Яєчня з солодким перцем і помідорами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Магія цієї страви полягає в тому, що ще не бачачи її, вашу свідомість запаморочує легкий, солодкуватий аромат ледь притушкованих перців і помідорів, а потім, яскрава палітра кольорів довершує її чари, від яких можна звільнитись лише спорожнивши і навіть, вилизавши тарілку...
|
Яєчня готується дуже швидко, протягом 10 хвилин, після яких ви отримуєте чудову, яскраву і смачну страву, яка надзвичайно позитивно впливає на ваш настрій, тому що веселі кольори завжди звеселяють, а поєднання ніжного смаку омлету і солодкої свіжості трохи обсмажених перців довершують неймовірні враження.
Якщо ви хочете отримати різнобарвну палітру, то варто взяти перчини різних кольорів: червоного, жовтого, зеленого, тощо, кольору і яскравого кольору помідор. Для страви на дві порції достатньо по третині з кожної перчини і один помідор. |
|
|
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з яєць
|
Час приготування:
|
10 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування яєчні з перцями і помідорами
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Перець солодкий різнокольоровий (по 1/3 частині)
|
3-4
|
шт
|
Помідор
|
1
|
шт
|
Яйця
|
4
|
шт
|
Олія
|
-
|
за потребою
|
Зелень петрушки, кропу, кінзи...
|
1
|
букет
|
Часник
|
1
|
голівка
|
Перець чорний, набір перців, інші спеції мелені
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
■ Порядок приготування яєчні
|
|
|
|
|
|
1
|
Перець помити, почистити від насіння і нарізати смужками.
|
2
|
Помідор помити і нарізати смужками.
|
3
|
Часник почистити, розплескати лезом широкого ножа і дрібно посікти.
|
4
|
Зелень помити і посікти разом з часником.
|
5
|
Яйця розбити в полумисок і збити виделкою до утворення пінки.
|
6
|
Сковорідку розігріти на сильному вогні, добавити олії і, весь час помішуючи, обсмажити в ній перець протягом 2 хвилин до розм’якшення.
|
7
|
Добавити до перцю помідор і обсмажити все ще протягом 1 хвилини, весь час помішуючи.
|
8
|
Овочі притрусити спеціями, вилити в сковорідку збиті яйця і весь час перемішуючи страву двома лопатками або шпателями, довести її до легкого загусання яєць, стишити вогонь, розрівняти яєчню і підпекти її знизу ще протягом декількох секунд.
|
9
|
Страва готова! Смакує як самостійно, так і з гарніром. При подачі страви, присипати зверху посіченою з часником зеленню.
|
N.B.
●
|
В кінці приготування яєчні, можна розкласти по всій поверхні шматочки масла, що лише довершить чарівний смак і аромат страви.
|
●
|
Важливо, не перетушковувати ні перець, ні помідори, а також, не пересмажувати і не пересушувати омлет. Перець і помідори готуються дуже швидко, вони повинні бути лише пом’якшені, а не обсмажені. Саме поєднання свіжого, ледь обробленого на вогні перцю та помідорів з ледь загуслим омлетом, трохи підпеченим знизу, і утворює неповторний смак і аромат цієї яєчні.
|
●
|
Яєчня з солодкими перцями і помідорами доповнює і розширює гаму Страв з яєць та Омлетів, ще раз підтвердивши, що все пішло від Яйця (ab ovo)...
|
|
|
Яєчня з солодким перцем і помідорами. Гарнір: Картопляне суфле і Шинка в'ялена.
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар