем і помідорами, з Картопляною м'ячкою і Шинкою:


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар