Яєчня з солодким перцем і помідорами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Від легкого, солодкуватого аромату ледь притушкованих перців та помідорів, залитих злегка загуслим згори і підпеченим знизу збитим яйцем, з’являється відчуття голоду, а яскрава палітра кольорів довершує магічні чари, єдиний спосіб звільнитись від яких – це поглинути всю страву, не залишивши на тарілці жодної крихти...
|
І все це лише за десять хвилин приготування, після яких перед вашими очима починає грати різнобарв’ям яскрава і смачна страва, яка поліпшує настрій, тому що веселі кольори завжди звеселяють, а поєднання ніжного смаку омлету і солодкої свіжості трохи обсмажених перців довершують неймовірні враження.
А щоб отримати різнобарвну палітру, потрібно взяти перчини різних кольорів: червоного, жовтого, помаранчевого, зеленого… і такі ж яскраві помідори. Для страви на дві порції достатньо по третині кожної перчини і один середнього розміру помідор.
|
|
|
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з яєць
|
Час приготування:
|
10 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування яєчні з перцями і помідорами
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Перець солодкий різнокольоровий (по 1/3 частині)
|
3-4
|
шт
|
Помідор
|
1
|
шт
|
Яйця
|
4
|
шт
|
Олія
|
-
|
до потреби
|
Зелень петрушки, кропу, кінзи...
|
1
|
пучок
|
Часник
|
1
|
головка
|
Прянощі мелені: перець чорний, набір перців, пряні трави
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування яєчні
|
|
| |
|
|
1
|
Перець помити, почистити від насіння і нашаткувати.
|
2
|
Помідор помити і нашаткувати.
|
3
|
Часник почистити, розплескати лезом широкого ножа і дрібно посікти.
|
4
|
Зелень помити і посікти разом з часником.
|
5
|
Яйця збити разом з сіллю і прянощами до піни виделкою або віничком.
|
6
|
Сковорідку розігріти на сильному вогні, додати олію і, весь час помішуючи, обсмажити перець до розм'якшення (~2 хвилини).
|
7
|
Додати до перцю помідор і обсмажити все ще протягом 1 хвилини, весь час помішуючи.
|
8
|
Збиті яйця вилити на сковорідку і весь час перемішуючи страву двома лопатками, довести до легкого загусання яєць, стишити вогонь, яєчню розрівняти і підпекти знизу ще протягом декількох секунд. Важливо не пересмажувати ні овочі, ні яйця!
|
●
|
Страва готова! Смакує як самостійно, так і з гарніром. При подачі страви, присипати зверху посіченою з часником зеленню.
|
N.B.
●
|
В кінці приготування яєчні, можна розкласти по всій поверхні шматочки масла, що лише довершить чарівний смак і аромат страви.
|
●
|
Важливо, не перетушковувати ні перець, ні помідори, а також, не пересмажувати і не пересушувати яєчню. Перець і помідори готуються дуже швидко, вони повинні бути лише пом’якшені, а не обсмажені. Саме поєднання свіжого, ледь обробленого на вогні перцю та помідорів з ледь загуслим яйцем, трохи підпеченим знизу, і утворює неповторний смак і аромат цієї яєчні.
|
●
|
Яєчня з солодкими перцями і помідорами доповнює і розширює гаму Страв з яєць та Омлетів, ще раз підтвердивши, що все пішло від Яйця (ab ovo)...
|
|
|
Яєчня з солодким перцем і помідорами, з Картопляною м'ячкою і Шинкою:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар